Ecsetvonások

A szép sminkhez megfelelő eszközök is kellenek

A make-up ecsetekre az arc sminkeléséhez feltétlenül szükség van. Természetes egyáltalán nem mindegy, hogy a különféle műveletekhez milyen ecsetet használunk. Az alábbiakban a helyes ecset használatot ismertetjük.

Sok előnye van annak, ha megtanuljuk megfelelően használni az ecseteket. A  sminkeket készítő kozmetikus nem nélkülözheti a professzionális eszközöket.  Természetesen csak valódi szőrből készült ecsetek jöhetnek számításba, a műanyag ecsetek szálai ugyanis nagyon élesek, s emiatt károsíthatják a bőrt.

1. Púder-ecset: Világos púderral tökéletesen mattá tehető a bőr. Fixáláshoz is hasznos a világos púder. Segítségével az átmenetek hangsúlya tompítható. A legjobb, ha nagy, vastag pamacsú ecsetet választunk erre a célra. Ezzel az úgynevezett púder-ecsettel egyenletesen lehet felvinni a púdert a bőrre. Természetesen a púderra csak az alapozó teljes felszívódása után kerülhet sor.

2. Egyenes ecset: Az arc kontúrjaink színezésére használjuk. Sötétebb földszínű púderrel tökéletesen tudunk satírozni, az arc élesebb kontúrjai is eltüntethetőek. Ehhez nem túl hosszú, egyenes szálú puha ecset a legmegfelelőbb.

3. Szemöldökfixáló-ecset: Nagyon szépen mutat, ha a szemöldök szálait ecsettel formázzuk meg és fixáljuk. Kevéske hajlakkot szórhatunk az ecsetre, s ezáltal fényesebbé varázsolhatjuk a szemöldököt és tartósabbá tehetjük a szemöldökfestést.

4. Szemhéjárnyékoló-ecset: Különféle vastagságú szemhéjárnyékoló ecsetek lehetővé teszik, hogy a különféle színeket szépen összedolgozzuk, hogy az éles kontúrokat elkerülhessük.

5. Szemkihúzó-ecset (Eyeliner): A tökéletes szemkihúzáshoz okvetlenül jó minőségű ecsetet kell használni. Ehhez kissé tömörebb ecset való, mert a túlságosan vékony könnyen elhajlik és a vonal görbévé válhat.

6. Portalanító-ecset: Legyező-ecsetet acélból használunk, hogy a felesleges, vagy az orcára pergett szemhéj-árnyékoló púdert úgy tudjuk leporolni, hogy a smink ne kenődjön el, piszkos hatás ne képződjön.

7. Szempilla spirál: a festékes kefécskére (maszkara) és a legyezőecsetre nincs szükség, amikor spirált használunk. Ha a vendég előre néz, a spirált alulról felfelé húzva, könnyen beszínezhetőek a szempillák.

8. Szájkontúr:  Csak ecsettel húzható meg igazán szépen a száj kontúrja, a rúzs túlságosan vastag ehhez a művelethez. Ezenkívül az ecset a szájkörüli ráncokkal is  megbirkózik, s a rúzs hatása is tartósabb lesz.

9. Arcpirosító-ecset: Ez az ecset kisebb mint a púder-ecset és ideális esetben enyhén ferdére nyírt, így jól illeszkedik a pofacsont vonalához. A megfelelő színek segítségével tökéletessé teszi az utolsó ecsetvonásokat.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail