Az első hét tapasztalatai az újranyitásról

Május 4-én megnyithattak a vidéki üzletek, szalonok, így az ország nagy részén újra beindulhatott az élet. Egy hét telt el azóta, az első napok tapasztalatai alapján a koronavírus-járványtól való félelem azért még az emberek nagy részében ott van, de Lavotha Ildikó, a HighCare tulajdonosa bizakodó, bár a májustól még fél, szerinte júniusra zökkenhet vissza viszonylag normál kerékvágásába az élet.
Fotó: Beauty Forum 

Milyenek az első hét tapasztalatai? Jönnek a vendégek?

– Továbbra is nagyon megoszlik az emberek hozzáállása, és nem csupán a vendégeké. A dolgozók, kollégák között is érezhető még a félelem. Volt, aki azt mondta, hogy ő még nem jönne dolgozni, mert félti a családját, az idősebb szüleit vagy akár önmagát. Volt, aki éppen a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, és azért nem kezdett még dolgozni. Aztán van egy réteg, amelyik viszont már alig várta, hogy újra dolgozzon. Nekünk szerencsére nem kellett senkit elküldenünk, de azért a szolgáltatás nélküli heteket mindenki megérezte.

Vannak vendégek?

– A vendégeken is érezzük még, hogy tartanak a megbetegedéstől. Azt gondolom, hogy még hetekre, talán hónapokra van szükség, hogy ez megváltozzon. Az emberek nagyjából 30 százaléka továbbra sem mozdul ki otthonról, úgy 30-40 százalékuk viszont már visszatért az “életbe”, eljött vagy bejelentkezett kezelésre, hiszen nagyon vágyott már arra, hogy újra nőnek érezze magát, hogy megkapja a megszokott kezeléseket. De sajnos azt kell mondjam, hogy nagyjából 20-30 százaléka a korábbi törzsvendégeinknek anyagi okok miatt el fog tűnni, ezzel sajnos számolnunk kell. Összességében egyébként nem csodálom, hogy a félelem továbbra is benne van az emberekben, hiszen a médiában még mindig minden arról szól, hogy maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra, erre egyébként minden időben nagy szükség van.

Ti hogyan vigyáztok a szalonban? Lett plusz védelem?

– Számunkra a higiénia korábban is nagyon fontos volt, így ezen a protokollom nem változtattunk. Természetesen a védőfelszereléseket mi is beszereztük, plexi pajzsot vettünk a kollégáknak. Maximum annyi az eltérés, hogy hagyunk időt a bejelentkezések között a szalon fertőtlenítésére.

Nektek mennyire esett vissza forgalmotok?

– Az újranyitás előtt a szolgáltatásoké gyakorlatilag 100 százalékban, a visszaesés egyébként még mindig nagyon érezhető. A fitnesszben például a korábbi forgalom nagyjából felénél tartunk ugyanilyen időintervallumra levetítve. A testkezelések is visszaestek, ugyanakkor van új vendégünk is. De például a korábbi bérletek már lejártak, ezeket meg kell hosszabbítani, és ezeket a következő hetekben fogják lejárni a vendégek, kvázi nem lesz új bevétel. Ugyanakkor online-ban mi is erősek voltunk. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a vendégekkel, videókat készítettünk, és a kedvezményes termékeladások is jól mentek. Ezért is gondolom, hogy a május kritikus lesz, mivel az előző hónapban mindenki bevásárolt, és a kezelésekre sem úgy jönnek, mint régen. Ráadásul a testkezelések szezonja már gyakorlatilag lejárt. Ugyanakkor szerintem júniusban már jobb lesz a helyzet. Itt, Miskolcon egyébként már kiülnek az éttermek, kávézók teraszára az emberek, de azért még láthatóan kevesebben vannak. Ugyanakkor összességében azt látom, hogy bizakodóak az emberek, és mi is azok vagyunk!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail