Fotó: Northfoto

Hat tipp, amivel tartósabb lesz a nyári smink

Bizony nemcsak a hőérzetünk változik nyáron, hanem bőrünk igényei is. Így fontos tudni, hogy mivel ápolhatjátok ilyenkor a bőrötöket, illetve mit tehettek annak érdekében, hogy a sminketek a legnagyobb kánikulában is tartós legyen.
  1. Nagyon fontos a külső és belső vízháztartás szinten tartása, hogy a bőrszerkezet rugalmas maradjon. Ezért naponta 2-3 liter folyadék bevitele elengedhetetlen. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy nem figyelt a vízháztartás egyensúlyára, és az alapozó napközben nem bírta a megpróbáltatásokat, így betöredezett, beült a mimikai ráncocskákba. Ez természetes reakció a dehidratált bőr esetében, mert a bőr az alapozóból próbálta kinyerni a nedvességet. Ezt elkerülvén, külsőleg olyan, könnyű szerkezetű, gyorsan felszívódó esszenciát érdemes használni, aminek magas a hialuronsav-tartalma. Ez megköti a vizet a bőrben, így tartós és rugalmas marad az alapozó is – olvasható Larion Oscar sminkmester jótanácsa a life.hu-n megjelent cikkben.
  2. Ha optimális a bőr vízháztartása, akkor jöhet a bőrtökéletesítő primer, amit a bőrtípusnak megfelelően kell kiválasztani. Ez a fantasztikus, láthatatlan csodakrém kiegyenlíti a szabad szemmel nem látható egyenetlenségeket, selymes lesz tőle a bőr, és minimalizálja a pórusokat is. Tökéletes sminkalap, akár alapozó vagy BB krém alá is ideális választás.
  3. A tökéletesítés elengedhetetlen kelléke a transzparens porpúder, ami egységesíti és fixálja az alapozót, illetve felszívja a nem kívánt nedvességet az arcból. Használhatjuk önmagában is, ha könnyíteni szeretnénk a nyári sminket.
  4. A szemfestéshez érdemes báziskrémet használni, vagy tartós, vízálló szemhéjkrémeket. A szemhéjkrémek előnye, hogy átengedik a fényt és rugalmasan idomulnak a szemhéj finom bőréhez.
  5. Az ajakrúzs stabilitásához mindenképp érdemes ajakprimert használni, ami megakadályozza, hogy a rúzs elvándoroljon a helyéről, és egységesebben is terül el tőle a szájon. Hidratál és puhán tartja az ajkakat.
  6. Akár finom nappali vagy parti sminket viselünk nyáron, a magas páratartalom miatt érdemes a sminket rögzíteni, ezért használjunk sminkfixálót, hogy tökéletes legyen a komfortérzetünk.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?