Édes pillanatok a szalonban

Csokis kényeztetés

A csokoládé alkalmazása a kozmetikában attól függ, hogy  milyen kezelést alkalmazunk a vendégnél.

Amikor a Dél-Amerikában honos kakaó bab bekerült az Európába, kezdetben étkezési téren hasznosították a belőle készített termékeket, elsődlegesen desszert formájában.
Mára már a tudomány kimutatta a kakaóban található nyomelemeket, és vitaminokat, a felhasználási lehetőségek nagyban kibővültek. A kutatások kiterjedtek az élettani hatásokra is, ezért tudja a kozmetika többféle képen is alkalmazni ezt a sokoldalú terméket.

Hatóanyagok

A csokoládé alapanyaga a kakaó massza, olyan nyomelemeket tartalmaz, mint a vas, a cink, a magnézium, a réz és a foszfor, s káliumforrásként sem elhanyagolható. Jelentős az A-, B1-, B2-vitamin tartalma is.
Lényeges, hogy a csokoládé a telítetlen zsírsavakban és a fehérjékben is elviszi a pálmát. A koleszterin szintet fenol tartalmánál fogva csökkenti egyben hatásos a szív és érrendszeri problémák leküzdésében is. Az erek rugalmasságát és a vér áramlását flavonoid tartalmánál fogva biztosítja. Megelőzi a vérrögképződést, így csökken az agyi, és szív infarktus veszélye is.
A fenti jó tulajdonságok miatt alkalmazzunk a csokoládét a kozmetikában kezelési céllal, hiszen kiváló hatással van a nyirokkeringés fokozására, hidratáló, nyugtató, méregtelenítő, ezáltal a száraz, petyhüdt bőr kezelésére kiváló. Ezen felül jótékony hatással van a központi idegrendszerre, amennyiben stresszoldó, és relaxáló.

Példa egy csokoládés kezelésre

A csokoládékezelést általában más kezelési móddal párosítva tesszük még hatásosabbá, ez azt eredményezi, hogy már az első alkalommal remek eredményeket lehet elérni. Ehhez arra van szükség, hogy mindig ügyeljünk a kezelés során alkalmazott módszerekre.
Nagyon fontos, hogy a kezelendő bőrt függetlenül attól, hogy melyik testrészen alkalmazzuk a kezelést, nagyon alaposan letisztítsuk.
A megfelelő módszerrel eltávolítjuk az elhalt szaruréteget, és a továbbiakban a tiszta friss bőrön dolgozunk. A vio segítségével fokozzuk a jobb vérellátást, és fertőtlenítjük is a kezelendő felületet. Miután a fenti módszerrel előkészítettük a bőrt következhet a hatóanyagok felhasználása.
Alapozásként az olyan érzékeny területekre, mint a szemkörnyék, a nyak, a dekoltázs és a barázdált területek, mandulaolajat alkalmazunk.
A csokoládé maszkot vagy pakolást a kezelendő bőrfelületre ecsettel visszük fel, hiszen már ez a művelet is nagyon kellemes érzést ad.
Néhány perces ultrahangos kezelés azt eredményezi, hogy a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak, ezáltal jobb hatásfokot érhetünk el. A kezelés során felvitt csokoládépakolást mandula olaj segítségével bemasszírozzuk, majd utána langyos vizes kendővel letöröljük a maradék krémet és olajat.
Végül hideg vizel áttöröljük, ezzel is frissítve a bőrt. A kezelés befejezéseként a bőrnek megfelelő tonikkal (collagén, vagy Aloe vera) áttöröljük a kezelt felületet. Befejezésként záró krémet teszünk a bőrre a bőrtípusának megfelelően.

A kozmetikai ipar már felkészült arra, hogy termékeivel megkönnyítse azoknak a vendégeknek a helyzetét, akik ezeket a szereket házilag is szeretnék alkalmazni. Különböző kakaópakolásokat, testápolókat, kéz, és lábápolókat, és egyéb termékeket hoznak forgalomba, hogy revitalizáló, hidratáló, és nyugtató hatású tulajdonságaiknál fogva biztosítsa az endorfin termelődés nyomán felszabadult boldog, és elégedett komfort érzetet. Fokozva a csokoládé előnyös hatásait megjelent a piacon a mézzel dúsított csokoládé termék is. Tudjuk, hogy a méz gyógyító hatással bír, és igen értékes összetevői már az egyiptomiak érdeklődését is felkeltették. Ezért ez a kettős hatás még intenzívebb eredményt produkál.

Kardos Gabriella

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?