Bakos Erika üzemmérnökből lett NailArt bajnok

Bakos Erika idén másodszor nyerte meg a Beauty Forum NailArt 3D bajnokságát, így jövőre ismét ő képviselheti hazánkat a müncheni nemzetközi versenyen. Erika elég nagy utat tett meg eredeti szakmája és a szépségipar között, mostantól pedig tudását szeretné továbbadni és a tanulóit is arra nevelni, amire ő is törekszik: soha ne legyél középszerű.

– Az idei a harmadik Beauty versenyem volt. 2011-ben még flat kategóriában indultam, ott 6. helyet értem el, 2012-ben – ahogy idén is – 3D kategóriában próbálkoztam és győztem is. Így 2013-ban voltam Münchenben a nemzetközi versenyen, vagyis nekem már ismerős lesz az ottani terep. Akkor hatalmas meglepetésemre győztem is – mondta el a NailArt verseny 3D kategóriájának győztese, Bakos Erika, aki hozzátette: mivel már 13 éve dolgozik a szakmában és 6 éve versenyez is, bátran mondhatja, hogy nagy rutinja van.

Bakos erika munka

Eddig hétszer állhattam magyarországi versenyen a dobogó legfelső fokán, és már megszámolni sem tudom a 2.és 3.helyezéseket – mesélte büszkén a győztes, aki igen messziről érkezett a szépségszakmába, hiszen az eredeti szakmája üzemmérnök.

– Amikor belevágtam ebbe, akkor lett egy mottóm – ami egyébként az élet más területén is jellemző volt rám mindig – “soha ne legyél középszerű”. Én eszerint készültem mindig mindenhová. De az biztos, hogy ha valaki belekóstol a verseny világába, akkor nem akarja majd abbahagyni!

Nekem ez nem csupán a szakmám, hanem az életem, a hobbim, egyszóval minden a szakmám körül forog és ezt a hozzáállást tanítom a tanulóimnak is. Csak így lehet komolyan csinálni, aminek persze meg is lesz az eredménye. A versenyzésben lassan már elértem mindent, amit célként kitűztem magam elé.

Támogató cégem, a Pearl Nails jóvoltából idén eljuthattam Londonba, az Olimpiára is, ahol divízió 3-ban a mesterek között 2 ezüst érmet hoztam el. Hihetetlen élmény volt ott lenni és azt hiszem, hogy díszítő kategóriában ez az eredmény itthon egyedülálló, erre nagyon büszke vagyok. Ahogyan arra is, hogy a Beautyt – ami az országunk legnagyobb versenye – ismét megnyerhettem.
Pedig az idei téma – Rockstar – Crazy and Wild – nem volt egyszerű.

View this post on Instagram

Nailympia London 2015. 10.05.

A post shared by Erika (@erika_bakos) on

– Nagyon örültem ennek a témának, hiszen különleges volt és még hasonló sem volt azóta, amióta versenyzek. Kiélhettem magam, mert a fő profilom az arcok készítése és itt több oldalról is meg lehetett közelíteni a témát. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy változások jönnek jövőre és többen nevezetnek majd, hiszen a kategóriákon belül is lesznek megosztások, ami szerintem sokkal inspirálóbb a versenyzőknek.

Én pedig szeretnék minden tanulni és versenyezni vágyó kolléganőmnek követendő például szolgálni. Szeretném a tudásomat minél több embernek átadni, hogy törekedjenek arra, hogy különlegesek legyenek és átélhessék azt az érzést, amikor a dobogó felső fokán állhatnak, hiszen azért a pár pillanatért megéri tanulni és dolgozni.

Olvass tovább Bakos Erika versenyeiről, munkáiról itt!

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?