Balogh Éva: a szalonmunkát is segíti a verseny

Balogh Éva immár harmadik éve foglalkozik körömépítéssel, és élete első NailArt flat versenyén második lett. Éva eredetileg művészeti egyetemre készült, de közbejött a körmözés, ahol minden szenvedélyét kiélheti és még alkothat is.

Hányadik Beauty Forum versenyed volt az idei?

Eddig csak építő kategóriában indultam. Az idei volt az első nail art versenyszámom, de tavaly már versenyeztem kezdőként zselé épített kategóriában, ahol 3. helyezést értem el.

Hogyan készültél a versenyre? Kitől kértél tanácsot?

Mivel ez volt a legelső díszítő versenyem, igazából azt sem tudtam hogyan álljak neki. Tanulmányoztam az eddigi versenymunkákat, hogy egyáltalán mire számítsak. Megterveztem  a körmöket, bár napról napra változtattam rajta. Összeálltak az alap színek, amik biztosan körvonalazták az összképet, és elkezdtem varrogatni a ruhákat, kutatni különleges kiegészítőket.  Podoba Anita nagyon nagy segítségemre volt, sokat köszönhetek neki.

Nehéznek találtad a Rockstar – Crazy and Wild témát?DSC_7050

Nem. Nagyon is közel állt hozzám ez a téma. Szeretek mindent, ami egy kicsit vadabb, elvontabb.

Idén változik a versenyszabályzat, tudod már, hogy miben lesz más? Ha igen, mi a véleményed a változásról?

Még sajnos nem hallottam semmit a változásokról, de biztos vagyok benne, hogy jövőre is megpróbálom, jó móka volt.

Kinek a tanácsa számít neked leginkább?

Első sorban Podoba Anitát mondanám, ő a szakmai oldalról tud támogatni, de a párom a legnagyobb kritikusom.

Mit szeretsz csinálni szabadidődben? Mi a hobbid?

Mondhatnám, hogy a munkám a hobbim?! Ha éppen nincs vendégem, vagy esetleg úgy érzem, hogy túl korán végeztem, találok mindig valami alkotnivalót. Tippeket festegetek, újdonságokon töröm az agyam, ékszereket készítek. Bár nem ártana valami olyan hobbit találnom ami kicsit megmozgat…

Mióta foglalkozol körömépítéssel? Miért ebben az irányba indultál el?  

2013-ban végeztem el a Brillbird OKJ-s képzését. Utána nyitottam egy kis üzletet itt Komáromban. Mindig is vonzottak a művészetek. Közel 14 éve zongorázom, illetve érettségi után művészeti egyetemre készültem, de szerencsére a nyári szünetben közbejött a körmözés.

Mi az, amit még szeretnél elérni ebben a szakmában?

Szeretnék nagyobb versenyekre kijutni, és persze eredményeket elérni. Mester illetve szakoktatói vizsgát megszerezni, amint lehetőségem van rá. Későbbiekben pedig oktatni, és bővíteni az üzletemet szolgáltatásokkal, alkalmazottakkal.

DSC_7060

 

Jövőre megpróbálod újra, hogy megnyerd a versenyt?

Szeretek versenyezni, az, hogy idén csak második lettem, még jobban ösztönöz, hogy jövőre újra megpróbáljam. Illetve egy ilyen verseny alkalmával kapok visszaigazolást, hogy jó úton járok, sokat tanulok a gyakorlások során, amiket a szalon munkában is hasznosítani tudok. Kezdőként rémálmom volt egy kocka fehér francia köröm megépítése, ma már mondhatni a kedvencemmé vált.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail