50%-os Glikolsavval az aknés bőrök és az öregedő bőrök problémái ellen!

A kozmetikus munkája során számtalan bőrproblémával, elváltozással találkozik, ezek közül két jelenség szinte állandóan a középpontban van. Az aknés, tisztátalan, olajosan fénylő bőr kezelése, valamint az öregedéssel együtt járó ráncok és pigment-foltok kezelése.

Vadonatúj, extra hatékony Lanèche kezelésünk során 50%-os glikolsavval dolgozunk, mely során igen gyors, látványos eredményt kapunk már az első alkalom után!

GLIKOLSAV

A legegyszerűbb molekulaszerkezetű ’α-hidroxisav, mely szerves hámoldó sav. Molekulaszerkezete miatt, más alfa-hidroxi savakkal együtt számos bőr rendellenességre használható. Kis méretének köszönhetően könnyen bejut a bőr mélyebb rétegeibe. Nekünk ezt a tulajdonságot kell kihasználni! 75%-kal növeli a bőr vízmegtartó képességét, az epidermisz aktivitását pedig 36%-kal emeli.

A Lanèche-nél a kozmetikai kezelés során 50%-os töménységű glikolsavat használjuk, míg az otthoni arcápoláshoz 5% és 10%-os glikolsavat ajánlunk gél formájában.

GLIKOLSAV – mikroszférák a termékekben

Ha a glikol szabad savként van előállítva, nagyon erős hatása lesz a bőrön, akár még agresszív is lehet.Ezért a pufferolt gyümölcssavak kombinációja alkalmazható biztonságosan. Az ilyen glikopeeling intenzív, mégis biztonságos a kozmetikusok számára.

Azonban nem csak a hatóanyagok mennyisége, hanem a hatóanyagok „csomagolása” határozza meg az ott kifejtett hatását.  A glikolsav kis molekulaszerkezetének köszönhetően gyorsan szívódik fel a bőrbe. A gyorsaság ebben az esetben azonban nem mindig előnyös, mivel gyorsan bekerül a véráramba, erélyes kipirosodást okoz a bőrben, és nem ott fejti ki hatását ahol a legnagyobb szükség lenne. Ezért a Lanèche termékben mikroszférákba csomagolják a glikolsavat, ezáltal jól felszívódik és egyenletesen, lassan adagolva engedi ki a hatóanyagot a bőr célzott rétegében.  A felszívódás térben és időben irányított! Ez az oka annak, hogy az 50%-os glikopeeling kezeléstől egyáltalán nem pirosodik ki a bőr, nem válik érzékennyé és egyben rendkívül hatékony.

GLIKOLSAV bőrre gyakorolt hatásai

Korral a hámréteg papilláris membránja ellaposodik, ezáltal a hám diffúz táplálkozása lelassul, a sejtek anyagcseréje is lassabb lesz, így a hámréteg „elvékonyodik”. A kezelések folyamatában fontos szerepet kap a peeling. Csak akkor tudunk hatékonyan mélyebbre juttatni hidratáló, ránctalanító hatóanyagokat, ha előtte ténylegesen megnyitjuk az utat a bőrben!

A glikolsav gyorsítja elhalt hámsejtek leválását. Oldja a szarusejtek között lerakódott szennyeződéseket, felhalmozott zsírokat. Segít kitisztítani a pórusokat, ezáltal csökkenti az akne kialakulásának lehetőségét. Hatására a sejtosztódás felgyorsul, a bőr sokkal rugalmasabb lesz. Stimulálja a bazális réteg működését az epidermisz belülről kifelé vastagodik. Míg a felhám vékonyabb lesz, az alatta lévő „élő” réteg egyre vastagabb, ezért halványulnak a ráncok és a bőr fiatalosabb lesz.

A glikolsav hatására az irharétegben az élettani folyamatok javulnak, meglévő kollagén rostok hajlékonyabbá válnak, valamint új kollagén rostok is képződnek.

A fentiekből jól látható, hogy a glikolsav a bőr teljes struktúráját megújítja, így elmondhatjuk róla, hogy jelentős bőrfiatalító hatású.

Császár Zsuzsanna


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail