Fotó: Shutterstock

Újdonság a nagyvilágban: ráncfeltöltés injekció nélkül

A ránctalanítás forradalmaként emlegetik az új Fillerina krémcsaládot, így hát a Mail on Sunday letesztelte a jövő kozmetikai termékét

Kissé szkeptikusan állt neki az újságíró annak a tesztnek, amelyben a Fillerinát vizsgáztatták. A gyártó cég ugyanis azt ígéri, hogy termékük injekció nélkül tölti fel a mélyebb ráncokat és állítja helyre a bőrt. Éppen ezért lepődtek meg, amikor kibontották a krémet, mellé ugyanis egy fecskendőt is csomagoltak. De kiderült: az ötlet nem csupán egy ügyes marketing-fogás, a kis fecskendők segítségével tudja a páciens tökéletesen bejuttatni a hatóanyagot a ráncok és barázdák közé, de nem a bőr alá!

“A mérvadó Journal of Cosmetic Dermatology szaklap szerint a termék használatával valóban csökkennek a ráncok, az arc simább lesz.”

A termék hyaluronsavat tartalmaz, amely a bőr alkotórésze. Mint tudjuk, a hyaluronsavat leginkább injekció formájában juttatják be a bőrbe, de tabletta formájában is kapható. A Fillerina azonban a gyártó szerint a hyaluronsav különböző méretű molekuláinak egyedülálló keveréke, amely olyan aprócska összetevőkből áll,  hogy könnyedén bejutnak a bőrbe.

A Mail on Sunday újságírója két héten át használta a termékcsaládot az arcán, különösen a szemkörnyéken és a szájon. Véleménye szerint bőre a kéthetes kezelésnek köszönhetően valóban puhább és feszesebb lett, leginkább az ajkai, amelyeket reggelente sokkal teltebbek látott.

De hogy ne csak ránézésre mondhassa, hogy hatott-e a szer, a kezelés előtt és után is elment a London belvárosában található Santi skin Laborba, ahol egy ún. Cortex géppel alapos vizsgálatnak vetették alá a bőrét.

Azt ő is látta, hogy a bőre szebb lett, de nagyon meglepődött, amikor a vizsgálat végén azt mondta neki a labor vezetője, hogy figyelemreméltó változáson ment keresztül a bőre.

A vizsgálatok során megállapították, hogy bőrének hidratáltsága 29 százalékkal nőtt a kiindulási ponthoz képest, ennek köszönhetően 22 százalékkal nőtt a rugalmassága is. A mérvadó Journal of Cosmetic Dermatology szaklap szerint a termék használatával valóban csökkennek a ráncok, az arc simább lesz.

Nyilvánvalóan ez a fajta javulás nem egyenértékű az injekciós ráncfeltöltéssel, de a krém pozitív hatása egyértelműen mérhető. Az újságírót – aki évek óta szépségiparral foglalkozik – lenyűgözte a termék. Kérdés, hogy a szakembereknek mi erről a véleménye…

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3149428/An-anti-wrinkle-jab-without-jab-REALLY-work-Mail-Sunday-puts-new-DIY-filler-treatment-test.html

 

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?