Fotó: Pixabay.com

Ez aztán egzotikus!

Aki fiatalos küllemét minél tovább szeretné megőrizni, és ezért kész alávetni magát a legújabb szépségápolási módszereknek, annak nemcsak mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia , hanem akár egy kis viszolygást is le kell legyűrni …

 

Nem ritka, hogy épp olyan dolgokban bújnak meg a szépségápolásban jól hasznosuló proteinek, antioxidánsok, vagy természetes hyaluronsavak, amelyekben a legkevésbé várnánk el. Olyan ez, mint az egészséges táplálkozás: a legfurább kinézetű élelmiszerekben hihetetlen erők rejlenek, mint azt a legújabban az úgynevezett szuperélelmiszerek (kél-zöld alga, búzafű stb.) példája mutatja.

kaposztaA káposzta belülről szépít

Kinek jutott volna eszébe azelőtt, hogy nyers káposztalevet igyon. Beyoncé „7/11” című számának videoklippjével, amelyben egy „KALE” (=kelkáposzta) feliratú pólóban táncol egy csapásra divatot csinált az italból, amit Amerikában így népszerűsítenek: A kale lázba hoz és belülről szépít.

 

 

csigaCsiganyál a ragyogáshoz

De beszéljünk a külső szépítészetről is. Az uborka szeletek kimentek a divatból (persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hatásosak ma is), helyüket a fürdőszobákban a csiganyál igyekszik átvenni, amely értékes elasztint, proteinokat, hyaluron- vagy glükolsavat tartalmaz,  amit a szépségipar egyre sikeresebben forgalmaz különféle készítményekben. Ez a trend Ázsiából indult, de mára meghódította a fél világot. Állítólag Katie Holmes is a csiganyálnak köszönheti sima arcbőrét. Meg kell azonban említeni, hogy a leghatékonyabban akkor működik, ha a csigákat közvetlenül az arcra helyezik, miközben ugyanis mászkálnak és nyálukat szétterítik, finoman masszírozzák is a bőrt – méghozzá ingyen. Eközben ezek a kis csúszómászók eltávolítják az elhalt szarupikkelyeket, hasonlóan ahhoz, ahogy azt már megszoktuk a pedikűrösök által munkára fogott apró halacskák esetében. Az eredmény az úgynevezett „glow-ragyogás” , más szóval egy ragyogó bőr, amely sugárzik és fiatalos frissességet mutat. A csigák síkos váladéka gyulladást gátló és gyógyítja a sérült bőrt, amely így gyorsabban regenerálódik. Emellett a csiganyál bőrbetegségek tüneteit is enyhíti és a benne lévő hyaluronsavnak köszönhetően természetes módon hidratálja is a bőrt. Ez a csigás procedúra persze nincs mindenkinek kedvére, éppen ezért manapság számtalan krém és szérum kapható, amelyek az egészséges csiganyálban fellelhető értékes anyagokat tartalmazzák.

 

piocaPióca a méregtelenítéshez

Aki visszariad attól, hogy testközelbe kerüljön ezekkel a kis állatocskákkal, azt szembesítenünk kell azzal, hogy a csigák sokkal kevésbé támadó kedvűek (elvégre csak szinte észrevétlenül járkálnak fel-alá), mint a piócák, amelyek állítólag még Demi Moore vérét is szívhatják.  A népszerű színésznő a hírek szerint ugyanis esküszik erre a méregtelenítő kezelésre.

 

 

 

fulemuleA fülemüle ürüléke, mint bőrhalványító szer

Victoria Beckhann szépségápolási titka nem kifejezetten étvágygerjesztő, ő ugyanis – mint mondják – a „Geisha Facial”(gésák arcápolója) készítményre esküszik. Ez egy olyan krém, ami a hagyományos japán összetevőket egyesíti, amelyek sugárzóvá teszik és kíméletesen ápolják a bőrt. Ez a kezelés egyik összetevőjéről kapta becenevét – a fülemüle ürülékéről. Gésák és a kabuki színház színészei használták a vele készült krémet, ha hibátlan fehér bőrt akartak. A celebek szépségápolásának egyik szakértője, Shizuka Bernstein New York-i spa-jában nagyon kelendő ez a módszer. A madárürülék fehérítő hatását egyébként Japánban eredetileg selymek foltjainak eltávolítására használták. Hasonlóan a csiganyálhoz, a fülemüle ürülék is értékes proteineket és enzimeket tartalmaz, továbbá húgysavat és guanint. Utóbbinak csillámló hatása van. A madárürüléket feldolgozás előtt UV-sugárral csírátlanítják, majd finom porrá zúzzák. A „Geisha-Facial” japán rízsnyákkal, zöld teával, szakéval és gyöngy-proteinnel kombinálva hámlasztó hatású, használata után a bőr friss és rózsaszínű lesz. És milyen az illata? Nyugalom, a fülemüle ürüléknek önmagában pézsmaszerű illata van, amit azonban a feldolgozás során semlegesítenek. Így aztán csak a rízsnyák kellemesen enyhe illata érződik.

 

szajFeszes ajkak műtét nélkül

Egy másik, Ázsiából származó trendi anyag egy koreai ajakmaszk, amellyel szexi ajkakat produkálnak injekció vagy műtét nélkül. Jessica Alba és Lady Gaga állítólag esküsznek a kocsonyás cseresznye-piros kollagén rátétre, amely megnöveli az ajkak nedvességtartalmát és ezáltal szép feszes külleművé teszi.

 

 

 

szemoldokVissza a 90-es évekhez szemöldök-barnítóval!

Az ajkak és a szemek kétségkívül azok a területek, amelyek optikailag az arc legfontosabb részei. De megálljunk – létezik egy trend, amiről megfeledkeztünk! Visszajöttek a divatba szemöldökbarnítók. A 90-es években Brooke Shields és Cindy Crawford sűrű sötét szemöldökükkel hívták fel magukra a figyelmet. A vastag szemöldök szépségideál lett. Később azonban, mint minden divatirányzat ez is változott, a szemöldökök ismét vékonyabbakká váltak, olykor szőkítették, ami újjávarázsolta viselője tekintetét. Most megint visszatérőben vannak. Cara Delevigne modell bombaként robbant be a divat- és szépségvilágba, és nyugodtan nevezhető a szemöldökbarnító divattrend elindítójának. Amióta ő lazán végiglibeg a kifutókon minden nő olyan szemöldököt akar, mint az övé. Tulajdonképpen meglepő, hogy két félhold alakú ívnek ekkora jelentőséget tulajdonítanak. Csak nagyon kevesen vannak tudatában annak, hogy ezek adják szemünk keretét és alaposan befolyásolják arcunk dinamikáját. Kim Kardashian nemrég például azt nyilatkozta, sose hitte volna, hogy szemöldökei ennyire pozitívan megváltoztathatják arca kinézetét.

 

mell Egy napos melltöbblet

A plasztikai sebészeti beavatkozások során elkövetett hibák gyakran helyrehozhatatlanok, ezért aztán sok celeb manapság az átmenetileg ható módszereket választja. Az egynapos beauty-trend különösen Amerikában igen keresett, hiszen éppen elég, ha valaki az Oscar-díj odaítélésének éjszakáján ragyogóan néz ki. A hollywoodi szépség-specialisták a díjátadó előtti napokban hihetetlenül sokat dolgoznak, hogy a sztárok a vakuk fényében a legjobb formájukat mutathassák. A női formák kihangsúlyozására parányi bevágásokon infúzióval konyhasó-oldatot pumpálnak a keblekbe. A konyhasó-oldat egy-három mérettel megnöveli a mellek volumenét. De vigyázat: a folyadék kinyújtja a bőrt és a támasztószövetet, ezért nem szabad ezt a kezelést rendszeresen alkalmazni. Akkor már inkább a csiganyál, a fülemüleürülék vagy, ha muszáj, néhány pióca!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail