A komedo nyomó jelentősége

(Hirdetés) Az arctisztítás az egyik leggyakoribb szolgáltatás, amit a kozmetikusnál igénybe vesznek a vendégek. Ahhoz, hogy tökéletes munkát végezzünk, ismernünk kell a vendég bőrtípusát, és ehhez kell megválasztani a megfelelő termékeket és eszközöket. A konkrét arctisztításnál az egyszer használatos kiskendő és a steril tű elengedhetetlen, de van még egy nagyon fontos és hasznos eszköz, amit sokan nem is ismernek: a komedo-nyomó.

Sosem felejtem el, amikor először láttam a mesteremet, amint magabiztosan szedett ki a komedó nyomó segítségével egy fiatal fiúvendég fülkagylójából egy hatalmas fekete fejű komedót. Első lépésben egy vattapálcával lefertőtlenítette a területet, majd a komedó nyomót a fekete pöttyre helyezte úgy, hogy a közepe körbeölelje, és egy határozott mozdulattal lenyomta. A nyomás hatására az eszköz közepén megjelent a hatalmas faggyúdugasz.

Egy ilyen nehezen hozzáférhető helyen semmi mással nem tudunk tökéletesen komedót eltávolítani, csak ezzel a profi eszközzel. Nem fér oda az ujjbegyünk. Gyakran előfordul, hogy mégis megpróbálkozunk a kézi tisztítással, de csak fél siker, vagy sikertelenség koronázza munkánkat. Márpedig igen gyakori, hogy a fülkagylóba egy, vagy több komedó is van. Sem látványnak nem szép, sem a vendég nem tolerálja. Sok esetben ő maga piszkálja, elvakarja, ami komoly gyulladáshoz is vezethet.

Komedó nyomóból többféle létezik. Van, amelyiknek félgömb formájú kanálkája van középen lyukkal, van, amelyik íves horog formájú, sőt olyan is, amelyiknek kis lándzsaszerű vége van az eszköz másik végén, amivel meg tudja nyitni, lazítani az eltávolítandó fekete, vagy fehér fejű komedót. Minden kozmetikus maga tudja megválasztani, hogy melyik áll a kezére, melyikkel tud könnyebben dolgozni.  Természetesen, ezt az eszközt nemcsak a nehezen hozzáférhető helyeken lehet használni, de ott elengedhetetlen. Ha a komedó az eltávolítás utána a nyomóba ragad, azt egy egyszerhasználatos tűvel ki kell onnan piszkálni, hogy tökéletesen átjárható legyen. A tisztítás végén az eszközt folyóvíznél ki kell mosni, kiskefével áttisztítani és eszközfertőtlenítővel lefertőtleníteni. A komedó nyomó fémből készült, ezért elnyűhetetlen darab. Abban biztos vagyok, hogy ha kifogástalan munkát szeretnénk végezni, akkor kell, hogy legyen egy ilyen profi kis eszköz a szalonunkba. Nem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe egy fülbe magbújó komedó miatt, amit nem tudunk szakszerűen eltávolítani. Az a vendég, akinek sikeresen távolítjuk el a füléből a komedót, a kis kellemetlenség ellenére hálás lesz nekünk, és ha hasonló gondja lesz, biztosak lehetünk benne, hogy hozzánk fog visszatérni.

Keresd a profi eszközöket a Softwave webshopjában, és a Beauty kiállításon a 3/A1 standon!

További információ:
Majtényi Kata
info@softwave.hu


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail