Fotó: Pixabay.com

Újabb gazdaságvédelmi akcióterv indul

Bejelentették az új gazdaságvédelmi akcióterv második lépését. Az első volt a bankhitelek fizetésének felfüggesztése és a KATA-soknak való segítség, ezúttal pedig elmondták: egyebek mellett a munkaadókat szeretnék támogatni azzal, hogy a bérköltségek egy részét átvállalják.

5 program indul el a mai napon:

Az első program a munkahely megőrzés. Itt a rövidített munkavégzés esetén átvállalja a kormány a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. Ez a bértámogatásnak egy speciális magyar formája lesz.

A második program a munkahely teremtés. Ebben beruházásokat támogatják mintegy 450 milliárd forint értékben.

A harmadik programban olyan kiemelt, nemzetgazdasági ágazatok szerepelnek, amelyeket újra kell most indítani. Ilyen a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, az építőipar, a logisztika, a közlekedés, a film- és a kreatív ipar.

A negyedik program a vállalatok finanszírozása. Itt kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak, mindösszesen több mint 2000 milliárd forint értékben.

Az ötödik program a Család és Nyugdíjas Védelem Program nevet viseli. Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Ezt négy részletben teszik meg. 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail