Anti-aging a templomi vipera erejével

Fotó: Walter-Luger/Photoxpress
Fotó: Walter-Luger/Photoxpress

Független tanulmányok igazolták a peptidek és a növényi botox kombinációjának hatékony ráncredukáló hatását a World Congress of Dermatology 2002-es rendezvényén.

A „viperaméreg” (nem igazi méreg, csak viperaméreg-szerű hatású: a templomi viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánzó hatóanyag) néhány országban ma már sokkal népszerűbb ránctalanítószer, mint a botox.  Ahhoz ugyanis, hogy kiváltsa a megfelelő hatást, nem kell a bőr alá fecskendezni, már az is elég, ha a mérget tartalmazó készítményt felvisszük a kezelendő bőrfelületre.

Ránctalanító „méreg”

Egy laboratóriumban előállított, azaz szintetikus peptid, a templomi vipera  mérgének mintájára hat – mely hatóanyag egyre több kozmetikai készítményben található meg.
Ez a szintetikus fehérje gátolja az arcizmok összehúzódását, így segítségével hosszantartóan biztosítható a sima bőr (a mély ráncok elsődleges oka a gyakran használt mimikai izmok gyakori összehúzottsága). Hatására mimikai ráncok csökkennek, a felületes ráncok kisimulnak. Célzott izomlazító hatásának köszönhetően egyenletes bőrszín érhető el.
Kozmetikai kezelésekben rendszeresen alkalmazva ezt a fehérjét – célzott otthoni bőrápolással kiegészítve – az arcizmok kisimulnak, ezáltal fiatalosabb megjelenés nyújthatunk vendégeinknek.

Bőrmegújítás

A templomi viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánzó hatóanyag összetevői nagyon hatékonyan csökkentik a ráncokat és a szemkörüli szarkalábakat a bőrön.
Az alkalmazásának köszönhető új terápia célja az érett, ráncos, és ápolást igénylő bőrt látható megfiatalítása.

Amikor nem öl, hanem gyógyít
A kígyómérget 30 éve használják a gyógyászatban. Míg a kígyóméregben található Waglerin 1 nevezetû vegyület lebénítja az áldozat izmait, a szintetikus kígyóméreg-utánzat csupán ellazítja az arcizmokat.

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail