A szemkörnyéki bőr kozmetikai fiatalítása

A szem a lélek tükre, a szemkörnyék bre pedig a test és a lélek ruhája egyszerre. Hiszen itt ezen az érzékeny területen nyomot hagy minden lelki és testi folyamat, állapota egyszerre tükrözi testi és pszichés hogylétünket.

A szemkörnyék testünk legsebezhetőbb része. Legelőször itt mutatkoznak meg az öregedés jelei. A húszas évek végén vékony ráncok és elszíneződés is jelentkezik a szemek körül. Ezért a megfelelő bőrápolás és az egészséges életmód elengedhetetlen a szemkörnyék fiatalságának megőrzéséhez.A szemkörnyéki öregedés okai:

  • Külső hatások: káros UV-sugárzás, szmog, cigarettafüst, légkondicionálás, nem megfelelő szemfesték, illetve szemlemosó és a rossz letisztítási módszer károsítja az érzékeny bőrt.
  • Belső hatások: fiziológiai folyamatok a bőrben, mint például a természetes öregedés, allergiák, fáradtság, dehidratálás és vitaminhiány nyomot hagynak a bőrön. Persze nem elhanyagolhatóak a genetikai kódjaink sem.

Az eredmény: a törékeny bőr elveszíti rugalmasságát és egészséges színét. A keringés elégtelensége a folyadék visszatartását, ödémát és sötét karikákat okoz.

Milyen hatóanyagok segíthetnek nekünk ezen problémák kezelésében?
  • A Haloxylt speciálisan a rendkívül nehezen eltávolítható, pigmentált hemoglobin bomlási termékek által okozott tünetek kezelésére és a szervetlen vas eltávolítására fejlesztették ki, emellett növeli a bőr feszességét (sűrűségét) és ezzel a szem körüli mikroérhálózat funkciója is javul.
  • Pepha-Tight: alga alapú hatóanyag, egy speciális mikroalga (Nanochloripsis occulata) rendkívül hatékony frakciója, mely kiegyensúlyozott poliszacharid tartalommal rendelkezik. Azonnali feszesítő és erősítő hatással van a bőrre és kötőszöveteire. Hosszú távon pedig növeli a kollagén szintézist, védi a bőr sejtjeit az oxidatív stressztől.
  • Regu-Age: peptidekből áll, amelyeket szójából és rizsből nyernek. Csökkenti a szem alatti sötét karikákat és duzzadást. Csökkenti a fehérjebontó enzimek által létrejövő kollagén és elasztin leépülést. Javítja a vérkeringést és erősítik a hajszálerek falait.
  • Vadgesztenye kivonat: aescint tartalmaz, amely gátolja a folyadék kiáramlását az erek elhasználódott részein, blokkolja az enzimek feloldódását, melyek károsítják az érfalak felépítését, és pórusokat hoznak létre, melyek lehetővé teszik a folyadék átfolyását, és blokkolja azon enzimek feloldódását, melyek felbontják a kollagént és elasztint az érfalakban. A kitágított érfalak átmérőit összehúzza, gyulladásgátló hatása van.
  • Áfonya kivonat: antocianidokat tartalmaz, amelyeknek kitűnő antioxidáns hatásai vannak. Pozitív hatással vannak az érrendszerre, csökkentik az apró hajszálerek áteresztőképességét, erősítik az érfalakat és javítják a vérátfolyást.
  • Borostyán kivonat: érfalerősítő, nyirokkeringést serkentő hatóanyag, mely egyszerre hat a karikákra és az ödémákra is. Ezeket a hatóanyagokat kiegészíthetjük még ránctalanító anyagokkal: Alkalmazhatjuk a már jól bevált hatóanyagainkat, mint a kollagént, elasztint, hialuronsavat, búzacsíraolajat, kakaó- és karitévajat…

A biotechnológia is számos olyan anyagot ad a kezünkbe, melyek feszessé varázsolják a szemkörnyék bőrét ilyenek például a fibroblaszt stimuláló hatóanyagokat tartalmazó Matrixyl, a bőrnedvesség megkötő faktorát helyreállító kollagenáz és elasztáz enzim inhibitort is tartalmazó Sepilift, vagy az úgy nevezett „Botox hatású” izomrelaxáló hatóanyagok (Argirelin, Syn-Ake).
A szemkezelést be kell építenünk az arckezelés metódusába.

A kezelés menete

1. A kezelés első lépése a szemkörnyék letisztítása a speciális szem letisztító készítménnyel, vízálló spirál esetén válasszunk kétfázisú sminklemosót!
2. Peelingeként a szemkörnyékére enyhe enzimes készítmény használata javasolt.
3. Miután fő problémaként kiemelhető a hajszálerek törékenysége és a nem megfelelő nyirokelvezetés, végezzünk nyirokmasszázst a méreganyagok gyorsabb ürítése érdekében, illetve a nyirokáramlás beindítása miatt! Ennél a lépésnél használhatunk szérumokat, zseléket.
4. Megjelentek a kozmetikai piacon olyan elektrokozmetikai készülékek, melyek már a szemkörnyéken is használhatóak, és mélyebb hatóanyag felszívódást érnek el. Ezekhez a készülékekhez csak a cégek által javasolt termékeket használjunk!
5. Szemzselé és szemkrém segítségével egy kellemes szem és ajakápoló, regeneráló és relaxáló masszázst végezhetünk.
6. A kezelés ezen lépésében használhatunk speciális szemápolásra kifejlesztett
krémmaszkokat, amelyek fölé a hatás fokozása érdekében gumi nyomat maszkokat helyezhetünk.
7. A kezelés utolsó lépése a befejező szemkrém, szemzselé felvitele.

Ez a kezelés persze csak egy minta, amibe más-más lépések is beletehetők. Nagyon jó hatásfokkal alkalmazhatóak például a matricollok és matrigélek is szemkörnyék állapotának javítására. A gumimaszkok helyett is használhatunk különböző szemtapaszokat, melyeket otthoni ápolásra is javasolhatunk.
Külön szeretném hangsúlyozni az otthoni ápolás fontosságát!
Páciensünknek ajánljuk otthoni használatra szemlemosó terméket, szemápoló készítményeket, magyarázzuk el használatukat, s a felvitelhez javasolt mozdulatokat is!
Végül, de nem utolsó sorban mondjuk el, hogy a karikák, ödémák, ráncok megszüntetése csak az ő együttműködésével érhető el, az érfalak megerősödéséhez, a nyirokkeringés normalizálásához és kötőszövet-felépítéséhez idő kell, pár hét múlva viszont már látványos lesz a hatás!

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?