A férfiak szőrtelenítése

előtte utána

Az alábbiakban áttekintjük a tarkó, a szakáll és a fejbőr, a kéz, a hát és a mellkas szőrtelenítésének fogásait.

A tarkó

Szőrtípus: Intermediáris szőr
Sajátosságok: A szőrtelenítés ezen a területen nem okoz nehézséget.
Magától értetődő, hogy itt is gondolni kell az utóápolásra, a szőrtüszők megnyugtatására. A fodrászlátogatás és a szőrtelenítés között teljen el legalább 24 óra, mivel a hajnyírás által még irritáltabbá válhat a bőr.
A vendég előnye: A fodrász legtöbbször csak gyorsan kiborotválja a hajat a nyakból, viszont a férfiak egy részénél egészen a hátig leterjedhet a tarkó szőrzete. A tarkó szőrtelenítve rendkívül ápoltnak néz ki, az eredmény nagyon tartós, valamint frizura is jobban érvényesül.

Szakáll és fejbőr (kopaszodás esetén)

Szőrtípus: Terminális szőr
Sajátosságok: Ez a terület több különlegességet is rejteget. Szőrtelenítése, ha egyáltalán lehetséges, akkor csak cukorpasztás módszerrel végezhető, melyhez egy speciális képzés szükséges, mivel hogy a szőrtüszők a férfiak szakállánál a bőrben egymással összefonódhatnak.
A vendég előnye: Az ok, ami miatt a szőrtelenítés mellett dönthetünk ezen a területen, gyakran a bőrproblémák. Amennyiben szőrtelenítésre alkalmas a terület, úgy megoldódhatnak a problémák. Ez mindazonáltal egy szoros együttműködést feltételez a kozmetikus és vendége között.

A kéz

Szőrtípus: Intermediáris és vellus szőr
Sajátosságok: Legtöbbször csak a kézfejek szőrtelenítését kérik a vendégek, a karokét nem. Ügyelnünk kell arra, hogy természetes átmeneteket képezzünk, és a vendég ne úgy nézzen ki kezelés után, mint aki szőrpulóvert hord. Nyugtató hatású utókezelés alkalmazása szükséges mindenekelőtt a vellus szőr tüszőinél.

A vendég előnye: A kezek sokkal ápoltabbnak tűnnek, ha nem burjánzik rajta a szőr.

Hát és mellkas

Szőrtípus: Intermediáris és terminális szőr
Sajátosságok: A szőrtüsző mélysége a háton kb. 3-4,5 mm, a mellkason kb. 3-3,5 mm. A férfiak esetében fokozottabb a faggyútermelés a háton oly mértékben, hogy gyakran aknés bőrtünetek kísérik. Ezért a mellkason és a háton azok miatt az eltávolított szőrszálak miatt, amelyek épp a növekedési (anagén) fázisukban voltak, gondoskodnunk kell speciális utókezelésről. Ebbe beletartozik közvetlenül a szőrtelenítés után alkalmazott ápoló, nyugtató termékek használata, és az otthoni ápolásra vonatkozó tanácsok, melyeket a következő 24-48 órában érdemes betartani. Az ápolás magába foglalhatja pl. holt-tengeri só használatát borogatáshoz vagy fürdőhöz. A vendégnek tanácsoljuk a fokozott izzadással járó tevékenységek kerülését, pl. sportolás, az esetleges allergiás reakciók, rohamok kizárásának érdekében. A mellkas szőrtelenítésénél ügyeljünk arra, hogy az átmenetek természetesnek tűnjenek, és ne legyenek éles határvonalak a szőrös és szőrtelen területek között.
A vendég előnye: A bőrkép javulása és magasabb komfortérzet a bőrön, vagyis a szőrtelenített testrészen. Az aknés bőrkép javulására is számíthatunk, ha megfelelő kezeléssel párosítjuk. A szőrtelenítés során fellépő fájdalom alkalomról alkalomra csökken, a szőr struktúrájában gyengül és hamarabb leválik a szőrtüszőről. A rendszeres szőrtelenítés még a korai, növekedési (anagén) fázisban tartósabb eredményt hoz a vendég számára.

Szöveg/fotó: Soja Beck-Niederkirchner

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail