Bőrfeszesítő ápolás

Viszlát ráncok!

A klímaváltozás új bőrápolási igények kialakulását is magával hozott. Sok vendég eleve nyitott az új kezelési ötletekkel szemben, s a szakemberek is szeretnének új és újabb dolgokat kipróbálni. Ilyen kezelési kínálat lehet egy évszakhoz igazodó bőrfeszesítő ápolás.

Egy optimális, az évszakhoz hangolt ápoló kezelés felkelti a vevőkör érdeklődését. Erre a célra célzottan igyekezzünk harmonizálni a dekorációt a kozmetika kirakatában, a szórólapokon. Tél végén, tavasz elején sokan szeretnék bőrük – a száraz, füstös levegő, a szél és a hideg okozta – károsodását rendbe hozatni. Ilyenkor mi lenne hatásosabb, mint a bőrt bőrfeszesítő és nedvességpótló hatóanyagokkal táplálni? Egy ilyen kezelési akció ki kell találnia egy csattanós jelmondatot. Ezt a célt szolgálhatja a fenti cím is, de kitalálhatunk mást is, ami nekünk jobban tetszik.

Mindegy, hogy milyen nevet is adunk az akciónknak, de ez a név vezérfonalként kösse össze reklámakciónk valamennyi elemét.

A simító program

Milyen kezelések jöhetnek szóba? Biztos minden olyan kezelési mód, amely magas nedvesség tartalom hozzáadásával (kollagén, urekánsav, Aloe vera, alga kivonat) a felső bőrréteg simításához vezet. Ilyen például:

  • Vlies-kezelés
  • Hideg modellázs
  • Filmképző lifting maszk

Azonban ezek a kezelések hűsítő hatásúak, s az télen legtöbbször nem kívánatos.

Az akció során ajánlhatja a jól ismert thermomaszkot is. Ez utóbbi kezeléssel, melynek során egy ásványi port langyos vízzel összekeverünk, s a keveréket egy speciális, melegtűrő ápolótermék segítségével viszünk fel, nagyon jó eredményt érhetünk el a bőrsimítás terén. A maszk 41 °C-ra (részlegesen akár magasabb is) való lassú felmelegedése és a súlya  a vendégnek – különösen a hideg évszakban –  kellemes, ellazult állapotot biztosít. Sajnos ez a kezelés nem ajánlható azoknak, akik klausztrofóbiában szenvednek vagy pajzsmirigyproblémáik vannak

A couperosás vendégek esetében mérlegelni kell a kezelés előnyét és hátrányát egy.

Vitamin + nedvesség

Hűtőmaszkkal kombinálva végezzük azokat a kezeléseket, melyeknek súlypontjában az A- és C-vitamin bevitele áll, hogy a hatóanyag minél hatásosabban juttathassuk be.

Ezek a kezelések a fent említett vendégek részére a thermomaszk helyett ajánlhatóak. Hátrányuk, hogy hűvös érzetet keltenek.

Szintén enyhén hűtő hatású az alacsony és magas molekulájú hialuronsavval kombinált hydromatrix, ami a finom vonalakat és ráncokat láthatóan csökkenti.

A természet még további anyagokkal áll rendelkezésünkre, amelyeknek ráncsimító hatása van. Ilyenek például az izoflavonok, az íriszgyökérből készült szerek, melyeknek leglényegesebb hatóanyaga antikollagén és antielasztáz, melyek a ránctalanítás alapjául szolgálnak. A shiitake-gombából készült kivonatok serkentik a sejtműködést, ezáltal feszesítik a bőrt. A szójaproteinből nyert növényi hatóanyagok újraaktiválják a kollagén és az elasztin szintézist, s csökkentik a ráncok mélységét.

Az édesmandulamagból készült biopolymerek proteinhálót képezve egy elasztikus réteget hoznak létre a bőrben és a bőr felületén, s így azonnali ránctalanító hatást érnek el. Más proteinok (pl. búzaprotein) megnövelik a bőr vízmegkötő képességét), és finomítják a bőrképet.

„Bőrvasalás” proteinnel

Sok gyártó kínálatában szerepelnek szintetikusan gyártott peptideket (pl. mátrixyl®) tartalmazó termékek, melyek a kollagén szintézist stimulálják, s ezáltal a kollagén- és elasztin rostokat újjáépítésével megerősítik a belőlük álló tartóhálózatot. Rendszeres használatával jól láthatóvá válik a ráncmélység csökkenése. Egy relatíve új hatóanyag az okra (Hibiscus esculentus) terméséből kivont protein komplex (pl. Myoxinol®) in vitro kísérletek szerint gátolja az izom-összehúzódást, ezáltal csökkenti a mimikai ráncoknak mélységét, emellett ráadásul antioxidáns hatású is.
Egy másik szintetikus hexapeptid (Argireline®) izomnyugtató hatásával segít megelőzni a mimikai ráncok kialakulását, s ezáltal az idő előtti öregedést. Hatását botox-szerűként írják le.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail