Fotó: Northfoto

Dús & színes pillák

Szempillák forradalma zajlik a „D-k” világában  – A szempillaépítés robbanásszerűen terjedt el a klasszikus 1D technika megjelenésével. Kezdetben csak a pillák hosszabbítása volt a cél, egy szálra egy hosszabb szál felhelyezésével. A mai trendek inkább a dúsítás irányába mutatnak.

A teljesen természetestől az igen extrém megjelenésig minden megtalálható a palettán. Mindemellett a hosszútávú viselhetőség és a kényelem vált keresetté a vendégek körében. Ahogy elterjedtek az egyre vékonyabb szálakat az építők újabb és újabb technikákkal már nem csak a hosszabbításra, hanem a dúsításra is nagy hangsúlyt fektettek. A vékony szálak megjelenése fordulópont volt. Így terjedt el a „D” megnevezés, mely az egy saját szálra felhelyezett pillák számát jelenti. Az 1D technikától egészen a drámai 12D- ig. A 2D felhelyezés esetében egy szál szempillára két szintetikus szál kerül. Ennek a továbbfejlesztett változata rugalmasabb szálakból 3-4-5-6 D, amely a „Volume” elnevezést kapta. A legújabb oroszországi trendeket követve megjelent a „Mega Volume” technika, melyben akár 7-8-9 vagy 12 szálat illesztenek egy saját szálra. A szempilladivat mindig követi az éppen aktuális divatirányzatokat.

A darabszám mellett érdemes odafigyelni a különböző stylingokra is, mellyel a különböző esztétikai hibák megfelelően korrigálhatók, emellett kiemelhetők az előnyös tulajdonságok.  Azaz a vendég szemformájának megfelelően kombináljuk a különböző hosszúságokat és íveket.  Egy jól megépített pillasorral kiemelhetjük a mélyen ülő szemet, optikailag megemelhetjük a szomorú tekintetet vagy akár slankíthatunk egy nagyon kerek szempárt. Az íveltebb pillákkal egy-egy területet kiemelhetünk, megemelhetünk. A kevésbé íveltekkel laposabbá tehetünk egy adott régiót.

Színes pillákról álmodunk

Az elmúlt szezonban egyre népszerűbbé vált a színes pillák használata. A mostani szempillatrendben a pasztell árnyalatok dominálnak. Aki egyediségre vágyik, annak érdemes becsempészni a pillasorába egy pár szál színes pillát. Ha nincs konkrét kérése vendégünknek, akkor döntésünket megkönnyítheti a szemszín. Kék szem esetében előnyben részesítendő a zöld minden árnyalata, a zöldes árnyalatú szemeknél inkább a kék, türkíz színek teszik csillogóvá a tekintetet.

Tartósan legyen trendi

A trendek mellett a tartósság is nagyon fontos tényező. Helyezzünk nagy hangsúlyt az előkészítésre, mert ez lesz sikerünk titka. Számos előkészítő sampon, folyadék, tapadást segítő anyag áll rendelkezésünkre. Munkám során a letisztítást egy kímélő szempilla samponnal kezdem. Ecset segítségével maradéktalanul eltávolítom a szennyeződéseket, ezután átöblítem bórvízzel, ami segíti a további zsírtalanítást és megnyugtatja a szemet. A tökéletes tapadás érdekében primert és tapadás segítő anyagot használok. Persze ha érzékelem, hogy a pillák túlságosan szárazak akkor a primert – melynek egyébként is szárító hatása van – hanyagolom és csak a tapadást segítő anyagra lesz szükségem, mellyel a szálak felülete egyenletesebbé tehető és így jobban ragad a ragasztó. A szalonmunka során ezek a lépések elengedhetetlenek.

Ezen kívül nem szabad megfeledkezni az otthoni ápolásról sem. A pillavázban található Meibom-mirigy a könny lipidtartalmát biztosítja, a pillaszőrök melletti Zeis-mirigy a faggyút, míg a Moll-mirigy a verejtéket termeli. Sokszor találkozom a mirigyekből származó felhalmozódással, amely a hiányos higiénia miatt alakul ki. Súlyosabb esetben a mirigyek elzáródnak és ebben a közegben könnyebben megtelepszenek a kórokozók, így gyulladást okozva a szemen. Minél dúsabb egy pilla annál nehezebb tisztítani. Ennek érdekében mindig tanítsuk meg vendégünket a helyes higiéniára, így segíthetjük megóvni őt a különböző szembetegségek kialakulásától.

A legújabb trendeket követő szakemberek számos tanfolyam közül választhatnak. A legfontosabb mégis betartani, hogy igazán csak akkor ismerhetjük meg a szakma fortélyait, ha fokozatosan, lépésről-lépésre tanuljuk meg a kisebb fogásokat, rengeteget gyakorlunk és mindig a tökéletesre törekszünk.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail