Fotó: Northfoto

6 dolog, amire távozáskor mindenképpen figyelmeztesd a vendégeidet!

Ahhoz, hogy a vendéged a következő alkalomig jól érezze magát a bőrében, elégedett legyen, és élvezze a kezelésedet áldásos hatását, hívd fel a figyelmét néhány alapvető dologra, amely ugyan természetes, mégis hajlamosak néha megfeledkezni róla.

1. Még minimális sminkelés után is mossa le az arcát, mert a festékek tönkreteszik és szárítják a bőrt!

2. Ne felejtsd el megemlíteni, hogy a nappali arckrém mindenféleképpen legalább 30- as SPF legyen, mert az UV sugarak hihetetlenül roncsolják a bőrt.  A krémet nyugodtan használhatja naponta többször, sőt, külön a szájra is érdemes fényvédő ápolót használni.

3. Nem mindenkinek egyértelmű, hogy az arckezelés nem csak az arcból áll, a nyak is hozzátartozik. Érdemes jelezni, hogy a nyakra is használják a fényvédő vagy ránctalanító krémet, hiszen ez a testrész is nap, illetve szem előtt van!

4. Sokan smink nélkül már ki sem mennek az utcára, pedig nagyon fontos lenne, hogy a héten legalább kétszer pihentessük az arcot. Ezekre a napokra ajánlj hámlasztókat, vagy pakolásokat, amelyek megújítják a bőrt. Ettől ragyogóbb lesz a bőr.

5. Víz, víz, víz – rendkívül fontos, főleg, ha alkoholt vagy kávét is fogyasztunk. A normál méregtelenítéshez sok folyadékra van szüksége a szervezetnek. Ahhoz, hogy a sejtjeink megújuljanak, oxigénre van szüksége. Nem utolsó sorban a vízhiányos bőr sokkal ráncosabb lesz, ha kevés folyadékot visz be az illető a szervezetébe. Idősebb vendégeid biztos nem veszik zokon, de a fiatalabbaknak sem árt a figyelmeztetés, mert sajnos a hidratáltságra nagyon kevesen figyelnek.

6. Ha kell, százszor mondd el, hogy otthoni tisztítás során kerüljék a nyomkodó, húzó, mozdulatokat, és ne piszkálják a pattanásokat, aknékat. Fontos tudniuk, hogy ezzel valóban maradandó bőrkárosodást okozhatnak, amit később még a jó szakember sem tud helyrehozni.

+ 1 tipp: Bátran ajánld a vendégednek a professzionális, kabin kezelések mellé otthoni használatra szánt kozmetikumokat, hogy a hatás kitartson a következő alkalomig, vagy akár fokozzuk is!

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?