Fotó: pixabay.com

Báli smink: a siker kulcsa

Alig léptünk át az új esztendőbe, január 6-án kezdetét vette a farsangi időszak, a lakomázás és bálozás időszaka. A báli ruha ékköve pedig a smink, amely tökéletesíti a megjelenést. De mi az idei báli szezonban a trend? Nézzük csak!

A báli szezon sminktrendje is illeszkedik a most divatos hullámhoz, vagyis a kevesebb néha több vonalhoz. A természetesség, a gyönyörűen, de szinte láthatatlanul “megmunkált arcbőr” idén is fontos eleme a sminknek. Ehhez párosul a természetes vonalú szemöldök, a hangsúlyosan kiemelt szem és élénk színű száj. De melyek az idei báli szezon színei? A zöld, a kék és a pirosas-vöröses árnyalatú szemhéjfestékek. Amennyiben visszafogottabb lett a szem, élénkítsük a szájat klasszikus piros vagy borvörös árnyalattal.

Figyeljünk arra is, hogy a smink mindig tükrözze viselője személyiségét, és legyen összhangban a frizurával, valamint az estélyi ruhával. Kerüljük például azt, hogy ugyanazok a motívumok jelenjenek meg egyszerre a hajban, a ruhán és a sminkben is. Mielőtt valaki sminket kérne a bálra, faggassuk ki, hogy mit visel majd, és csak ezután kezdjünk neki a sminknek. Bár manapság egyre divatosabbak az elől zárt ruhák, mégis érdemes felhívni a vendégünk figyelmét arra, hogy amennyiben a dekoltázsa látszódik, indulás előtt egységesítse a dekoltázs bőrét az arcbőrének színével, hogy valóban makulátlan lehessen a megjelenése.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail