Fotók: Kántor Katalin

Hideg és meleg színek játéka

Személyes tanácsadáson jártam Larion Oscar sminkmesternél. Oscart régóta ismerem, imádom a munkáit, ahogyan rajongva beszél a sminkekről és a női nemről. Mindent imád, ami a sminkkeléssel kapcsolatos. Olyan, mint egy kisgyerek karácsonykor, amikor újdonságot lát: azonnal magára ken mindent. Nekem is nagyon sokat segített az a néhány óra, amit vele töltöttem.

Oscarral2Nektek sikerül elsőre megállapítani, hogy ki melyik típushoz tartozik? Oscar szerint senkinek sem kell csüggednie, ha nem, hiszen az elmúlt évtizedek trendjeinek köszönhetően egyre nehezebb megállapítani a klasszikus tavasz, nyár, ősz és tél típusokat.A trendeknek köszönhető, hogy szinte mindenkinek minden szín jól áll, annyi a különbség csak, hogy valakinek a pasztell és vannak akiknek az élénkebb színek előnyösebbek, de színekről nem kell lemondani, sőt, bátran használjunk színeket!

– Mit kell ilyenkor megfigyelni? A haj, a szem és a bőrszínt. De manapság szinte már mindenki festeti a haját, sokaknak sminktetoválása van, szoláriumba járnak, így téves képet kapunk az eredeti típussal kapcsolatban. Látod, te is festeted a hajad, a szőke miatt ezért hidegek a színeid, de alapvetően barna vagy, ami pedig meleg. A barna szemed sejteti a melegséget, így én azt mondanám, hogy egy nyárból az őszbe hajló típus vagy – elemzett ki Oscar, aki állítja: a hideg-meleg színeket kombinálva hihetetlenül izgalmas összhatást érhetünk el. Kezdjük is el!

Oscarral1Az alapozás előtt egy több lépcsős ázsiai bőrápolás következett. Termálvizes arctisztítás, majd egy hidratáló, feszesítő fátyolmaszk, ezt követően egy kétfázisú eszencia, majd jött a hyaluronsavas tápláló szérum és mindent egy legyezővel szárítva!

– Így nem szedek le feleslegesen semmit az arcodról, minden szükséges hatóanyagot beihat a bőröd – magyarázta Oscar, aki a primerek közül egy, a rozacerára hajlamos bőrüknek kifejlesztett változatot választott nekem. – Rozaceás a bőröd, itt-ott és ez a primer tökéletesen lefedi a pirosodásra hajlamos részeket. Fontos viszont, hogy ezt csak azokra a területekre tegyük, amelyek erre hajlamosak, különben nem lesz egységes az arcszíned. A primer szükséges, mert szépen megalapozza a sminket, nem mászik el az alapozó és tartós, üde marad az arcod tőle.

Jöhet a korrektor. Egy újfajta technikát mutatott Oscar, a szem alatti területen, háromszög alakzatban kell felvinni a korrektort és úgy összedolgozni az alapozóval. Sokkal kiegyensúlyozottabb és kevésbé gyűlik össze nap végére a szem alatt karikákban.

Oscarral3Az alapozó színét érdemes az áll alatt, a nyak vonalában összenézni. Mindig a jelenlegi bőrszínünkhöz válasszuk meg az ideális színt, így marad észrevétlen. Érdemes körültekintően választani alapozót, az új generációs HD minőség mellett, nem árt, ha vitaminokban gazdag az összetétel. Tökéletes lett az arcszínem, jöhet a szem. Oscar rám bízta a döntést, de azért finoman irányított… Szerencsére mindketten ugyanazokat a színeket néztük ki, így nem kellett „küzdeni”. Így esett a választásunk egy bordós-burgundi hatású színre, amelyhez egy élénk színű, szintén kicsit bordós-pirosas árnyalatú rúzst választottunk.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?