Fotó: Northfoto

Éget a zselé? Van megoldás!

Neked is panaszkodnak a vendégek a nyári melegben, hogy éget a lámpában a zselé? Itt a megoldás!

A nyári meleg egy kicsit megnehezíti a körmösök dolgát, és a vendégeknek is okozhat kellemetlen meglepetést, hiszen a zselék a melegben meglágyulnak, így egyrészt nehezebb velük dolgozni, másrészt a kötési hőmérséklet is magasabb, ami jobban égeti a körmöket.

  • Sajnos a melegben még a nem égetős zselék is égethetnek, hiszen eleve az anyag is melegebb, ahogyan a testünk is. Dolgozni sem egyszerű vele, mivel jobban folyik – mondta el a tapasztalatait Homoki Ágnes kéz-és lábápoló szakember, műkörmös, aki egy nagyon egyszerű trükkel oldja meg ezt a problémát. – Érdemes a zselét két vendég között egy kicsit betenni a hűtőbe. Sokkal hosszabb időt nem javasolnék, mert én már kipróbáltam egész éjszakára, de reggel jóval nehezebb volt az anyaggal dolgozni.

Aki mégis arra panaszkodik, hogy égeti a zselé, annak érdemes először szórt fényre, vagyis a lámpa szájához tetetni a kezét, és csak utána a gépbe a maradék időre. Figyeljünk a kötési időre is, nem lépjük túl, mert a zselé a melegben hamarabb köt. Ez azért is lényeges, mert a visszavert fény is képes megkötni a nyitva hagyott zselét. Ezért ebben az időszakban takarjuk le a tégelyt a kupakjával még munka közben is.

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail