Fotó: pixabay.com

Fiatalító sminktrükkök

Közeledik a karácsony, az ünnepek, mindenki szeretne szebbnek, fiatalabbnak látszódni. Persze abban mindenki egyetért, hogy a vendégeink nem csupán az ünnepi hangulatban igyekeznek fiatalabbnak tűnni. Hogy minél hatékonyabban segíthessünk nekik, íme néhány fiatalító sminktipp Larion Oscar sminkmestertől!

Használd a bőrtípusnak megfelelő primert az arctisztítás és hidratálás után. A fakó, dehidratált bőrt pillanatok alatt egészségtől ragyogóvá varázsolhatod, ha rózsaszín, bőrtökéletesítő primert teszel fel. Hasonlóan jó választás egy magas antioxidánstartalmú, könnyű strobing krém, amivel fokozhatod az arcszín üde ragyogását. Így az alapozás is sokkal fenségesebb lesz – tanácsolja Larion Oscar, sminkmester. 

A másik szuper találmány napjainkban a highlight. Krém és por változatban is elérhetőek ezek a bőrlágyító, selyemfényű csodaszerek. Kiemelheted vele az arc legszebb részeit. Pillanatokon belül üdébb lesz a megjelenés, ha a szemzughoz, az arccsontra és a kupidóívre is teszel egy keveset.

Ha szeretnél még kifejezőbb, fiatalosabb tekintetet, akkor érdemes szemöldökformázó géllel élénkíteni a szemöldököt. Ha még egy kis highlightot is teszel a szemöldökcsont alá, elérted a kívánt hatást. Csak arra ügyelj, hogy a formázáskor ne legyen rajzos a szemöldök, a felesleget száliránynak megfelelően mindig fésüld ki.

Felül és alul is fesd ki a pillákat. Ez a kis trükk optikailag nagyobbnak mutatja a szemet, ráadásul a dúsabb, erősebb szempillák az esetleges fáradt szemekből is fiatalos tekintetet varázsolnak. Érdemes olyan szempillaspirált választani, ami dúsít, és ápoló hatóanyagokat is tartalmaz.

Fokozd az ártatlanul érzéki megjelenést rózsás krémpirosítóval. Egészségtől kicsattanó lesz a bőr színe ettől az ártatlan színtől, a krémpirosító lágy, finom textúrájának köszönhetően pedig éveket fiatalodhat bárki Ha az arc közepére helyezed, akkor kislányos, ha az arccsontra teszed, nőies hatást érsz el vele. Ha a rózsás krémpirosítót krémes highlighttal kombinálod, akkor pedig nagyon trendi lesz a smink.

A fényes ajkak szintén fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek, legyen szó akár csak egy természetes hatású, magasfényű ajakápolóról. Ha az alkalom megkívánja, ajakkontúr ceruzával rajzold meg ajkak körvonalát, majd satírozd az egészre. Erre tedd rá a harmonizáló árnyalatú ajakrúzst, és a végén egy szikrázóan csillogó szájfénnyel bolondítsd meg. Ez egyébként a ma trendi, mattra száradó folyékony ajakrúzsokkal is működik: tedd fel a matt hatású ajakrúzst és száradás után fokozd az izgalmat egy nagyon csillogó szájfénnyel. Tartóssága mellett sokkal kívánatosabb és fiatalosabb lesz az összkép.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail