Fotó: pixabay.com

Akik a sztárokat szépítik…

A sminkesek és fodrászok hozzá vannak már szokva sztárvendégeikhez, fotózásokhoz, forgatásokhoz, de akadnak olyan gálák - ilyen például az Oscar-gála is - amely mindig is olyan esemény marad, amelyre szinte mindennél jobban készülnek. Hiszen, aki a vörös szőnyegen megjelenik, egyből reflektorfénybe kerül. Ismerjük meg hát azokat az embereket, akiknek a sztárok a csodás külsejüket köszönhetik!

Emma Stone és sminkese Rachel Goodwin.

A színésznő és a sminkmester már több mint 5 éve dolgoznak együtt. „Sokan azt hiszik, ezek a sminkek egész este bírják. Éppen ezért próbálok minél kevesebb terméket használni, egy kicsi púdert az arc közepére és már kész is. A klienseimnek mindig csomagolok a táskájába egy kis sminket – például alapozóval átitatott papírt, és egy kis rúzst, hogy maguk is könnyen ki tudják javítani a halványodó festéket. Ebben az évben Emma arcára egy kis hidratáló primert kevertem össze egy kis alapozóval. Highlighterek közül a lágyabbakat szeretem, a kevésbé fényeseket. A ruha színeihez állítottam össze a sminket. Inkább az élesebb vonalak, mint a füstös szem mellett döntöttem. Emma elég világos bőrű, ezért rajta a színek így is kontrasztosak”- mesélt legutóbbi Oscar-gálára készült munkájáról a sminkmester. Rachel egyébként a Chanel sminkmestere. Számos címlap sminkje, és vörös szőnyeges megjelenések fűződnek a nevéhez. Rachel arról híres, hogy szeret kísérletezni a színekkel, de a legtöbbször úgy teszi, hogy mégis maradjon valami természetes ragyogás. Karrierjét fotózásokkal kezdte, majd az ott szerzett kapcsolatokkal rövid időn belül a sztárok között találta magát.

Charlize Theon és hajstylistja: Adir Abergel

Adir Hollywood egyik legfelkapottabb hajstylistja. 10 éves korában már amatőr hajfestő volt, 15 éves korában pedig fodrász asszisztens. Ma a naptára csak A-kategóriás sztárokkal van tele, és szinte alig lehet időpontot kapni hozzá. Vendégei többek között Anne Hathaway, Kristen Stewart, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow. Adir Izraelből költözött családjával Amerikába, és először édesanyja barátnőjének festette a haját, amikor érezte, különös érzéke van a hajakhoz. Pár évvel később már fotózásokon és hírességek között találta magát. „Nem csak egy sima stylistnak érzem magam, hanem művésznek, akit nem lehet beskatulyázni” – állítja magáról. Adir táncos szeretett volna lenni, de egy sérülés miatt iratkozott fodrász iskolába. Egy hirdetésre jelentkezett fodrász segédnek, szerencséjére olyan szalonba, ahol többek között Tina Turner frizurája is készült. Így már nem volt olyan nehéz karriert építenie.

Emilia Clarke haj: Nicola Clarke

A Trónok harca lassan a végéhez közeledik. Ideje, hogy megszokjuk: Emilia Clarke végleg megválik szőke hajától. Bár ez csak a vászonra igaz, mert az életben egyébként is barna hajú. Az Oscarra azonban teljesen új, szokatlanul rövid bob frizurával érkezett, amit a londoni At John Frieda szalon fodrásza, Nicola Clarke álmodott meg. Nicola csak egy árnyalattal használt sötétebbet a színésznő eredeti hajszínénél, viszont a rövid frizurát olyan hajápolókkal turbózta fel, ami természetes fényt, egészséges külsőt kölcsönöz a hajnak. Nicola Kate Moss hajstylistja a 90- es évek óta, ő szőkíti Cate Blanchett és Kate Winslet haját is. A hosszú évek alatt sikerült hírnevet szereznie magának, és kiérdemelte a legjobb hajfestő címet is. Legalábbis, aki szőke hajat szeretne és megteheti, szinte biztos, hogy hozzá fordul. Nem csak Londonban népszerű. Rengeteg színésznő hívja Amerikába, hogy elkészítse számukra az álomfrizurát. Nem egy vörös szőnyeges haj dicséri keze munkáját.

Jennifer Lopez sminkese: Scott Barnes

Scott Barnes 26 éve foglalkozik sminkeléssel. Számos sztár fordul kifejezetten hozzá, ha csodás sminket szeretne. Julianne Moore, Celine Dion, Catherine Zeta Jones mind visszatérő vendégei, és egyik legrégibb kliense Jennifer Lopez is. „Amikor a szakmába csöppentem, nem akartam sztárokkal foglalkozni. A leghíresebb szépségek kerestek meg, de általában csak annyit mondtak: nem akarok semmi különöset, csak nézzek ki jól- és ez nagyon unalmas volt. Amikor megismertem Jennifert, minden megváltozott.” 2000-ben találkoztak először egy fotózáson. Scott teljesen elájult az énekesnőtől, aki smink nélkül érkezett. „Annyira gyönyörű volt. Egyszerűen csak álltam és azon gondolkodtam, én hogy tehetném őt még szebbé? A fotózáson sok minden nem működött aznap, ezért sokat kellett várnunk, akkor megkérdezte mit csinálok két nap múlva? Bár akkor is egy sztárvendéget vártam, azt hazudtam, semmit. Erre ő felkért, hogy készítsem a make-upját az új klipjéhez. Ennek már 19 éve.” Scott a koncertekre is elkísérte J.Lo-t, aminek az érdekessége, hogy kb. 12x cserél ruhát az énekesnő, és legalább ennyiszer van szükség új sminkre is. A leghosszabb idő másfél perc, ami ilyenkor a rendelkezésükre áll. Scott nevéhez fűződik Jennifer ikonikus külseje, a ragyogó bőr, amit hosszas kísérletezéssel értek el.

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail