Balsai Mónika, azaz Tamara tökéletesen természetes sminkje is airbrush-sal készült

10 érv az airbrush mellett 

1. A sminkelés minden területén használható

Az Amerikában már évtizedek óta rendkívül népszerű airbrush makeup technika új lehetőségeket nyit a sminkelésben. Ez a jelenleg létező legmodernebb sminktechnológiai megoldás, amelynek magabiztos ismerete elengedhetetlenné vált a film, a televíziózás, a színház vagy a fotózás világában, és mára a szépségszalonokban, sőt, egyre több fürdőszobában is mindennapi kellékké válik.

2. Élőben retusálhatjuk a bőrt

Tökéletesen egyenletes fedést tesz lehetővé, segítségével makulátlan, szinte retusált hatású, mégis minden eddiginél természetesebb és életszerűbb sminkeket készíthetünk. Az airbrush tulajdonképpen az amerikai retustechnika, amivel a photoshop előtti időkben fényképeket retusáltak. Ezt ma élőben, közvetlenül a bőrön tehetjük meg.

3. Gyors és hatékony

Az airbrush használatával minden korábbinál hatékonyabban és gyorsabban dolgozhatunk. A sminkes világ a Ben Hur forgatásán ismerte fel először az airbrush-ban rejlő lehetőségeket. Mivel nagy területeket is gyorsan lehet vele lefesteni, ezt vetették be a filmben szereplő több száz statiszta teljes testfelületének sminkeléséhez. A testfestésben azóta is fontos eszköz, a filmekben nyújtott előnyei azonban HD kamerák elterjedésével napjainkra még inkább előtérbe kerültek.

4. HD minőségű

Az airbrush a szépségipar válasza a HD technológia elterjedésére, és az ezzel párhuzamosan megnövekedett elvárásokra. A minden apró tökéletlenséget megmutató kamerák valódi kihívást jelentenek a sminkesek számára, mert úgy kell eltüntetni a bőrhibákat, hogy közben a smink is láthatatlan maradjon. Az airbrush segítségével a végeredmény a legnagyobb felbontású HD felvételeken is hibátlan megjelenést biztosít.

5. Higiénikus

Alkalmazása során az eszköz soha nem érintkezik az arccal, így a legérzékenyebb bőr számára is tökéletes megoldást jelent.

6. Kíméletes a bőrhöz

Az airbrush technikával felvitt smink nem éri el a bőr mélyebb rétegeit, és nem tömíti el a pórusokat. Olyan érzést nyújt, mintha nem is viselnénk sminket. A bőr felületén marad, mégis láthatatlan, mert  annyira finoman és egyenletesen fed, hogy nem a sminket vesszük észre, hanem tökéletes bőrt látjuk.

7. Precíz

Precizitásának köszönhetően alkalmazásával hibátlan végeredményt érhetünk el. Az airbrush használatával gyakorlatilag bármilyen smink precízen elkészíthető, a teljesen natúr sminkektől a legmerészebb fantáziasminkekig.

8. Gazdaságos

A szórópisztolyon keresztüláramló levegő nyomása rendkívül apró cseppekre bontja szét a benne lévő festékanyagot, így lehetővé teszi a smink leheletkönnyű rétegekben való felvitelét minimális mennyiségű festék használatával, és az eszköz sem szív magába az anyagból úgy, mint például egy alapozószivacs vagy ecset.

9. Tartós

Rendkívül tartós, vízálló sminkeket is készíthetünk vele, és bőrhibák vagy tetoválások ideiglenes eltüntetésére is kiváló.

10. Kombinálható a hagyományos technikákkal

Az airbrush kiválóan kombinálható a hagyományos sminktechnikákkal, így egy gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget nyújtó eszközzé válik a kezünkben. Segítségével készíthetünk teljesen natúr, láthatatlan, filmes sminket, vagy messziről is látványos, ugyanakkor tökéletesen kidolgozott színpadi sminkeket is, de a hétköznapi vagy alkalmi sminkek készítésében is új lehetőségeket nyit.

Az airbrush sminktechnika mindenképpen forradalmi áttörést jelent, azonban mégsem kell úgy tekinteni rá, mintha mindenható lenne. Egy kiválóan használható, korszerű eszköz, amely a jövőben minden bizonnyal egyre magasabb színvonalon egészíti majd ki a hagyományos sminktechnikákat.

Fotó: RTL Klub/Fábián Borbála (a képek a Válótársak forgatása alatt készültek). Minden jog fenntartva.

———

Petrilla Orsolya

20 éves sminkes pályafutásával és több, mint 10 éves airbrush használati tapasztalatával az airbrush sminktechnika hazai úttörője, innovatív sminktermékek, professzionális sminkmárkák forgalmazója, valamint a sminkes és maszkos szakma egyre magasabb szintű oktatását biztosítja a szakma élvonalában dolgozó szakemberek segítségével.

www.petrilla.eu

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail