A mindentudó szérumok

Mindig is nagyon szerettem a koncentrátumokat és szérumokat: bárki számára könnyű megtalálnom az ideális készítményt, amit a kezelés során több helyen is beilleszthetek, variálhatok. A fluidos szerkezet miatt egymásra rétegezhetem a maszkokkal és masszázskrémekkel, csodálatos a textúra és az illat, könnyű felhasználni, látványos, gépi kezelésbe is illeszthető, illetve otthonra is adható – mi másra is vágyhat egy kozmetikus? (x)

Azután megjelentek a BIODROGA MD orvos-kozmetikai szérumai, és rájöttem, mindent lehet fokozni. Nem csak a hatóanyagok tárháza nyílt ki, hanem a kezelhető bőrproblémák sora is megnőtt, ezzel együtt azon hatóanyagok is eltűntek, melyek már nem kerülhetnek egy modern kozmetikum tégelyébe.

cellmed

Ha egy kozmetikum nem tartalmaz parabéneket, mesterséges szín- és illatanyagokat, PEG-eket, ftalátokat, szilikont és állati eredetű anyagokat, lehet bio vagy natúr jelzővel illetni. Orvos-kozmetikum attól lesz, hogy újgenerációs, biotechnológiailag előállított, emulgeátormentes receptek szerint készül, ahol a molekulák, liposzómák szerkezetét is befolyásolni tudják, így serkentve a mélyrétegi felszívódást.

Mindent kipróbálok a saját bőrömön, és nagyon szeretem a többi kozmetikustól, vendégtől is a visszajelzéseket. Személy szerint nem mindig a legfelkapottabb BIODROGA MD szérumok a kedvenceim, de imádok variálni, és kísérletezni is. Alapvetően az összes BIODROGA MD szérum bevihető iontoforézissel, ultrahanggal, tű nélküli mezoterápiával, dermarollerrel, és dermapennel, mindez 170-350 Ft/ml-es anyagárban (azért ez nagyon nem mindegy).

Az egyik ilyen nagy kedvencem a Hiperszenzitív termékcsalád Restrukturáló koncentrátuma.  Ez az, amit akkor használunk, amikor valakinek extra érzékeny a bőre. Emellett vágások, keloidok gyógyulását tudjuk vele stimulálni, ekcémát, neurodermatitis-t eltüntetni, illetve, mivel 12 hónapos kortól alkalmazható, kisgyerekek bőrének ápolásában is segítségünkre lehet.

A tavaly megjelent PepTox szérum eredményei eladják a terméket: a tripeptid, tetrapeptid és hexapeptid kombinációja (felkapott megnevezéssel „kozmetikai botox”) olyan mértékben csökkenti az erős, főleg szem- és száj körüli, szemöldök közötti ráncok mélységét, hogy én sem hiszem el, ha nem látom. Az áprilisi nemzetközi továbbképzésen MINDEN ország képviselője a legjobb BIODROGA MD szérumnak minősítette. Ilyen egyhangú vélemény a BIODROGA történelmében nem volt.

A legfrissebb BIODROGA MD szérum, a 15% stabilizált C-vitamint és hialuronsavat tartalmazó koncentrátum hamar belopta magát a szívembe (és a bőrömbe). Egyszerűen mindent visz! A klasszikus C-vitaminnal szemben stabilizált formája zsírban is oldódik, több mind kétszer erősebb antioxidáns, és (most jönnek a számok!) 72 óra leforgása alatt 69%-kal képes a kollagén szintézisét fokozni a bőrben. És ez már nem az én adatom, hanem a kutatóké. Az enyém az, hogy bárkinek mesélem vagy mutatom, többé nem tudja elfelejteni.

Természetesen nem csak a ráncok okozhatnak problémát. Lehet valaki a napra is érzékeny, ahogyan én is. Az ugyancsak tavaly megjelenő Anti-ox sorozat Pre-Sun, tehát napozás előtti szérumát pont azoknak fejlesztették ki, akik érzékenyek vagy akár allergiásak a napra. anti-ox

A stabilizált C-vitamin, a ferula sav, illetve a C- és E-vitamin koktélja nemcsak felkészítette a bőröm a napsugárzásra, de „mellékhatásként” elmúlt a PMS miatt kialakuló „ragyásodás” – aki szenved ettől minden hónapban, az megérti, miről beszélek. Ezt a kettős hatást később mások is megerősítették.

A rosacea tüneteinek csökkentésére ajánlom az Anti-Redness család Rosa-Calming szérumát tetrapeptidekkel, rutinnal, quercetinnel, vadgesztenye-, és vörös szőlő kivonattal. Egyfelől azok szeretik nagyon a szérum fluidos állagát, akik nem kedvelik a zsíros krémeket, másfelől rájöttünk, hogy gyakorlatilag minden bőrvörösességre rátehető: nyomkodás után a fertőtlenítés és a pakolás közé felvíve, vagy – ez is véletlenül derült ki – csalánkiütéses, legyengült immunrendszer és idegesség okozta kisebb tünetekre is másodpercek alatt teljesített. Tehát legyőzte Boldont is.

borfeltolto szerumok

A 16 féle gyógyszerészeti tisztaságú készítményből most csak a szubjektív rajongói listámat készítettem el, de érdemes mindegyik szérummal megismerkedni. Most egy egyszeri lehetőségként egy kis „Szérum-társkereső” csomagot állítottunk össze, amit minden kozmetikushoz eljuttatunk, aki a „Szérum-társkereső” kifejezést elküldi nekünk SMS-ben (0670/775-5575) vagy e-mailben (drszepseg@gmail.com) címre.

Csernai Judit – Biodroga Institut, Biodroga MD és Sans Soucis oktató kozmetikus.

Dr. Szépség Kft. – www.biodrogamd.hu drszepseg@gmail.com  70/775-5575

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail