Fotó: Shutterstock.com

A szemöldök az arc meghatározó része

Cikkemben szó lesz az arc e területének fontosságáról, „beszédes” tulajdonságairól, és végül, de nem utolsó sorban arról, hogy miként lehet megfelelően kialakítani a személyiséghez maximálisan illeszkedő formát és színt, valamint, hogy hogyan lehet optimálisan kielégíteni a változást kívánó vendégek igényeit.

Az ókori keleti tanok szerint a szemöldök nagyon fontos, hiszen ez a választóvonal az arc és a homlok között. Ugyanúgy alkalmas a karakterolvasásra, mint az arc egyéb fontos részei.

Árulkodó külsőségek

Az ókori keleti tanok szerint a szemöldök nagyon fontos, hiszen ez a választóvonal az arc és a homlok között. Ugyanúgy alkalmas a karakterolvasásra, mint az arc egyéb fontos részei. A szemöldöknek az íve, a szálainak színe és sűrűsége is jelentőséggel bír. Nemcsak fizikai és egészségügyi jellemzőket lehet belőle megállapítani, hanem utalhat az illető tulajdonságára és viselkedésére is. Olyan ezoterikus jel az arcon, ami árulkodik az ember jelleméről. Már a néphagyomány szerint is babonás félelem övezte azokat, akiknek például összeért a szemöldökük, mert természetfeletti hatalmat tulajdonítottak nekik. A kínai arcdiagnosztika tanulmányozói úgy vélték, hogy a minél sűrűbb és erősebb szemöldök jelenti azt, hogy maga az egyéniség is erős és uralkodó, tele van életenergiával. Különleges megfigyelések ezek, melyek nagyon érdekes és sok esetben igaz információk. Vannak azonban testi összefüggések is.

Testi-lelki egyensúly

A gyér és halovány szemöldök testi betegség tünete is lehet, ezért amellett, hogy szépészeti szakterületen tevékenykedünk, néha a testi és lelki együtthatókra is figyelnünk kell. Lehet, hogy a szem a lélek tükre, de a szemöldök jellege és változásai alapvető érzelmi attitűdöt és hangulatváltozást is jelentenek. Én úgy gondolom, hogy kozmetikus szakemberként a pszichológia és a lelki szegmensek belekúsznak a dolgos hétköznapokba is, és elkerülhetetlen, hogy a részesei legyünk vendégünk lelki világának. Felelősség is hárul ránk, hiszen az arc meghatározó szépítői vagyunk. Maradandó, olykor szinte visszafordíthatatlan tulajdonsággal ruházzuk fel vendégeinket, mely komoly lelki vonatkozásokat is magában rejt. Lelki tanácsadók is vagyunk egyúttal.

A jól irányított megoldás megtanulható!

Munkám során számtalan technikát és képzést fejlesztettem ki azért, hogy minden eshetőségnek, minden arctípusnak, minden szemöldök- és arcformának megfelelő lehetőséget és teret tudjak biztosítani. Lehetőséget arra, hogy minden kolléga a megfelelő módon készítse el a személyre szabott tetoválásokat., akár egy új szemöldököt, akár egy régebbi, javítást igénylő szemöldököt reformáljanak meg a trendeknek és az egyedi igényeknek megfelelően. Ez utóbbi rendkívül fontos. A professzionális sminktetoválásban nem létezik sablon. Minden arc, minden vonás és minden személyiség más és más. Egyéni és egyedi tervezés szükséges ahhoz, hogy az arcberendezésnek megfelelő formák szülessenek. A szemöldök tükrözi a személyiséget, de az is sűrűn előfordul, hogy pont az ellenkezőjét éri el. Egy rosszul választott forma vagy szín a kisugárzásunk valódiságán is csorbát ejthet. De milyen szemöldök is passzol az arcformához? Meglátásom szerint az alábbiakra kell a figyelmünket irányítani:

  1. Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.
  2. Hosszúkás archoz egyenesebb ívű szemöldök mutat jól, mert az arc így rövidebbnek tűnik.
  3. Kerek archoz a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma lehet megfelelő, mert így az arc hosszabbnak tűnik.
  4. Szögletes archoz a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza.
  5. Szív alakú archoz a lágyan ívelt forma előnyös.
  6. Gyémánt formájú arc esetében a hajlított ívű szemöldök lágyítja a vonásokat.

A felsoroltakon kívül meghatározó az is, hogy egyes formák milyen „hangulatot” idéznek elő az arcon:
Egy lefelé irányuló szemöldök „szomorú” tekintetet eredményez,
■ a felfelé irányuló ív „csodálkozó” pillantást csal az arcra.
■ Ha a szemöldökök közel vannak egymáshoz, kicsit „mérgesebb” hatást eredményeznek, míg
■ az egymástól távolabb elhelyezkedő formák megilletődött és bizonytalan tekintettel ruházzák fel tulajdonosukat.

Ezeknek elkerülését vagy éppen korrigálását előtérbe helyezve alakítottam ki a technikáimat.

Egyénre szabott technikák

Triple Brows – „Technikák találkozása”

Elkészítése során 3 technikát is alkalmazok, mely a mai trendeknek megfelelő megoldást biztosít a már meglévő szépséghibával rendelkező szemöldöktetoválás kijavítására. Tökéletes megoldás arra, ha olyan szemöldökkel rendelkezik a hozzám érkező vendég, mely a fent sorolt kedvezőtlen tulajdonságokkal bír: előnytelen forma, szín és elhelyezés.
1. Az előnytelen színű vagy az idő múlásának köszönhető elszíneződéseket átalakító camouflage,
2. a rontott íveket átalakító és a szép formákat kialakító szálazás, valamint
3. a természetes színátmenetért felelős ombre.
Íme, az innovációs hármas hatás!

Raw Brows – „Jobb, mint az eredeti!”
Ezt az alkalmazást többféle szálrendezéssel is készíthetjük figyelembe véve, hogy a vendégünk meglévő szőrszálai milyen irányban növekednek, így erősítve az egyediség megtestesítését. Aszerint kell húzni a tetovált szálakat, ahogy a természet rendezte azokat, természetesen. Többféle szálrendezési struktúra és dúsítási technika alkalmazható a naturális hatás érdekében, így még valóságosabb lesz a végeredmény. A ritkás szálakkal rendelkező hölgyek álma válhat valóra, ha ezt választják.

Andante, Misty, Forte, Ombremix – „A lehetőségek tárháza végtelen”

Az egyedi szemöldökök elkészítésére is számtalan módszer látott napvilágot a Tünde Méhn PMU Art International School-ban, melyek a finom, púderes satírozással, a lágy átmenetekkel és ezeknek számtalan kivitelezésével kedveznek az új munkák elkészítésének. Sokan szeretik porokkal kiegészíteni a szemöldöküket, amitől lágy és szolid marad a forma, mégis hangsúlyos és karakteres szemöldök lesz az eredmény. Ez ihlette ezeknek a technikáknak a megalkotását. Az intenzívebb, sminkes hatás visszafogott megalkotása egy, a fodrászatban is kedvelt színátmenettel – az ombre hatáson belüli számtalan kivitelezési forma tovább fokozza az egyediség lehetőségeit.

Egyediség, egyéniség, professzionalizmus

A szemöldökök közti szimmetria elérése rendkívül nehéz, ám fontos feladat, melyet meghatároz számtalan anatómiai tulajdonság. A tervezésnél figyelni kell az arcizmok mozgására, a koponyacsont természetes aszimmetriájára, az arc mimikai mozgásaira is, hogy a végeredmény ne okozzon meglepetést. A felsorolt technikák mindegyikét azért alkottam meg, hogy egy új tetoválás elkészítése is számtalan kivitelben születhessen meg, minden szempontot figyelembe véve. Hiszen valaki már az első tetoválását sem bízza a véletlenre, és elkerülve a csalódásokat, professzionális szakemberek segítségét kéri már a kezdetekkor. Ilyen esetben nem születhet kedvezőtlen végeredmény, hiszen már az alapoknál figyelembe veszek minden olyan szempontot, mely meghatározó. Így kerülve el a felesleges kellemetlenségeket, költségeket.

Az alap- és mesterképzéseimen az elméleti, alapoktól kezdve a mesteri finomságokig, minden lépésre nagy hangsúlyt fektetek és minden tényező fontosságára a megfelelő ismereteket emelem ki. Szívből ajánlom képzéseimet minden kollégámnak, aki nem elégszik meg pusztán azzal, hogy kiváló kézügyességgel és kreativitással rendelkezik, hanem igyekszik azt a gyakorlatba is áthelyezni. Munkáimat pedig azoknak javaslom, akik valóban személyre szabott, egyedi tervezésű és számukra minden szempontból megfelelő tetoválást kapjanak. Az innováció, a természetesség és az egyediség jegyében a Tünde Méhn PMU Art International School minden kedves érdeklődő kérését és kérdését szívesen fogadja, én pedig alig várom, hogy újabb alkotások születhessenek meg a kezem alatt!

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail