Fotó: Northfoto

Fiatalító sminktippek

Ki ne szeretne még vonzóbb és fiatalosabb kinézetet? Fontos, hogy ennek érdekében kerüld például a túl sok és túl harsány sminket. Egy jól megválasztott smink lehetőség egyéniségünk hangsúlyozására, az önkifejezésre és nem utolsó sorban az önbizalom növelésére!

Fontos a korosztálynak és bőrtípusnak megfelelő bőrápolás a sminkelés előtt, hogy tökéletes és tartós legyen majd az elkészített smink. A bőrtökéletesítéshez az alapozó előtt tegyél fel egy primert, ami segíti az alapozó egyenletes felvitelét, és könnyíti a szerkezetét, ezáltal sokkal vékonyabb réteg lesz az arcon. Ezután tedd fel egyenletesen az alapozót, arra ügyelve, hogy az alapozó színe harmonizáljon a jelenlegi bőrszínnel, hisz így lesz észrevétlen – tanácsolja Larion Oscar sminkmester a life.hu-n megjelent cikkében.

Ha korrektorral kivilágosítod a szem alatti területet, pillanatok alatt friss, üde lesz a kinézet. A korrektor színe egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint az alapozó színe, és háromszög alakban tedd fel. Kösd össze a szemzugot az orrcimpával, majd az orrcimpát a szem külső sarkával, a körülhatárolt területen az ujjaddal egyenletesen oszlasd el a korrektort, majd az álcázott területet finoman púderezd le, hogy stabil legyen.

Púdert ezenkívül csak a T-zónára tegyél, így természetesen ragyog majd az arc többi része. Ezután highlighterrel hangsúlyozd az arc előnyösebb részeit. A highlighter segít, hogy még frissebbnek mutassa az arcot, hiszen több fény kerül azokra a területekre, amelyek egy picit árnyékosabbak. A friss tekintet érdekében tegyél a szemzughoz, a szemöldökcsontra, a finomabb vonásokért az arccsontra és a teltebb ajkakért a Cupido-ívre. Szépen dolgozd el kontúrmentesen.

Az ártatlanul érzéki hatást fokozd barackos-rózsás kombinációjú krémpirosítóval, amit könnyedén össze tudsz satírozni az alapozóval. Tedd az arccsont alá ívesen a halánték irányába, majd a végén egy leheletnyi púderrel fixáld le.

A friss tekintethez elegendő egy bézs színű szemhéjpúder, amit a mozgó szemhéj egészére satírozz. A szempillák tövét mélyítsd egy sötét, hideg barna szemceruzával, és a felvitel után satírozd el, hogy még finomabb kinézete legyen. A szempillák is befolyásolják az összhatást, ezért válassz természetes hatású, fekete szempillaspirált. A szemöldököt egy áttetsző balzsammal fésüld át a száliránynak megfelelően.

Az ajkak érzéki frissességéhez először egy ajakápolóval puhítsd meg, majd egy hamvas rózsa árnyalatú ajakrúzst tegyél az ujjaddal bemasszírozva. Próbáld ki ezt a fenséges sminket, és amikor a fiatalos külsőre gondolsz, ne feledd, hogy ennek a titka a körültekintően megválasztott minőségi hozzávalók, a színek kiválasztása és a kontúrmentes satírozás!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail