A tökéletes szalonmarketing titkai

A klasszikus kozmetikai és wellness kezelések a felhasználók toplistájának élén állnak. Azért hogy vendégeink igényeit kielégítsük, jól átgondolt kabin-tervre van szükségünk, hogy többféle kezelési formát tudjunk kínálni. A beauty és wellness ajánlatok manapság nagyon divatosak és a klasszikus kozmetika területéhez tartoznak. De nem minden kozmetikus rendelkezik egynél több kabinnal. Cikkünk azoknak szolgál hasznos segítségül, akik ilyen esetben is szeretnének hagyományos kozmetikai kezelési kínálat mellett első osztályú wellness kezeléseket is kínálni. A kozmetikai fülke egy olyan hely, ahol a vendége és Ön is jól érezheti magát és lazíthat, egyúttal pedig úgy van berendezve, hogy a professzionális kezeléseket minden nehézség nélkül lehessen végezni benne. Már a környezetnek is azt kell sugároznia, hogy a kezelési kínálat és a kabin harmonikus összhangban áll egymással.

Magától értetődik, hogy a kabin felszerelésekor gondolnunk kell a kozmetikai és a wellness kínálatunkra egyaránt, azaz a kabinnak mindkét terület elemeit tartalmazni kell.

Ez bizonyára nem egyszerű vállalkozás, de ha odafigyelünk egy-két fontos dologra, akkor könnyen vehetjük az akadályt. Először is a leglényegesebb a helyiség feltérképezése. Mielőtt az ember a kabin felszerelését és berendezését megtervezi, át kell gondolnia azt, hogy mely kezeléseknek van nagyobb súlya a kínálatában. Emellett fontos, hogy a rendelkezésre álló helyiség adottságait alaposan meg kell vizsgálni. Mindenképpen figyeljük meg a hely alaprajza, a fülke nagysága, hol található, alakítható-e ki mosdó, rendelkezésre áll-e meleg- és hidegvíz, hol találhatóak a konnektorok, a helyiség hogyan szellőzik, vannak-e ablakai, milyen anyagból van a padlóburkolat. Ha rossz a helyiség elosztása vagy kicsi a területe, akkor bizony szűkös lehetőségek kínálkoznak a kabin berendezésére. A piacnak manapság kétségtelenül sokrétű a kínálata, tehát a kabint célzottan, a kívánságoknak megfelelően tudjuk kialakítani, s ehhez tudjuk a hangulatát is igazítani. Egy profi kereskedő nemcsak átfogó kínálattal rendelkezik kezelőágyak, gépek és kellékek terén, hanem pontosan ismeri a termékeinek méreteit és variációs lehetőségeit és ezt a tudást a tervezésnél szívesen megosztja a leendő szalontulajdonossal, azaz Önnel is. A kozmetikai fülke legfontosabb része a kezelőágy. Az alapfelszerelés része ezen felül még egy munkaszék, egy munkaasztal, egy nagyítós lámpa, valamint egy frimátor és egy gőzölő.

A csúcstechnológiájú kezelőágyak mind a kozmetikai arc-, testrész- és teljes testkezelésekhez, mind a wellness-kezelésekhez és a masszázsokhoz alkalmasak.

Azért, hogy a kabin „szíve” mind nagy, mind kis helyen elférjen, a modelleket különböző nagyságban kínálják (például 76 és 92 cm között).
A többfunkciós luxus modellek négy motorral vannak felszerelve. Állíthatóak, szabályozható a magasságuk, valamint a hátsó rész, a combok és a lábtartók.
A masszázshoz – hason, valamint háton fekvés esetén is – fontos, hogy a karfák lehajthatók legyenek. A lábtartó kapcsolója lehetővé teszi az egyszerű és higiénikus munkát.

Higiéniai okokból mind a huzatanyag, mind pedig az opcionális védőhuzat 90 fokon mosható kell, hogy legyen.

Multifunkcionális kezelőágyak – kombinált alkalmazhatósága, ill. a wellness karakter megerősítéséért – ülésfűtéssel, illat- és/vagy vízpárnával, hang- és rezgőkészülékkel, valamint színvilágítással, zenével és aromákkal vannak felszerelve. A speciális alkalmazások, például az ájurvédikus vagy az iszapos kezelések, csak speciális feltéttel valósíthatók meg.

Színek és anyagok: Mivel a felszerelési elemeket és készülékeket rendszerint hosszútávra vásárolja, tanácsos – mindenekelőtt színekkel és anyagokkal – maximálisan a saját ízlését követni – végül is Ön az, aki nap, mint nap a kabinban fog tartózkodni; fontos, hogy jól érezze ott magát.

Kérjen tájékoztatást a kereskedőtől az anyagok előnyeit és hátrányait illetően. Előnyös az olyan nagykereskedő, akinél mindent beszerezhet, hiszen ő általában jól ismeri az alkalmazott anyagokat és tapasztalatból tudja, melyek állják meg helyüket a gyakorlatban. Ezenkívül még szakkiállításokon van lehetőség legteljesebb körű informálódásra, az ajánlatok összehasonlítására és szelektálására. Nemcsak, hogy átfogó tanácsokat kapunk szakképzett és motivált kollégáktól arra vonatkozólag, hogy kabinunkat a terveink szerint alakíthassuk ki, hanem az eszközöket ilyenkor személyesen is tesztelhetjük.

A szaklapok szintén az információk sokaságát kínálják, éppúgy, mint a speciálisan a szépségszakmában dolgozók részére létrehozott internetes portálok.

Különösen egy kettős-kabin tervnél kell odafigyelni a belső dizájnra, valamint arra, hogy a különböző szolgáltatásokat egymással tematikusan kombinálhassuk. Nagyszerű, ugyanakkor olcsón beszerezhető, példának okáért egy jól megtervezett fénydizájn – mindenekelőtt a hely hangulatának feldobására. Állítható fényerősséggel már önmagában különleges hatások érhetők el. De a természetes anyagok, a szalonmarketing szempontjából nagyon fontosak – úgymint fa, pala vagy meleg színű, fényezett gipszfalak – hiszen kellemes környezetet varázsolnak és a fülkének mind modern, mind pedig klasszikus kinézetet kölcsönözhetnek. Ez fa és üveg kombinációján keresztül éppoly kiválóan érvényesül, mint egy harmonikus kolorit vagy egy földárnyalat.

Amikor a fülke kellemes melegség érzését sugározza és ugyanakkor egy bizonyos frissességet, üdeséget is megtestesít – és nem hűvös, hideg érzést kelt – az elképzelés megvalósult.