Frissítő nyári kezelés

A szalon váljon oázissá!

A nyár elkalandozásra készteti gondolatainkat: finom fagylalt, hűs italok, élénkítő fürdőzések. A kozmetikában is speciálisan a meleg évszakra kell szabnunk a kezeléskínálatot, frissítő nyári kezeléseket összeállítva vendégeink számára.

Az optimális indítás egy nyári kezelésen belül: frissítő a kezeknek és a toroknak. A hűtőszekrényben tárolt friss, mentaolajos borogatás egy tökéletes jótétemény a kezeknek, mialatt egy korty hűs ásványvíz frissítőleg, élénkítőleg hat.
A lelke a nyári kezelésnek mindig egy nyári sztár-termék, amely teljesen egyedülálló, azonnal érezhető és látható hatást ígér.  A terméknek kiadósan kell gondoskodnia a nedvességpótlásról, ugyanakkor könnyű és friss érzetet keltenie, valamint minden esetben egy élénkítő, pihe könnyű illattal rendelkeznie, mely a víz, a tenger vagy egy nyári fuvallat illatára emlékeztet. Kitűnő eredmény érhető el mindenek előtt a hidratáló maszkokkal, ill. koncentrátumokkal. Legyen szó azonban szemmaszkról, arcmaszkról, ampulláról, szérumról vagy akár elixírről – egytől-egyig csodafegyverként működnek a száraz, hőségtől meggyötört nyári bőrrel szemben.
Mialatt a vendég az üdvözlőitalként kínált frissítőnek örül, kínálkozik a lehetőség, hogy a „sztár-terméket”, amelyet a kezelésbe beépítünk bemutassuk. Ezáltal a termék magára vonja a vendég figyelmét és a kozmetikusnak elegendő idő áll rendelkezésére, hogy egy kötetlen indítóbeszélgetésben elmagyarázza a termék otthoni használatát.

Tipp: Rendeljen meg egy vagy két különböző terméket, amelyet kitüntet a „nyár sztárja” címmel. Vonzza a tekintetet, ha a termék legkiemelkedőbb tulajdonságait pl. egy kis palatáblán is feltünteti.

A kíváncsiság fokozása

A kötetlen beszélgetés során elegendő idő kínálkozik, a nyári kezelés fénypontjainak megemlítésére és ezáltal a kíváncsiság fokozására a közelgő frissítő élmény iránt, amelyet a vendég a kezelés során átélhet. Irritációk, bőregyenetlenségek, fokozott hámképzés, száraz bőrfelület, amelyeket a nap és a szél idéznek elő, nyáron gyakorta előfordulnak valamennyi bőrtípusnál. Ezért a termékeknek nem csak hidratáló, hanem kiegyensúlyozó, nyugtató hatással is rendelkezniük kell. Ez meg kell mutatkozzon már az arc letisztításánál is. Könnyű arclemosók lágy tenzidekkel (zab, alma, cukor…) kiegyenlítő hatású összetevőkkel (selyemprotein, allantoin, panthenol…) kitűnően alkalmasak erre a célra. A peelingnél is célszerű figyelni arra, hogy egy magas hatásfokú, de dörzsmentes bőrradírt vessünk be. A szaruldó hatású enzim-peeling vagy egy gyengébb koncentrációjú gyümölcssavas peeling sokkal inkább ajánlható változat.
Hidratáló és nyugtató tonikok optimális lezárást biztosítanak a letisztítás fázisának és harmonikus átmenetet képeznek a további, hatóanyagban gazdag lépéseihez a kezelésnek.
Koncentrátumok, maszkok és a masszázstermékek a könnyű nyári kezelésben, ideális esetben zsírmentesek. Vizes alapú ampullák, gélpakolások és pihe könnyű masszázsemulziók felfrissítik a vendéget, és könnyebben elérhetővé teszik számára a pihenést és a teljes kikapcsolódást.

Tipp: Amennyiben egy testesebb masszázskrém kerül bevetésre, minden zsírmentes termék előtte kerüljön felhasználásra. Ugyanis egy zsírokkal telített bőr már kevéssé képes vízben oldott hatóanyagok felvételére.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail