Fotó/Illusztráció: pixabay.com

Az érzékeny bőr professzionális ápolása BIOLA PROFESSIONAL biokozmetikumokkal

Minden kozmetikába érkeznek olyan vendégek, akik arról panaszkodnak, hogy nagyon érzékeny a bőrük. A mai, urbanizált világunkban egyre gyakoribb az ilyen esetek száma. Ez egy nehezen kezelhető helyzet, hiszen a kozmetikusnak nincs lehetősége azonnali, teljes körű vérvizsgálatot, vagy allergia/ bőrérzékenységi teszteket végeztetni az arckezelés előtt (x)

Választhatunk, hogy a bőrdiagnózist követően egy hatékony, de esetleg átmeneti, enyhe bőrpírral járó kezelést végzünk vagy a „nem baj, ha nem hat, csak ne történjen semmi, ami a pácienst esetleg megriasztja a kezelés során” elv mellett döntünk. Még az utóbbi esetben sem lehetünk biztosak abban, hogy az érzékeny bőrű vendég a legsemlegesebb kezelésre nem fog érzékenyen reagálni. Adódik olyan eset is, amikor nyomásérzékeny a vendég, tehát egy gyengéd masszírozásra is bőrpírral és enyhe ödémával reagál a bőre, vagy szalicilsavra, gyümölcssavakra is érzékeny… Célszerű a dermatológiailag tesztelt professzionális pl. EVERYOUNG PROFESSIONAL biokozmetikai termékeket használni, ha bizonytalanok vagyunk, hogy mit alkalmazzunk.

Minden vendégünk esetében érdemes megkérdezni, hogy tud- e valamilyen anyagra / növényre vonatkozóan allergiájáról. Nyilvánvalóan ezek használatát el kell kerülni azáltal, hogy ellenőrizzük az összetevők listájában ( INCI ) ne legyen ilyen az alkalmazásra kerülő termékekben. Hasznos azt is megkérdezni, hogy érzékeny- e a gyümölcs savas peelingekre. Minden esetben, ha új professzionális márkát használunk a vendégünkön, célszerű az alkaron egy gyors kozmetikai érzékenységi tesztet elvégezni, amely 15 – 20 perc alatt megnyugtatóan nagyobb biztonságot adhat a vendégnek és a kozmetikusnak is. Ezt a BIOLA okleveles képzéseinken oktatjuk, a képzésekről (országszerte) a honlapunkon szeptembertől tájékoztatást kaphatnak.

Ha a növényvédő szerek és más, drasztikusan szintetikus kémiai anyagok használatának kockázatát el kívánjuk kerülni, akkor a kezelést biokozmetikumokkal célszerű végezni, hiszen itt már a tanúsító szervezetek feltételrendszere is kizárja ennek a lehetőségét.

A BIOLA PROFESSIONAL kizárólag kozmetikusok általi alkalmazásra fejlesztett termékcsaládban a BIO ECHINACEA ARCKEZELÉS érzékeny bőrre is lehetőséget ad egy, a bőr regenerációját hatékonyan elősegítő, de mégis a megnyugodott bőrállapottal zárható szalonban történő kezelésre.

  1. A bőr letisztítását a BIOLA830 Bio bíborkasvirág arctejjel végezzük. A gyengéd bőrtisztító glükozidos tenzid a smink eltávolítására is alkalmassá teszi, így vendégünknek az otthoni arcápoláshoz is célszerű eladnunk a kizárólag kozmetikusokon keresztül beszerezhető kisebb kiszerelését. A tönkölybúza- és a bíborkasvirág kivonatok, a kakaóvaj és vitaminok támogatják a bőrregenerációs folyamatokat.
  2. A BIOLA868 Bio gránátalma- arónia krémpeeling kíméletesen távolítja el az elöregedett bőrréteget még a gyümölcs- savakra érzékeny bőrről is. A gránátalma és arónia gyümölcs őrleménye mechanikailag políroz és a homoktövis antioxidánsaival még a polírozás alatt is táplálja a bőrt.
  3. A bőr pH- ját a BIOLA861 bio búzavirág calming splash-sel állítjuk vissza. A gyulladáscsökkentő hatásukról ismert búzavirág- és a kamilla kivonatok támogatják a bőr megnyugtatását, a szem borogatásához is használható a termék.
  4. Tápláló koncentrátumként a sokoldalúan alkalmazható BIOLA952 Reishi & Peucedanum szépítő szérumot javasoljuk az érzékeny bőrre. A gyulladáscsökkentő hatásáról évszázadok óta ismert Ganoderma lucidum- és az édesgyökér- ; valamint a hibiszkusz, aranyvesszőfű, Acerola és a… kivonatával és multivitamin komplex segítségével elősegíti a bőr regenerációját.
  5. A gyengéd masszírozást a BIOLA897 Bio arónia rejuvenáló masszázskrémmel és a BIOLA 538 Bio kandilla & tamanu age control masszázsolajjal végezzük. Ásványvízzel vagy a Bio búzavirág calming splash-sel nedvesítjük a bőrt.
  6. A tápláló maszkként a BIOLA835 Bio homoktövis-sárgarépa regeneráló maszkot alkalmazzuk, amely még a nyomásérzékeny bőr komplex víz- és zsíroldékony tápanyagokkal, vitaminokkal történő ellátásához is hozzájárul.
  7. A szemkörnyék ápolásra a BIOLA891 Bio arónia szemkörnyékápoló krémpakolást és a szemhéjak fölé borogatásként az ásványvízzel megnedvesített vattakorongra fújt fentemlített splash-t ajánljuk.
  8. A kezelést záró krém a dermatológiailag tesztelt BIOLA846 Bio bíborkasvirág – kövirózsa arckrém vagy a BIOLA554 Mayweed & Tamanu A.R. arckrém, amely többek közt az édesgyökér és aranyvesszőfű kivonatával nyugtatja és ápolja az érzékeny bőrt.

Örömmel tapasztalhatjuk, hogy az arc és a dekoltázs is megszépülve, a vendég boldogan távozik a kezelést követően. Őszi klubfoglalkozásainkon bemutatjuk a több városban is a kezelést, amelyekről a honlapunkon tájékozódhat, jelentkezhet a területi képviselőknél.

(x)

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?