Bőrápolás arannyal

Szikrázó kezelés

A középkorban az „Aurum potabile” vagyis az „alkimisták aranyvize” univerzális gyógyszernek számított. A kozmetikumokban manapság mindenekelőtt azért használnak aranyrészecskéket, hogy fokozzák a luxusérzést a kezelés során, valamint növeljék a vendég életenergiáját.

Titokzatos életelixír, melyet színaranyból nyernek, titkos módon cseppfolyósítanak, és laboratóriumban gondosan kidolgoznak – így számoltak be a középkor nagy alkimistái, mint Paracelsus vagy Issacus Hollandus, az „Aurum potabile”- ről szóló írásaikban. Az energetikai esszencia jótékony hatással van az életerőre és az emberi szervezet vitalitására. Kínában az akupunktúrához használt tűket is aranyból készítették, a blokádok feloldásának, és az energia testben történő szabad áramlásának aktiválása érdekében.
Kozmetikai területen érdekes lehetőséget nyújthat az életerő növeléséhez az arany tartalmú készítmények használata. Nos, ha kombináljunk az aranyat magas minőségű ápoló hatóanyagokkal, egészen biztos, hogy bárminemű luxusigényt kielégítenek majd a termékek.

Az aranyat hatóanyagként felhasználni – különösen a sötét évszakokban – mindig érdekes koncepciónak számít, hisz az arany a fény fémje. Szimbolizálja a meleget és az energiát. Ezért a kezelés során a vendég minden érzékét bevonja, egyedülálló élményt nyújtva.

S a vendég ragyog…

Merítsen ötletet az arany felhasználási területeiből, s díszítse szalonját elegáns dekorációs kellékekkel, például illat- és oltárgyertyákkal. Az aranykombinációk visszatükrözik a fényt, és javítják hangulatunkat. Egy parfüm aranyrészecskékkel, ideális kiegészítője lehet ezeknek a termékeknek. Az ön külső megjelenése is sugallja vendége számára azt a luxust és exkluzivitást, amely a kezelésben megjelenik.

■ Bevezetésképp, a kezelés kezdetén alkalmazzunk meleg borogatást, melyet illatos vízbe merítettünk. Álmodozásra, lazításra invitáló zene mellett már az arc letisztítása is élvezetet nyújt az arany-kaviáros tisztítótej(szín) segítségével. Kíméletesen eltávolíthatjuk vele a smink maradványait anélkül, hogy utána a bőrön feszülő érzést keltene.  A bőr egyensúlyi állapotát könnyedén visszaállíthatjuk a frissítő, élénkítő hatású gél állagú tonikkal.

■ A könnyű enzim-peeling után ampullás hatóanyag-koncentrátum kerül bevetésre. Ez a magas koncentrációjú hatóanyag-kombináció – kaviár, matrixyl (szintetikusan előállított peptid) és immucell (élesztőkivonat) tartalmú – regenerálja a bőrt, csökkenti a ráncok mélységét és feszesíti a szövetet. Az ezt követő vitalizáló hydro-maszk nevességgel látja el a hámréteget és támogatja a bőr anyagcsere-folyamatait.

A kezelés e fázisa alatt vendégünk egy tengeri sós kéz-peelingben részesülhet.

Egy feszültségoldó hatású kézmasszázs lótusz-kivonattal dúsított masszázskrémmel, visszaállítja az igénybevett kezek bársonyosságát.

Csillogó kezelésélmény: a 24-órás-gél és a színarany lemezekből készült arany-pelyhek kombinációja; meridián-nyomópont-masszázs a bőr vitalizálására

Merő luxus

■ Legvégül a 24-órás-gél, a 22 karátos arany-pelyhek eleganciájával együtt, melyek színarany lemezekből készülnek (ld. fotó), a luxus-kezelés fénypontjául szolgálnak. Az arany, összekötve a meridián-nyomópont-masszázzsal, ellazítja a vendéget és vitalizálja a fáradt, feszességéből vesztett bőrt. A blokádok feloldódnak általa, s növekszik az energiaszint. Az azt követő lifting-szérum azonnali feszesítő hatásról gondoskodik. A finom vonalak és ráncocskák kiegyenlítődnek.
■ A szemkörnyék vékony bőrét egy könnyű emulzióval ápoljuk, melynek feszesítő és sejtaktiváló hatása van. Az aranyszemcsék optikailag halványítják a szem körüli sötét karikákat, és sugárzóvá teszik a tekintetet.
■ A luxus-kezelésben a nappali krém teszi fel a pontot az i-re, melynek alapját a kaviár, méz, immucell és aranyszemcsék képezik. A bőr tapintása bársonyos lesz, a szövetek feszesebbé válnak. A bőr saját immunrendszere megerősödik, a negatív környezeti hatásokkal szemben ellenállóbbá válik az immucell hatására. Az aranyszemcsék fényvisszaverő tulajdonságuk révén fizikai fényvédelemmel vértezik fel a bőrt. Ha mindemellett a sminkelésnél visszafogottan aranyport használunk, az arcbőr friss és életteli lesz, és a vendég fiatalságát hangsúlyozhatjuk vele.

Petra Kruse-Guhr

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail