Jó, ha tudod, miért nem ragad!

(Hirdetés) A szempillaragasztók kapcsán, különösen az évszakok változásakor - jelentősebben a télből-nyárra való áttéréskor - jelentkezhetnek olyan problémák, amelyeket a legtöbb esetben tévesen, a ragasztó minőségével hoznak összefüggésbe a felhasználók. A probléma azonban nem mindig a termékben keresendő. De mi a megoldás?

A ragasztók kivétel nélkül cianoakrilát alapúak. Ez az összetevő felelős azért, hogy a ragasztók ragadjanak. A cianoakrilát nedvesség hatására azonnal megköt, ezért olyan anyagokat adnak hozzá, mely lassítja ezt a folyamatot. Ezek alapján határozzák meg a gyártók, hogy a ragasztó meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett milyen gyorsan köt.

A cianoakrilát nagyon érzékeny a pára-, és nedvességtartalomra, valamint a hőmérsékletre. Ha nem kontrolláljuk és szabályozzuk ezeket a helyiségben, ahol dolgozunk, a ragasztónk vagy nem köt meg, vagy túl hamar megköt. Mindkettő a szempillák idő előtti elvesztését okozza. Többek között ez is az oka, hogy nem mindig és nem minden körülmény között a 0.5mp-es, extra gyors kötésű ragasztó a megfelelő választás.

Tipp: Szerezz be egy jól működő digitális hő és páratartalom mérőt, melynek segítségével ellenőrizheted a külső hatásokat.

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?