Fotó: Northfoto

Masszőröknek is kötelező az online pénztárgép

Március végére két év találgatás után eldőlt, hogy a kereskedők, kisiparosok után a masszőröknek és a szolárium-tulajdonosoknak is meg kell vásárolniuk az online pénztárgépet. Szeptember 30. a végső határidő, ezt követően már a masszőrök is csak pénztárgéppel kiállított gépi nyugtát adhatnak a vendégeknek – olvasható a beautypress.hu-n.

Miért pont a masszőröket emelték ki?

Mióta csak bevezették a NAV-hoz bekötött pénztárgépek rendszerét, azóta szó van arról, hogy hamarosan bővíteni fogják a kört. Az elmúlt három évben sok szakma felmerült a javaslatok között. Szó volt a fodrászokról és kozmetikusokról, ügyvédekről, autószerelőkről, pénzváltókról, személyi edzőkről, taxisokról is. A válogatás elég ötletszerűen történt, a végső listában sok logika nem található. Azokat a szakmákat keresték, ahol az átlagosnál magasabb a feketegazdaság aránya, ahol sok az eltitkolt, adózatlan bevétel. Csakhogy a végső lista úgy tűnik, mintha találomra választották volna ki a megnevezett szakmákat. A következő szakmák vállalkozói kerültek most a körbe:

  • autószerelők
  • autóalkatrész-kereskedők
  • plasztikai sebészek
  • mosodák, tisztítók
  • tánctermek, szórakozóhelyek
  • végül az egyéb, fizikai közérzetjavító szolgáltatást nyújtók – ide tartoznak a szoláriumok és masszőrök is. Úgy tűnik, a masszőrök egyszerűen annak az áldozatai, hogy azonos TEÁOR szám alatt végzik a tevékenységüket, mint a szoláriumok, fogyasztószalonok, szaunák és gyógyfürdők. Vélhetően a kormány ezek tevékenységére akar jobban rálátni, nem pedig a többnyire kisvállalkozóként dolgozó, eleve minimális forgalmat lebonyolító masszőrök munkáját akarják ellenőrizni.

Akár így történt, akár nem, egy biztos: szeptember 30. után masszőr vállalkozó már csak úgy működhet, ha megvásárolja és üzembe helyezi a NAV-hoz bekötött online pénztárgépet és azzal ad nyugtát a vendégeinek.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail