Fotó: Pixabay.com

AHA kémiai hámlasztás gyümölcssavakkal

A kémiai hámlasztáskor a bőr felszínére, és különböző szintű mélységébe olyan anyagok kerülnek, amelyek irritálják a bőrt. Bőrirritációkor különböző mértékű helyi gyulladás léphet fel, amelyet gyógyulás követ. A bőr kémiai hámlasztás általi irritáció célja a bőr gyógyulási folyamatának előidézése (x)

Az új szövet, amely a seb gyógyulása során képződik, helyettesíti a sérült szövetet, amely a hámlasztás előtt ESZTÉTIKAILAG HIBÁSNAK tűnt (akné utáni foltos bőr, felületi ráncok, szoláris hiperkeratózis, stb.). Az új bőr szebb és egészségesebb lesz, mint hámlasztás előtt.

Mikor használjuk a gyümölcssavas AHA GlycoHYAL felületi peelinget?

  • Túlzott napozás általi bőrkárosodás
  • Akné vulgaris
  • Pigmentelváltozás
  • Bőröregedés és a ráncok képződése

A megfelelő AHA peeling kiválasztására két alapvető kritérium vonatkozik – a pH érték és a koncentráció.

1.    A pH-érték –  Minél alacsonyabb a pH, annál több H+ van az oldatban. A pH-érték jelzi a felhasznált sav erejét. Az erős AHA peelingek (pl. a glikolsav esetében) pH értéke 0,6 körüli.

2.    A felhasznált AHA sav koncentrációja. A peeling erejének másik faktora. Például a glikolsav esetében nehéz 70%-osnál nagyobb koncentrációt elérni, a tejsav maximális koncentrációja 90% lehet. Ennek ellenére a sokkal alacsonyabb tejsav koncentráció is jelentősen, nem kívánatos módon irritálhatja a bőrt.

A SynCare nem állítja be magasra az AHA savak pH-értékét, ezért kiváló eredményeket ér el.

Miben egyedi a SynCare AHA GlycoHyal?

Az AHA peeling jelentős hatása a bőr hidratáltsági szintjének növelése. Laboratóriumunkban sikerült kombinálni a glikolsavat a hyaluronsavval. Az így létrejött nem-molekuláris komplex, nem csak növeli a bőr hidratáltságát, hanem órákkal később (amikor a bőrpír már nem kívánatos) jelentősen csökkenti a bőrpírt, és lehetővé teszi a kliens számára, hogy ismét bekapcsolódjon a szokásos munkába.

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail