A műszempillától a szempilla-hosszabbításig

Igéző tekintet

A hölgyek a tetszeni vágyás érdekében történelmünk alatt mindent elkövettek, hogy kiemelkedjenek szépségükkel és elnyerjék hódolóik tetszését.

Céljuk érdekében nem riadtak vissza semmilyen eszköztől, mely szépségüket különlegesebbé teszi. Említhetnénk már az Ókorban is használatos sminkeket, melyek színeikkel emelték ki a szem szépségét.
Jellegzetes sminket láthatunk Kleopátra fennmaradt képein illetve maszkjain, de írásos emlék is van arról, hogy eleink miként emelték ki évezredeken keresztül szemük szépségét.

Inspiráló némafilm

A sminkmestereknek köszönhetően már a némafilm idejéből is informálódhatunk arról, hogy a színésznők milyen módon tették tekintetüket kifejezővé.
A filmipar elterjedésével egyre inkább szükségessé vált a szépségipari termékek fejlesztése.
E téren Hollywood az élen járt.
Első ízben a Max Faktor készített műszempillát Phillis Harver részére 1919-ben.
Gyakorlatilag e színész indította el hódító útjára a műszempillát.
A műszempilla segítségével a szem kifejezőbbé, a pillantás még igézőbbé válik. A kezdetekkor úgynevezett tincses műszempillát alkalmaztak, ami hosszú évtizedeken keresztül uralta a piacot.
A fejlesztések révén legújabban egy olyan fajta tincses műszempilla került forgalomba, mely teljesen csomómentes, hatásában felülmúlja az előzőt, és mint nevében is jellemző a dúsító pilla.

3 dimenziós diadalmenet

Néhány évvel ezelőtt tovább fejlesztették a tincses műszempillát, oly módon, hogy tartós szempilla hosszabbítást, vagy szálas műszempillát alkalmaztak.
Ez azért is vált népszerűvé, mert viselése tartós és kényelmes, továbbá szinte észrevehetetlen.
Nagy előnye, hogy segítségével minden igényt ki lehet elégíteni.
A hagyományos műszempillák kora leáldozott, legújabban a 3 dimenziós rendszerek a legsikeresebbek.
Ez a fajta szempilla-hosszabbítás egyre népszerűbb, hiszen a rendszer nagyon gazdag méret, és színválasztékban.
A szempilla hosszát 8 és 17mm között választhatjuk meg. A pillák különböző vastagságban és 6 különböző színben kerülnek forgalomba.
Alapanyaguk is, például a selyem alapú szempilla rendezett gyors alkalmazásával kényelmesebb, a legvékonyabb szempilla alkalmazásakor természetes hatást érünk el, oly annyira, hogy férfiaknál is feltehető.
Az új technológia egy speciális rugalmas ragasztóanyagot kínál, melynek segítségével dúsabbá, vastagabbá alakítható a szempilla, és jól kiemeli a tekintetet.
A 3 dimenziós rendszer olyan természetes látványt biztosít, hogy a közelről készült filmfelvételeken sem látszik, hogy a szempilla nem eredeti. Ez a rendszer lehetővé teszi a sminkesnek, hogy fantáziájukat szabadon bocsássák. A technológia lehetőséget ad arra, hogy izgalmas, alkalmi, egyedi hatást érjünk el.
Lehetőség van arra, hogy a különböző színek variálásával akár melírozott hatást is elérhessünk. Fokozható a variációs lehetőség apró gyöngyökkel, vagy ékkövekkel is.
A 3 dimenziós technológia biztosítja azt, hogy használójának nem kell változtatni az életformáján. A ragasztó anyag sokkal tartósabb, mint az eddigiekben használt, ezért akár két hónapig is biztosítja a tökéletes hatást, és nem gátolja viselőjét abban, hogy a szokásos módon élje életét. Sportolhat, szaunázhat, zuhanyozhat, nyugodtan aludhat, és akár örömében könnyekre is fakadhat benne.

Kardos Gabriella


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail