Hidrodermabrázió …

…  a speciális peeling

Sem a hidro sem a derm de ma már az abrázió szót sem kell külön megmagyarázni, de így együtt a hidrodermabrázió néven forgalomba kerülő nedves technikás abráziós készülékeket érdemes megismerni.

Nézzük meg mi a közös a hidrodermabrázió néven forgalmazott készülékeknél!
Egyezik az elnevezés és talán csak a hidro vagyis a víz, mint a koptatásban résztvevő komponens és az, hogy a hatás fokozására enzimes peelingeket is használhatunk.
Ezen kívül lényegében csak célját tekintve azonosak a készülékek, vagyis mindegyik egy peeling módszer, de működési elvét tekintve a készüléktípusok eltérőek.

Kétféle elv

Jelenleg hidrodermabrázió néven, kétféle elven működő készüléktípust fejlesztettek ki.
·      Az egyik kezelési technikánál az ultrahanggal porlasztott nedvességgel (vízzel, vagy enzimes peelinggel) működő készülékeket használunk a bőr felső rétegének koptatására.
Ilyenkor az előre benedvesített bőrfelületen alacsony frekvenciás ultrahang fémspatula segítségével létrehozott rezgés porlasztja a vízcseppeket és ezzel távolítjuk el az elhalt bőrsejteket.
A módszer kb. 15 éves és azonos a korábban ultrahangos peeling néven ismert hatékony eljárással.
·      A másik egy újfajta készüléktípus a kristályos mikrodermabrázió továbbfejlesztése, ahol a folyadék, (desztillált víz és esetleg a kezeléstől függő különböző enzimes peeling készítmények) vákuummal áramlik a bőr felületére.
Ott a vízzel, a forgó kezelőfejjel és az abba behelyezhető tablettából a kioldódó mikro szemcsékkel történik az abrázió. A forgás sebessége és a vákuum erőssége szabályozható. A kezelőfejben a leválasztott hámsejteket is magával szívja a folyadék és így egy teljesen tiszta és erősen hidratált és kontroláltan koptatott bőrstruktúrát kapunk.  A kezelésnél a vákuum hatása is érvényesül.
Ez is javítja a szövetek anyagcseréjét, fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást.

Kezelhető bőrtípusok …

A hidrodermabrázió alkalmazható: érzékeny, elvékonyodott, atrófiás, pergamenszerű,  erősen lestrapált, öregedő, értágulatos és szeboreás bőröknél minden korosztálynak

… és területek

Kezelési területei, lehetőségei: szemkörnyék, nyak, dekoltázs, mell, hát, egész test, valamint aknés, heges, pigmentfoltos bőrök, ráncok, striák kezelése, a bőr struktúrájának javítására és feszesítésére.

Víz, víz, víz

A víz mint az abráziós kezelés anyag nemcsak az alacsony ára miatt figyelemre méltó, hanem azért is mert a különleges kezelési módszernél további előnyei is érvényesülnek:
A hidrodermabrázió a többi  peeling módszerrel ellentétben kifejezetten kellemes érzés és hatása azonnali és látványos.
Természetes módon stimulálja a kezelt felületen a biokémiai és fiziológiai folyamatokat. Nincs bőrirritáció, egyenletes a koptatás.
Tiszta, könnyen végezhető munka 100 százalékig természetes anyaggal. Rövidebb kezelési idő.
A kezelés hatására nemcsak a bőr hatóanyag felszívódó képessége javul, de beindul a sejtregenerálódás és a víz hatásának köszönhetően csökken a ráncok mélysége is.  A kezelt felület azonnal üdébb, feszesebb és simább lesz.

Farkas Fruzsina


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail