Sikeres volt a hajadományozás a Beauty Forumon!

A tavalyi év sikere után idén újra volt hajadományozás a novemberi Beauty Forum Szakkiállítás és Vásáron. Perényi Ádám és csapata az előző évi 22 levágott tincs után idén már 32 copfot tudott összegyűjteni, amelyet az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a beteg kisgyerekeknek.

Nincs annál megrázóbb, mint amikor egy kicsit megbetegszik, és az életéért küzd. A gyógyulásban óriási szerepe van a lelki háttérnek. Amikor a kezelések során egy kislány elveszti a haját, szinte már az utolsó csepp a pohárban. A “jófodrászok” most összefogtak, hogy a szakma legnagyobb eseményén minél több hajat gyűjtsenek össze, amelyből az onkológiai betegséggel kezelt kislányok részére parókákat készíthetnek.

Magyarországon kb. 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, és mivel a kezelés gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 kicsit gyógyítanak folyamatosan. A kór nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a picik kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni, tehát viszonylag “unalmasan” telnek a napok.  Ezért minden történés nagy öröm számukra.

A “jófodrászok” november 7-8-án megrendezett JOY Anti-Ageing Show-n várták azokat a nagylelkű, és hosszú hajjal rendelkező embereket, akik felajánlják a hajukat a beteg gyerekeknek. Előzetesben azt kérték, hogy csak azok jelentkezzenek, akik legalább 25-30 cm hosszúságú tincset szeretnének levágatni, mert ennél rövidebb hajat az elmúlt évek sikeres akciójából következően már nagyon sokat összegyűjtöttek, viszont a kislányok mindannyian hosszú hajat szeretnének, mert többnyire a betegség előtt is ilyet viseltek. Szerencsére sokan gondolták úgy, hogy a jó ügy érdekében megválnának hosszú hajuktól, és frissítenének a frizurájukon: 32 új frizura készült el a helyszínen.

„Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe mesterfodrászaink olyan frizurát készítenek nekik, amilyet csak szeretnének!” mondta az esemény előtt Perényi Ádám, aki a JFCLUB (jofodraszok.hu) csapatával vállalta immár harmadik alkalommal, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít. A levágott hajból Varga Jánosné, és a Kyroline készítői valósítják meg ismét a kívánt parókát. A kész remekműveket az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis hősöknek a rendezők.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail