Drágakő-kezelés

Vénusz-Hold masszázs

Drágakőves masszázzsal csodálatosan megtámogathatja hölgy vendégei törekvését nőiségük megőrzésére.Az olyan kifejezetten „női” korszakokra, mint amilyen például a változás kora, a drágakővel végzett Vénusz- és Hold-masszázs segíti vendégének újra megtalálni az egyensúlyt.

Maga a masszázs mindkét esetben ugyanaz. Míg azonban a Vénusz-masszázst malachittal végzik, a Hold-masszázst holdkővel. A két kő kombinálásával pedig a Vénusz-Hold masszázs valósítható meg. A masszázs beépíthető a kozmetikai kezelésbe, de végezhető különálló kezelésként is. 30-50 percig tart.

Az alábbiak szükségesek hozzá:

 • egy (de még jobb, ha két) holdkő vagy malachit golyó
 • egy hangtál, megfelelő hangzással
 • drágakőolaj és
 • egy, az olaj és a kövek felmelegítésére szolgáló berendezés.
Drágakövek

Malachit (besorolása: Vénusz) – A malachit mindenféle görcsre jó. Különösen az altesti és menstruációs panaszokon segít. Ezen kívül serkenti a gondolkodást, fokozza a kalandvágyat, s kifejezésre juttatja az elfojtott érzelmeket. A test szintjén is tisztító hatású, s mint ilyen, jól hasznosítható reumatikus bajok esetén.
A kozmetikában a malachitot a bőrön alkalmazzák a méregtelenítés fokozására. Azon vendégek számára azonban, akik állandóan magukban mérgelődnek, függőként is ajánlják, hogy ismét visszatérjen az ön(szépség)tudatuk.

Holdkő (besorolása: Hold) – A holdkő a hormonális változások okozta panaszokra jelent gyógyírt, ideértve a pubertáskort, a menstruációt, a klimax vagy a gyermekágy időszakát. De más mirigyek hormonjait is szabályozza, így felhasználható az alvás javítására is. A holdkő általában erősíti a beleélő képességet és az intuíciót.
A kozmetikában a holdkő leginkább a hormoningadozás okozta bőrpanaszok megelőzésére használatos, különösen azoknál a vendégeknél, akiknél a menstruáció, a gyermekágy vagy a klimax időszaka rendkívül erős problémákkal (pl. tisztátalan bőr) jár. Ezekben az esetekben is javasolt egy holdkő-nyaklánc vagy fülönfüggő vásárlása, hogy a kezelés hatását stabilizálni lehessen.

Drágakőolajok

A következő drágakőolajok különösen értékesek a Vénusz- és Hold-masszázs biztosította egyensúly szempontjából:

 • Drágakőolajok, amelyek „mozgásba hoznak” – a kék chalcedon, a hegykő és a sodalith olaja; az illóolajok közül: fehérfenyő, geránium és pálmarózsa. Ezek az olajok különösen alkalmasak, hogy valamely folyamat beinduljon, legyen az testi, lelki vagy szellemi. Sok rendellenesség alakul ki a test, a lélek vagy a szellem blokádjai miatt. Ezek az olajok különösen ezeket a blokádokat oldó masszázsokhoz valók.
 • „Az ifjúság forrása” drágakőolaj – a chrysopras, a zöld fluorit és a peridot olaja; az illóolajok közül: boróka, csalán és citrom. Ezek az olajok elsősorban a salaktalanító kezelésekhez használatosak. Ebben az értelemben hozzásegítenek a szép bőrhöz.
 • „Élvezet és életöröm” drágakőolaj – a gránát, a rubint, a rózsakvarc olaja; az illóolajok közül: rózsa, szantálfa, bergamott. Ezek az olajok segítenek az élethez erősen, derűsen, értelmesen és barátságosan hozzáállni.

A drágakőolajokat elő lehet állítani saját kezűleg is, de szakkereskedésekben meg is vásárolhatjuk őket.

A masszázs: láb, kéz …
 • Előkészítés: mindenekelőtt teremtsen kellemes hangulatot a helyiségben! Például tegyen az előre elkészített lábfürdőbe rózsaszirmokat! Indítsa a „Hold és Vénusz” kezelést hozzáillő kiegészítőkkel, úgyis mint törülközők, dekoráció, selyemtakaró, különleges zene… stb.
  Az alábbiakban bemutatjuk a Vénusz-Hold masszázs néhány fogását:
 • Egy lábfürdőt követően a vendég a hátára fekszik, s mi a megfelelő hangtál segítségével vele együtt ráhangolódunk a kezelésre. Vezesse végig a hangtálat a vendég teste felett (nem közvetlenül a vendég feje mellett)! Ideális esetben igazi Vénusz, illetve Hold bolygó hangzás valósul meg.
  Kezdje a kezelést azzal, hogy a felmelegített drágakőolajjal bedörzsöli a vendég kezét és lábát. Majd fogja a szintén felmelegített drágakő golyókat és masszírozza át vele előbb a vendég egyik, majd a másik talpát. Ezt követően csavarja a lábakat egy felmelegített törülközőbe.
 • Majd tegyen egy kis felmelegített drágakőolajat a vendég kezére, és oszlassa el a karján! Ezt követően fogja ismét a drágakő golyókat, s masszírozza át vele a páciens kezének és karjának belső oldalát (lásd: a 2-es képet!)
 • Írjon le egy nyolcast a kövekkel a kar belső oldalán! Ezt követően tegye le a golyókat, masszírozza még egy kicsit kifejezetten az ujjakat, majd végezzen lágy dugóhúzófogást.
… has és hát
 • Ezt egy speciális hasmasszázs követi egy vagy két golyóval, amelyet mindig a bélműködés irányában kell végezni (lásd: a 3-as képet!)
 • Helyezkedjen el a kezelőágy vendég feje felőli oldalán! Simítsa gyengéden át a haját, majd masszírozza a fejét előről hátrafelé. Némi gyakorlással képes lesz a masszírozást úgy végezni, hogy közben ne kelljen a vendég haját húzni. (Ezt az egyébként rendkívül jótékony fogást azonban előzetesen meg kell beszélni a pácienssel, mivel a művelet közben valamelyest kárt szenved a frizura…)
 • Hozza harmóniába a homlokcsakrát az ismételten felmelegített golyókkal végzett gyengéd, körkörös és spirális masszázzsal.
 • Kérje meg a vendéget, hogy forduljon a hasára! Adjon a megfelelő drágakőfajtából két, szintén felmelegített dobkövet a kezébe és bugyolálja be a karját meleg törülközőbe. A hát szabadon marad a masszázs miatt.
 • Vigye fel a vendég hátára a meleg drágakőolajat, majd vegyen a kezébe egy (de még jobb ha kettő) drágakő golyót, és a keresztcsontnál kezdje meg a masszázst nagy nyolcas mozdulatokkal. A nyolcas kereszteződési pontja mindig a gerincoszlop legyen! (lásd: a 4-es képet!)
 • Terjessze ki a nyolcas mozdulatot az egész hátra, majd folytassa a vállon! Végig ügyeljen arra, hogy amikor áthalad a gerincoszlopon, ne fejtsen ki nyomást!
 • A tarkón végezzen simító masszázst jobbra és balra, újfent a gerincoszloptól kiindulva, felváltva, oldalanként háromszor. Ezután tegye félre a golyókat, és folytassa a masszázst a kezeivel, még egyszer végig az egész háton, majd a lábakon is.
 • Takarja be a vendéget, s tegye egyik kezét a vendég keresztcsontjára, a másikat pedig a tarkójára.
 • Végül, mint a kezelés elején, most is vezesse végig a hangtálat a vendég teste felett (lásd: az 5-ös képet!)
 • Hagyja a pácienset még egy darabig pihenni, s ami nagyon fontos: javasolja neki, hogy sokat igyon!

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail