A színek erejének hasznosítása

Színes energia-lábfürdő

A lábfürdő nemcsak a tisztaságot szolgálja, hanem az egész szervezetre pozitívan hat, s megalapozza a kellemes közérzetet. Urschula Schneider wellness szakértő az alábbiakban bemutatja, hogyan lehet a színek energiájának segítségével a lábfürdőt wellness-élménnyé alakítani.

Már az ókori Egyiptomban alkalmazták a színek erejét hasznosító fürdőkultúrát. Nofretete, Echnaton fáraó felesége a fürdőolajba különböző színeket használt szépségének és jó közérzetének fokozására.

Ma is kedvelt a víz, a fény és a színek pozitív hatásának kiaknázása a wellnes kezelések során, a kellemes közérzet növelése érdekében.

Színes lábfürdő-szertartás

Egy sikeres wellness a megfelelően kialakított környezeten és kezelési kínálaton alapul.

Tálalja a színes lábfürdőt szép formájú tálban. Természetesen klasszikus masszázsfürdőtálat vagy pezsgőfürdőt is alkalmazhat. A kereskedelemben még bolondos – üvegből vagy bambuszból készült – tálak is kaphatók.

A színes lábfürdő-szertartást kezdjük egy sós peelinggel, amely a lábakat fizikailag és energetikailag is megtisztítja. Ezután a kellemes hőmérsékletű (max 37 °C-os) vízbe keverjük a kívánt színt. (Válasszunk organikus színpigmentekből álló készítményeket, melyek nem allergizálnak.)

Körülbelül 10 percig hagyjuk a lábakat a vízben, hogy a színek hathassanak a páciensre. A megfelelő színek kiválasztásával harmonizáló, élénkítő vagy éppen lazító hatást elértünk el. A fürdő után a lábakat meleg, bolyhos törülközővel dörgöljük át. Ezután következik egy kiadós lábmasszázs, melybe a lábszárat is bevonjuk. Végül bekenjük a lábakat ápoló olajjal.

A színes energiafürdő program 50-60 percet igényel.

Színek és hatásaik

Vörös

Azokra, akiknek az életenergiájuk erősítéséhez szükségük van melegre, a vörös színű energia-lábfürdő javasolt. Ez gyengélkedés vagy fáradtság esetén is alkalmazható. A vörös a vitalitás, a bátorság és az önbizalom erősítője.

Narancssárga

A narancssárga fürdő javasolt bőrproblémák, ill. lelki megrekedtség esetén. A narancssárga stimulálja az érzelmeket és segít a gátlások lebontásában. Ez a szín a boldogság, a kreativitás és az önbecsülés színe.

Sárga

Idegesség, elégedetlenség és melankólia, valamint emésztési problémák esetén segít a sárga fürdő. A sárga a bölcsesség, a világosság és az önbecsülés erősítője, növeli a tudatosságot, felkelti az érdeklődést és a kíváncsiságot.

Kék

Nyugtat és hűt, lecsendesítően hat a kék energia lábfürdő. Támogatást nyújthat pl. idegesség és alvászavarok esetében. A kék a tudás az egészség és a megértés színe.

Indigókék

Az indigókék segítségével az energia kiegyensúlyozódik a testben. Javasolt az ideg- és a nyirokrendszer megnyugtatására. Az indigókék az intuíció, a meditáció és a megértés támogatója.

Ibolyakék

Ez a szín különösen a felgyorsult életvitelű embereknek javasolt. Az ibolyakék növelheti a kreativitást és a spiritualitás szintjét. A szépséget, a kreativitást és az inspirációt támogatja.

Zöld

A zöld a kiegyensúlyozottság színe. A zöld energia-lábfürdő egy nagyszerű szer a tavaszi fáradtság ellenében. Ösztönzőleg hat, fitté tesz és segít a salaktalanításban.  Emellett sikerrel alkalmazható fejfájás és emésztési zavarok ellenében is.

Egy ilyen wellness-lábfürdő nem hiányozhat az Ön kínálati palettájáról sem.

Játsszon a színekkel, az illatokkal, hogy vendégeinek felejthetetlen élményt ajándékozhasson.

 

INFO+

A színek és energiájuk

szín a fény egy meghatározott hullámhossza, egy elektromágneses ingadozás – vagyis az energia egy formája. A távol-keleti gyógyászat a spektrum színeinek terápiás hatást tulajdonít. Ha ez tudományosan nincs is még  alátámasztva, az kétségtelen, hogy a színek hatást gyakorolnak az emberre. Befolyást gyakorolnak az érzelmeinkre és hangulatainkra. A meghatározott színek érzékelése szunnyadó energiákat szabadíthat fel.

A spirituálisan gondolkodók energiamezőként szemlélik az embert, melyben az energiaközpontok, a csakrák a szivárvány színeit képviselik.

Egy energetikailag kiegyensúlyozatlan állapot fogékonnyá tesz a káros környezeti hatásokra. A színek erejének segítségével az ember újra megerősödhet és harmonikussá válhat. A színek energiáját különböző módon veheti fel a test: a táplálékkal, a szemen, a bőrön vagy éppen egy színes lábfürdőn át. A láb-reflexzónák az egész testhez elvezethetik a színek energiáját.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail