Drágakő masszázs

„Nap a hasban” masszázs

Napjainkban – habár morgással jelez nekünk – nagyon kevés figyelmet szentelünk a hasunknak. Pedig rendkívül nagy jelentősége van abban, hogy jó-e a közérzetünk. Kényeztessük hát egy új kezelési lehetőséggel, a meleg drágakőves hasmasszázzsal.

Bizonyára ismeri azt az érzést, amikor a hasára süt a nap. Milyen jó és kellemes is az! A solar-plexusnak (köldök- vagy napfonat-csakra) központi szerepe van az életünkben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy oly sokféle hassal kapcsolatos kifejezést használunk mindennapjainkban, pl.: Az üres has rossz tanácsadó.

Hasmasszázzsal a gyomorproblémák és bélpanaszok ellen

A hasban több reflexzónát találunk, amin keresztül pozitív energiát juttathatunk be. A stressz sok embernél okoz gyomorproblémákat. Ezek akár hátfájdalmakhoz is vezethetnek. A hagyományos kínai orvoslás ilyenkor „torlaszról” tesz említést, amely gátolja az energiaáramlást. Ezáltal az életenergia, azaz a „csi” nem tud áramolni. Ilyenkor bélproblémák keletkeznek, melyekre különféle bőrelváltozásokból lehet következtetni. Az említett ártalmakon nagyon sokat segíthetünk hasmasszázzsal: megérezhetjük mennyit jelent egyetlen érintés.

Masszázskövek

A legtöbb esetben mookait-golyót vagy egy napsárga kalcit-golyót (5 cm átmérőjű) használok, bár többféle variáció lehetséges.
■ malachit: feszültségoldó, provokálja és feléleszti az érzékiséget,
■ holdkő: harmonizálja a hormonrendszer működését ,
smaragd: erősíti az immunrendszert és harmonizálja a bélrendszer energetikai állapotát,
borostyánkő: kiváló különféle gyomor- és bélpanaszokra, sajnos azonban nehezen beszerezhető, mivel kevés van belőle.
Fontos, hogy figyeljünk a kövek állapotára és minőségére, különben megtörténhet, hogy a masszázs alatt a meleg miatt „tönkremehet”.

Téli specialitás

Az eredeti „nap a hasban” masszázs több fogásból áll, ami orientálja a reflexterápiát. Itt egy úgynevezett „naphanggal” dolgoznak. A masszázs alaplépéseinek leírása:

Előkészületek

Készítsünk lábfürdőt fürdősóval, amely segít a páciensnek ellazulni és nyugodtnak maradni. Alternatíva: egy evőkanál drágakőolajat masszírozzunk be a lábba.
Használjunk napsárga törülközőket, világítást és dekorációkat.
Varázsoljunk otthonos, meleg hőmérsékletet a szalonba. A legjobb egy gabonapárna, melynek segítségével a páciens elengedheti magát, ráadásul ezzel a hátfájást is kivédhetjük.
Tegyünk a párologtatóba narancs, mandarin vagy hasonlóan „napos” illatot.
Kínáljuk ún. drágakő vízzel, ami nagyon passzol mindehhez.

A masszázsolaj kiválasztása

Mindig szagoltassuk meg az olajat a vendéggel, nehogy irritálja. Mindig használjunk élethelyzetnek megfelelő olajat vagy olajkeveréket. Például a nyugtalan és gondterhelt pácienseknek tehermentesítő és nyugtató, a nehéz életszakaszban lévőknek regeneráló vagy salaktalanító olajat. Kitehetjük kis üvegbe a polcra is, hogy a vendég akár vásárolhasson is belőle otthonra.

A has masszírozása

Adjon a vendég mindkét kezébe egy-egy felmelegített szappankövet (saponit). A reflexzóna a tenyerünkben van, így a kő pozitív energiát áramoltat a has felé.
A kezdéshez kell egy speciális fém edénnyel végzett hangmasszázs. Ezt kell megkongatni, hogy a nap hangját kiadja, körbehordva a test körül. A fej fölött tilos!
A felmelegített olajat körkörösen felvisszük a hasra, mindig az óra járásával megegyező irányban. (Ez a belek védelme miatt fontos!)
Mielőtt feltesszük a drágakövet, a vendéget simítsuk meg a köldöke fölött. Ez a mozdulat mindig körkörös legyen. A felmelegített követ tegyük a hasra. Egyik kezünket mindig hagyjuk a testén – például a homlokán vagy a kezén – ez megnyugtatólag hat. A has felmelegszik a kőtől, ezáltal előkészítettük a hasat a masszázsra.
Ezután a követ vezessük körbe háromszor a hason, vigyázva a bélirányokra.
Fokozottan figyeljen arra, hol kellemes és hol kellemetlen érzés a kőgolyó használata. A nyomás erősségén lehet változtatni.
Befejezésül dinamikus, ugyanakkor könnyed mozdulatokkal többször simítsunk végig a hason körkörösen.
Lassan távolítsuk el a követ a testtől és rakjuk félre.

Nap- és melegajándékozás

Simítsunk úgy, mintha a kezünkkel meg akarnánk nyitni a hasat.
Vezessük a kezünket lassan, olyan három egymást követő mozdulattal, mintha a jóllakottság érzését akarnánk kifejezni.
Ezt követően pár percig még tegyük vissza a felmelegített követ a köldök fölé, hogy nappal és meleggel tölthessük fel. Erre a legalkalmasabb egy 15 cm átmérőjű narancskalcit vagy végső megoldásként egy szappankő.
A vendéget letakarjuk egy előmelegített törölközővel.
Befejezésként háromszor megkongatjuk a fém edényt a törölköző fölött. Szívbántalmak esetén a beteg feje fölött nem szabad kongatnunk.
Adjunk gondolatban egy nagy adag „napfényt” (energiát).
Lepjük meg vendéget egy kisebb ajándékkal. A legjobb egy pici narancskalcit, melynek segítségével mindig emlékezni fog a masszázsra, és minden bizonnyal meleg szívvel ajánlja majd tovább.

Drágakő masszázs – „Nap a hasban”

■ Munkaanyag: hozzávetőleg 5 cm átmérőjű drágakő golyóbis (inkább lapos), drágakő olaj, melegítőszerkezet, hangmasszázs edény, két kézkő (ezeket kell a vendég kezébe adni), egy szappankő a végére, és drágakővíz.
Ajándék narancskalcit, hogy mindig eszébe jusson a masszázs.
A kezelés időtartama: a kezelés lábfürdővel együtt körülbelül 45 perc, de kérésre adhatunk arckezelést is, ami plusz 25 perc.
Fontos megemlíteni, hogy a hasmasszázsnak mindig addig kell tartania, amíg az arcpakolást fennhagyjuk.

Beauty Forum 2008/12


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail