Fotó: Northfoto

Az ősz színei a szemhéjakon

Ősszel az erőteljesebb, szemhangsúlyos sminkek kerülnek fókuszba. A szezon kedvenc árnyalatai között találjuk a földszínek mellett a padlizsánt, a mályvát, a lilák fantasztikus árnyalatait, a kobaltkéket, a khakit, a mélyzöld árnyalatait, a narancsot, a rozsdabarnát, a feketét és a káprázatos, színes csillámokat. Nézzük a három legerőteljesebb irányzatot, ami 2016 őszén uralkodó!

Black out, vagyis minden, ami fekete!

Az új füstös szemfestés titka, hogy a szezon aktuális színeit alkalmazza, tetszőlegesen kiválasztva az alapszínt, ami lehet színes is – kezdte Larion Oscar, aki a life.hu cikkében írt a színekről. Nézzünk egy példát. A mozgószemhéj egészére satírozd a khaki színt, majd az alsó pillasorhoz is végig. Ezután fekete szemceruzával emeld ki a tusvonalat. Kifelé vastagítva az ívet a szem külső sarkát kösd össze az alsó pillatővel, majd satírozd össze, hogy a színek fedjék egymást. Ezután grafitszínű szemhéjpúderrel mosd át az egészet, hogy füstös hatású legyen. A szempillákat dúsító, fekete szempillaspirállal fesd ki hozzá.

Ha szereted a vadabb, drámai hatást akkor tisztán használd a fekete színt, főleg az alsó szemhéj fokozására, ami idén különösen hangsúlyos. Ehhez a gót életérzéshez a legjobb, ha tartós krémtust használsz. Kezd a vízvonal kiemelésével, majd az alsó szemhéjat vastagon fesd, és a széleit mosd el, hogy nyers hatású legyen. A drámai hatást fokozd a szezon kedvenc fekete ajakrúzsával.

Art Show, a krémes tiszta tekintet 

Ebben a szezonban közkedvelt a füstös mandula- és a fahéjárnyalat. Szinte mindenkinek jól áll ez a két fantasztikus szín. Az új, üde tekintet pedig garantált siker lesz akár reggel, akár az esti sminkeléskor. A tartós szemhéjkrémet satírozd a mozgó szemhéjra, illetve az alsó pillasorhoz végig, és kész is. A nyitott tekintet érdekében természetes hatású, fekete szempillaspirállal fesd ki a pillákat. Ehhez a sminkhez nagyon jól passzolnak a szezon izgalmas, mély tónusú ajakrúzsai, mint a purple, a deep plum, a metallics, a bold gold, a firework red és a burgundi.

Glitter Bomb, a ragyogó csillogás

A csillám reneszánszát éli ősszel, nagyon különleges hatásokat érhetünk el általa a megjelenésünkben. Tetszőlegesen készíthetsz bármilyen sminket, amihez a csillámot használhatod akár a szemzug hangsúlyozására, ezáltal titokzatos lesz a tekintet. Teheted a mozgó szemhéjra is, a szemhéjpúder színével harmonizáló árnyalatút, de akár kontrasztosat is. Ideális, ha szemhéjkrémet vagy báziskrémet használsz alapnak, mert tartósan beletapad, míg a szemhéjpúder esetében csillámfixálóval tudod a helyén tartani. Ha a ragyogást választod fókusznak, akkor ajkad színe legyen visszafogottabb.

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail