Fotó: Northfoto

Beauty Placc – Fényvédelem

Fényvédelem dolgában sok feladata van a jó kozmetikusnak: hozzáértő tanácsaival és személyre szabott kezeléssel tud segíteni a vendégnek, akinek ugyanakkor tisztában kell lennie azzal, hogy nincs az a kozmetikus, aki védelmet tud nyújtani a mértéktelen napfürdőzés és a felelőtlenség következményeivel szemben. Íme, néhány érdekesség, jó tanács és termék, amellyel megelőzhetőek illetve kezelhetők a káros sugarak által ejtett bőrhibák

Nagyon sokféle fényvédő készítmény létezik. Egészen természetes, hogy a vendégek kozmetikusoktól kérnek tanácsot, ha fényvédelemre van szükségük. Ezeknek a termékeknek a hatékonysága mindenekelőtt a bennük lévő fényvédő anyagoktól függ. Számos különböző hatékonyságú fényvédő anyaggal találkozhatunk a kozmetikumokban, köztük olyanokkal is, amelyek a szakemberek között kifejezetten vita tárgyát képezik. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy az igazán hatékony UV-filterek sem jelentenek önmagukban garanciát a biztonságra.

Fényvédőkkel szembeni elvárás
Az UV-B védelem mellett az UV-B-fényvédő faktor 1/3-ának megfelelő mértékben UV-A sugarakkal szemben is védelmet kell biztosítaniuk. Ebben az esetben a készítmény csomagolásán az UV-A szimbólumnak („UVA”egy körben) is látszania kell. A gyártó köteles figyelmeztetni a felhasználókat a termék csomagolásán arra, hogy a csecsemőket és a kisgyermekeket nem szabad kitenni közvetlen napfénynek (az időseket sem!). Fontos figyelmeztetés még az is, hogy az infravörös sugárzás (IR) megterheli a bőrt. Az IR ugyanis nagymértékben hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, ami elsősorban a kollagén struktúrák károsodásával jár.
A fényvédő készítményeken megadott fényvédőfaktort (LSF) a bőr saját védelmi idejével szorozzák. Az eredmény az az idő, amennyit az ember bekrémezve a szabadban tölthet. Helyi körülmények között egy 5 perces saját védelmi idő (fénytípus) és egy 15 faktoros készítmény tehát 5×15=75 perc maximális napon való tartózkodást jelent.

Mit jelent az SPF?
SPF (Sun Protection Factor) = napvédő faktor. Az SPF nemzetközileg elfogadott faktor érték, amely azt jelöli, az adott termék, adott bőrtípusra, 2 mg/cm2 vastagságban alkalmazva, mennyi ideig nyújt védelmet az UV, ezen belül is az UV-B sugarak ellen. A kellő SPF-érték meghatározásához felmérjük mennyi idő szükséges az adott bőrtípus legenyhébb leégéséhez fényvédőszer alkalmazása nélkül. UV-védelem = leégéshez szükséges minimális idő x SPF-érték.


BeautyPlacc

 

matis joMatis Öregedésgátló napvédő krém SPF 10

Fényvédő és napi ápoló egyszerre. Az UVA/UVB-fényvédők mellett  az Antileukine®  6 (aranyalga kivonat)  védi a sejtek DNS-ét az UV-sugárzástól, ezáltal gátolja a fénygerjesztett öregedést és a sejtek módosulását. Mikrokapszulába zárt C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően anti-aging hatású és a Tyr-Excel gyorsítja a barnulás folyamatát. Helyettesíti a napi ápolókrémet, miközben biztonságos barnulást garantál.

 

 

 

Biola napozas utani jo

 

Naturissimo napozás utáni balzsam

A NATURISSIMO termékcsaládból itt van a minden bőrtípusra alkalmazható Napozás utáni szoli balzsam, amely napozás vagy szoláriumozás után is ajánlott. Támogatja a bőr hidratációját és rejuvenálódását . Az egyenletes és gyorsabb barnulási folyamatokat a diólevél kivonata és a bőrtápláló aminosavak segítik. A mélyrétegi ún. bőröregedési folyamatokat mérsékelheti a zöld tea és körömvirág kivonata, az E-, B3-, és B5-vitaminok. A hidratációt segítő uborka juice és az aloe levél juice a bársonyos, üde bőrérzetet támogatja.

 

 

 

Biola rishi

 

Reishi bőrtápláló balzsam

A REISHI BŐRTÁPLÁLÓ BALZSAM minden bőrtípusra alkalmazható, hidratálja és hatékonyan támogatja bőrének nyugtatását, regenerálódását. Segíti az egyenletesebb és gyorsabb barnulási folyamatokat. Bio Ganoderma lucidum gomba és cickafarkfű kivonatát tartalmazza, továbbá gyógynövényekből származó bioaktív hatóanyagokat, valamint a barnulási folyamatot támogató aminosavakat és dió kivonatot tartalmaz.

 

 

 

zold teaZöld tea hidratáló nappali arckrém

Ha szeretnénk megelőzni a pigmentációs zavarokat, akkor a komplex nappali bőrápolást biztosító, dermatológiailag tesztelt, ( SPF12 ) fényvédelmet biztosító Zöld tea hidratáló nappali arckrémet javasoljuk, amely nem csak a fény okozta másodlagos ártalmaktól óvja a bőrt, hanem antioxidánsokkal is feltölti.  Jól hidratálja és táplálja arcbőrét természetes pigmentekkel,  az uborka és aloe juice , a vadárvácska hatóanyagaival. A megfelelő fényvédelem nagyon fontos és a természetes összetevőkkel készülő BIOLA  Biokozmetikai Kft. termékekért nagyon hálás tud lenni bőrünk.

 

Afrodita Professional Vita Derma FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 30  – 50 ml

Védi a bőrt az idő előtti öregedéstől, amelyet az UV sugarak és káros szabadgyökök okoznak, ugyanakkor védi a bőrt a kiszáradástól. Arcra, nyakra, dekoltázsra, az év minden szakában alkalmazható fényvédő krém, mely bőrtípustól függetlenül használható. Mindenképpen alkalmazd AHA vagy BHA savas kezelést követően.

Fő hatóanyagok: UVA és UVB szűrő, E-vitamin, bisabolol

 

Maria Galland N°99 Hybrid hidratáló & alapozó krém SPF25

A N°99 Hybrid hidratáló & alapozó krém SPF25 tökéletes kombinációja egy magas hatékonyságú, ápoló összetevőket tartalmazó hidratáló krémnek és egy természetesen egészséges ragyogást biztosító alapozónak. Ez a három árnyalatban is elérhető innovatív krém aktív összetevői – élesztő kivonat, bazsarózsa kivonat és fényvédő – révén kitölti a finom ráncokat, teltebbé teszi a bőrt és megőrzi annak rugalmasságát, egyenletesebbé teszi az arcszínt, védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben és óvja a bőrt az UV-sugárzás okozta bőröregedéstől.

www.kalcsu.hu

 

 

 

DOCTOR BABOR Ultimate Protecting Balm SPF 50

A DOCTOR BABOR Ultimate Protecting Balm SPF 50 egy könnyű textúrájú napvédő krém, amely intenzív védelmet biztosít az érzékeny bőr számára. Magas faktorszámának köszönhetően a bőr felveheti a küzdelmet az UVA és UVB sugarak káros hatásaival szemben. Hatóanyagtartalma révén meggátolja a korai bőröregedést, így az arcbőr megőrizheti feszességét, rugalmasságát.

www.kalcsu.hu


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail