Ampullák, maszkok, pakolások

Rugalmasítás, feszesítés, frissítés

A mai modern kozmetikában a szakember számtalan lehetőség közül választhat a professzionális kezelések során használatos kabin kiszerelésű ampullák, maszkok és pakolások tekintetében.

Az arckezelések a bőr „kötelező” letisztítása után kerülhet sor a hatóanyag bevitelre, azaz a kezelési célnak megfelelő ampulla bejuttatására. A cél lehet például a hidratálás, ilyen esetben egy hidratáló, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó „oligo” ampulla rugalmasságot javító tengeri kollagénnel és elasztinnal, valamint bőrvédő hatású trehalózzal csodákat tehet, ha pedig az ampulla beviteléhez elektrokozmetikai készülék segítségét vesszük igénybe, a hatóanyagokat még mélyebbre tudjuk bejuttatni, ami tovább növeli a kezelés hatékonyságát és a hatás meghosszabbítását. Fakó, fáradt bőr esetén kiváló lehet a regeneráló oxigén ampulla bőrmegújító tengeri komplexszel, hidratáló és regeneráló algakivonatokkal. Érett bőrre fiatalító és feszesítő ampulla ajánlott a bőr szerkezeti proteinjeit erősítő, feszesítő alga-szilíciummal. A megvastagodott, zsíros, valamint fáradt és fakó bőrt sejtmegújító ampulla felhasználásával lehet ragyogóvá varázsolni, amely tengeri eredetű alfa-hidroxisavakat és nyugtató hatású fukózt, valamint thalasso-oligo-t tartalmaz.

Problémamegoldó maszkok

Az ampulla bevitelét követi a maszk vagy pakolás alkalmazása. Megkülönböztetünk gél állagú és krémmaszkokat, gélből megszilárduló lehúzható maszkokat, valamint nedvesítés hatására „életre kelthető” nyomatmaszkokat. Különlegesség a nedvesítés hatására gél állagúvá alakuló tengeri poliszacharid lapocskákból álló maszk, mely masszázshoz is kiváló, hiszen szinte maradéktalanul felszívódik. A száraz „matricol” vagy „matrigel” maszkok tartósítószer-mentesek. Külön csoportot képviselnek az enzimatikus maszkok: általában ananász és papaja természetes enzimjeivel és C-vitaminnal ragyogóan exfoliálják az arcbőrt.
A krém állagú maszkok között a legnagyobb kínálat: vagy a kezelési cél szerint (hidratáló, tápláló, nyugtató, összehúzó, fehérítő stb), vagy a fő hatóanyagcsoport szerint (vitaminos, algás, gyógynövényes stb.) kapják a nevüket.
Az algás krémmaszkok között találunk tápláló hatásút, tengeri és növényi eredetű hatóanyag arzenállal, AHA-val és alga kivonatokkal.  Igen jól nedvesít, s minden bőrtípusra használható a Thalisource hidratálóval, Laminaria algával és tengeri, valamint növényi olajokkal dúsított algás hidratáló maszk.
Az összehúzó maszk faggyúmegkötő és pórusösszehúzó, valamint gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással bír.
A lehúzható maszkok praktikusak, a hatóidő elteltével egy darabban eltávolíthatók.
A feszesítő és egyben hidratáló hatású, barna alga, kovaföld és Spirulina alga tartalmú rugalmas effekt maszk arc- és mellkezelésekhez is igen hatékony, már az öregedés első jeleitől alkalmazva. Az érettebb bőr számára garantálja a ragyogást a barna alga kivonatot, szabadgyök-gátló tenger CPA-t, C-vitamint tartalmazó lehúzható pakolás. A speciális fehérítő kezelés része a halványítást és a májfoltok tompítását célzó habmaszk, melyet a hatékonyság növelése érdekében a már korábbról ismert megszilárduló agyagmaszk alá helyezünk. Ez utóbbi célja, hogy elősegítse a hatóanyag-bevitelt, miközben valódi izomlazítást tegyen lehetővé a melegítő hatás eredményeként.

Testformáló ampullák

Egyre népszerűbbek a kozmetikákban a különböző testkezelések, ezeket szintén alapos radírozással kezdünk, melyet az arckezelésekhez hasonlóan követhet egy speciális szérum felvitele. Amennyiben itt is géppel igyekszünk lehetővé tenni a hatóanyag minél jobb bejutását, praktikus a testkezelőfej megléte a készüléken. A hatóanyagok lehetnek folyékony szérumok, vagy krémesebb állagú professzionális ampullák. Ez utóbbinál az arckezeléseknél megszokott 3 ml-es kiszereléssel szemben a 10 ml a megfelelő mennyiség. A nagyobb méretű, visszazárható kiszerelés a kezelendő területtől függő mennyiségű, takarékos felhasználást tesz lehetővé. Az alakformáló szérum algákkal, koffeinnel, vadgesztenye-, zsurló és borostyán kivonattal, melyre a barna algákat tartalmazó rugalmas effekt maszkot tesszük fel, már az első kezelés után látványos eredményt garantál, újraformálja a test kontúrjait, mely feszesebb és karcsúbb lesz.
Korunk problémája cellulit, mely már a fiatal és vékony nőket is sújtja. Ennek eltüntetésére alkalmas a tengeri összetevőket nagyfokúan koncentráló, drenázs és feszesítő hatással rendelkező anti-cellulit szérum, melyre a lehúzható maszkot kell felvinni. Ez a termikus és okkluzív hatásánál fogva elősegíti az anti-cellulit hatóanyagok bejutását.
Újdonságnak számít a speciális stria elleni szérum tengeri és növényi összetevőkkel, erre szintén a megfelelő lehúzható effekt maszkot kell felvinni a hatás optimalizálása érdekében. Ha vendég csak karcsúsodni szeretne, akkor a Laminaria, Fucus és Lithothamnium algák hatásait egyesítő fogyasztó pakolás a jó választás.
Amennyiben a feszesítés a cél, a magas Spirulina tartalmú feszesítő pakolás a megoldás. Ha viszont több fronton támadjuk az idő múlását, a hármas hatású pakolással egyszerre feszesíthetünk, karcsúsíthatunk és dinamizálhatjuk a bőrt.

Jól látható tehát, hogy a mai modern kozmetika sok problémára kínál megoldást, a hatékony termékek és kezelések kiválasztása csak a jól képzett szakemberen múlik.

Dr. Varju Gábor

A teljes cikk a Beauty Forum 2008/12-es számában olvasható!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail