Hatékony anti-aging az egész testen

Időtálló szépség

A fiatalos és feszes bőr a természet múlandó ajándéka. Az időt nem lehet megállítani – a nyoma azonban késleltethető és valamelyest enyhíthető. Az optimális eredményhez az ápolás, az ételek és a fitnesz meghatározott keveréke szükséges.

Milyen hosszan lehet fiatalságunkat a kor ellenére megőrizni, az több tényezőtől függ. A genetikai hajlam (belső öregedés) már születéskor meghatározott bennünk. Ezt az örökséget, mint alapot nem befolyásolni, megváltoztatni. A lehetőség, hogy gondosan az úgynevezett külső tényezőkkel – úgymint UV-sugárzás, életvezetési- és ápolási szokások, táplálkozás és élvezeti cikkek fogyasztása – kordában tartsuk, az legnagyobbrészt saját felelősség.

Öregedési tényezők

Eléggé közismert, hogy az olyan rossz szokások, mint az erős dohányzás és a rendszeres alkoholfogyasztás károsítják a bőrt: a nikotin emeli az oxidatív stresszt, akadályozza a kollagénfelépítést és károsítja az elasztikus rostokat. A túl sok alkohol gátolja a metabolizmust – mindenekelőtt a hormon- és zsíranyagcsere folyamatait. A hormonális elváltozások a testben hasonlóképpen közvetlenül hatással vannak a bőrre – így például a menopauzában az ösztrogén hormon csökkentett kibocsátása a testazonos kollagén és hyaluronsav csökkentett szintéziséhez és ezzel a szemmel látható rugalmasság elvesztéséhez vezet. Ezenkívül néhány gyógyszer növeli a bőr fényérzékenységét, mert a bőr vastagsága csökken (például kortizol tartalmú orvosságok). Legfőbb felelőse az idő előtti bőröregedésnek azonban az UV-sugárzás valamennyi fajtája. A nap túlzott élvezete negatívum nélkül lehetetlen – a bőr nem felejt és előbb vagy utóbb ráncok, pigmentzavarok vagy tumorok kialakulása következik be. A kevesebb napozásról való döntés jelentős lépés az egészség felé vezető úton.
Összegzés: Az öregedési folyamatok nem minden tényezőjét lehet befolyásolni. Azonban felelős cselekvéssel a bőr lényegesen tovább marad szép, fiatalos.

Fiatalság támogatók

Mint „klímaberendezés” és „testőr” a bőr állandó bevetésben van: szabályozza a testhőmérsékletet, óv a külső behatásoktól – úgymint sugárzás és mechanikus nyomás –, óv egy bőrazonos védőrétegen keresztül a párolgástól és a káros anyagok bejutásától. Emellett regenerálódik huszonnyolc naponta, gondoskodik a sebek gyógyulásáról, valamint a nyugodt és ápolt külsőről – soha könnyebb munkát! A napi finom tisztítás és ápolás értékes hatóanyagokkal támogatja a bőrt minden említett feladatánál. Elengedhetetlen a mindennapi ápolási szertartáshoz az UV-védőtermékek használata – mérsékelt szélességi fokunkon is. A napfény ugyanakkor fontos a kellemes közérzethez és a D-vitamin képződéshez a bőrben. Ha azonban túl sok napsugárzás éri szűretlenül a bőrt, az UV-A és UV-B fény nemcsak a kötőszövetek elasztikus rostjait károsítja, hanem kedvez a ráncok kialakulásának is. Közvetlen hatással van a pigmentsejtekre és elősegíti az úgynevezett sötét foltok képződését – ez kevésbé bájos nevén, mint öregségi folt ismert.
Összegzés: Készítsen vendégének egy ápolási tervet, ami bőrtípusának és aktuális bőrállapotának megfelel. És mindenekelőtt a konzekvens UV-védelmi folyamatokra helyezzen nagy hangsúlyt.

Anti-aging hatóanyagok

A hozzávalók listája, ami az anti-aging ápolásban számításba jöhet, hosszú. Bőrállapottól és ápolási céltól függően számít a megfelelő hatóanyag kiválasztása.

  • Az első kis ráncocskák kisimításában, amik nedvességhiány következtében keletkezhetnek, segít az Aloe vera és a sivatagi fű kivonat. A bőrt gyorsan ellátja nedvességgel, ami ezáltal újra simának és frissnek hat.
  • Azonnal szemmel látható ápolási eredményről gondoskodik a hyaluronsav és annak minden származéka is. Óriási nedvességképző képessége miatt hű szépség-szövetséges az öregedés elleni harcban. Az ezüstnád növényi kivonata (Tremella duciformis, a kocsonyásgombák családjába tartozik) bőrkisimító tulajdonságait tekintve azonos hatással bír, mint a hyaluronsav. A hyaluronsav tartalmú termékek az esztétikai befecskendezés hatását optimalizálják. Ez az optikai hatás pedig meghosszabbítható.
  • Ha az idő már nyomot hagyott, akkor kell bevetni az „intelligens” hatóanyagokat, amik nemcsak külsőleg ápolnak, hanem a bőr anyagcserefunkcióit is erősítik. Ilyen hatással bír például az oxigén. Speciális hordozórendszer segítségével a lipidrétegen át a bőrbe jut – serkentő-frissítő bombaként hat, melytől az arcszín azonnal üdévé válik.
  • A napozás okozta „bűnök” gyakran kellemetlen hiperpigmentálódásban nyilvánulnak meg. Az arcszínen többé már nyoma sincs a fiatalos ragyogásnak és öregebbnek hat a rendszertelen melanin megoszlás miatt, mint a valódi kora. Finomító és világosító hatáshoz vezet például egy hatóanyag komplex fehér tündérrózsából (Nymphaea alba) és C-vitaminból. Kíméletes és hatékonyan gondoskodik arról, hogy lehetőleg kevés új melanin termelődjön, a melanin megoszlás az alsó bőrrétegekben egyenletesen történjen és a raktározást a felsőbb bőrrétegekben megakadályozza. Feltétlenül ajánljon vendégeinek éppen ennél a bőrképnél megbízható UV-védelmet a szabadságra.

Összegzés: A hatóanyag csodák beláthatatlan dzsungelében már az orientálódásnál elveszhetünk. Ön, mint szakember vendégének a megfelelő anti-aging kezelést ajánlhatja.

Belső értékek

Egy kiegyensúlyozott tápanyagmérleg alapot képez az egészséges testnek. Szépséges bőr, haj és körmök: itt már az étkezésre sem árt odafigyelni. Fontos, hogy a szervezet esszenciális zsírsavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben soha ne szenvedjen hiányt. Ebben segítenek az értékes táplálék kiegészítő készítmények, amik a testet ezekkel a fontos vitális anyagokkal ellátják. A „szépség vitaminok”, mint A-, C-, E- és D-vitamin, a cink és az aminosavak – mint cystein és biotin – elengedhetetlenek az egészséges és szép bőrhöz, hajhoz és körmökhöz. Az izoflavonok szintén kulcsszerepet kapnak a bőr szerkezetének felépítésében. A gyökfogóként ismert fehér tea antioxidánsokat tartalmaz, amik a sejteket a negatív környezeti hatásoktól óvják.
Összegzés: A szépség belülről fakad. Ezt vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek mindennapi, megfelelő mennyiségben történő bevitelével – praktikus drazsé vagy vitamintabletta formájában – tudjuk támogatni.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail