High tech gépek a kozmetikai szalonban

Kombináljunk!

A kozmetikai szalonokban egyre több csúcstechnológiájú gépet használnak. Ezek a rendszerek gyakran több gépet vagy kezelési módszert egyesítenek. A kezelés céljától függően megvan annak is a lehetősége, hogy az egyes eljárásokat egyidőben, vagy egymás után alkalmazzák.

A high tech gépeket gyakran sokféle vonzó kiegészítővel szerelik fel, így nem igazán egyszerű áttekinteni az összes kínálatot. Ezért fontos, hogy a csúcstechnológiájú kombinált gépek vásárlásakor odafigyeljünk az alábbi szempontokra:

A kezelési módszerek egymásra épülnek?

Számos csúcstechnológiájú gépnél többféle hatékony módszer kombinálva működik. Ahhoz, hogy optimális eredményt érjünk el, az egyes módszereket logikusan kell egymásra építeni. Így például kombinálni lehet a kezelés előkészítésére szolgáló módszert a tulajdonképpeni kezeléssel, és az utómunkákkal. De olyan eset is elképzelhető, hogy az egyes módszerek egyidőben hatnak. Az eladótól kérjen mindenre kiterjedő tájékoztatást.

Milyen tájékoztatást és kezelőtanfolyamot biztosítanak?

A gép sikeres és biztos kezeléséhez megalapozott szaktudás szükséges. Vizsgálja meg, hogy a gép lényeges információi, mint például a technikai adatok, felhasználási területek és az ellenjavallatok szerepelnek-e a használati útmutatóban. Ha kérdése van, forduljon a gyártóhoz és kérje meg, hogy magyarázzák el Önnek az önálló és a kombinált módszerek pontos hatásmechanizmusát. Ezek ugyan rendszerint le vannak írva a használati utasításban, sőt, egyes gépeknél még egy külön tájékoztatóban is szerepelnek, ám az elvont dokumentumok nem helyettesíthetik a gyakorlati oktatást. Tisztázza tehát, hogy az írásos tájékoztató mellett kínálnak-e kiegészítő képzéseket, ahol a fenti pontokat részletesen megbeszélhetik, és ahol értékes ötleteket, fortélyokat osztanak meg Önökkel. A módszer megértéséhez nagy segítséget jelent, ha képzett személy segítségével végezheti a kezelést, gyakorolhatja a gép fejének mozgatását, vagy az elektródák felhelyezését. Ahhoz, hogy mindent részletesen el tudjon magyarázni a vendégének az éppen alkalmazott módszerről, érdemes kipróbálni, mit érezhet az egyes kezelések során. Géptől és kereskedőtől függően még az is lehetséges, hogy saját vendégét vigye modellnek, és vele közösen gyűjtse első tapasztalatait a gépről és a módszerekről.

Hogyan kell kezelni a gépet?

A gép legyen könnyű és biztonságosan használható. Ehhez szükséges egy átlátható kijelző. Az egyszerű kezelhetőség érdekében hasznos, ha a különféle kezelőprogramokat egész egyszerűen egy gomb megnyomásával el tudja indítani, még akkor is, ha valami igazán különleges paraméter, mint pl. frekvencia és intenzitás (pl. áram kombinációja más módszerekkel) szolgálnak alapul. A gyakran elvégzendő kézmozdulatokat – mint pl. a kézifej levétele és feltétele a gépre – is könnyen kell tudni elvégezni. Saját és a módszerrel való azonosulás szempontjából is fontos, ha a gép kézifeje kéznél van – és pl. nem túl nehéz.
A csúcstechnológiájú gépeket gyakran nemes dizájnnal és vonzó színekben kínálják. Ez az Ön ízlésétől, a korábbi berendezéstől és a szalon atmoszférájától függ. A lehetőségeknek szinte semmi nem szab határt. De ebben az esetben is tartsa szem előtt: a biztonság és praktikusság mindig fontosabb a külcsinnél. Ezért a legfontosabb, hogy a  gépnek – függetlenül attól, hogy egy géppark alkotórésze lesz, vagy saját állványt kap – biztosan kell állnia, és jól irányíthatónak kell lennie. Ellenőrizze le azt is, hogy a gyártó feltünteti-e a CE jelzést a gépen, ami azt jelenti, hogy a terméket az érvényes szabványok szerint (minőség és biztonság tekintetében) értékesítik.
Sokat segít, ha van a gépen tartórész, fiók a tartozékok vagy felszerelések tárolására, illetve ahova a kézifejet rögzítheti.

Segítséget nyújt az eladó cég a marketingben és a reklámban?

Mire jó az, ha szalonja csúcsminőségű gépekkel van felszerelve, de senki nem tud róla? Ezért is fontos reklámozni a szalonjában kínált kezeléseket. Használja ki a gép forgalmazójának támogatását – a legtöbben pl. prospektust, posztereket és pultokat bocsátanak rendelkezésre. Egyes cégek előtte-utána képeket kínálnak, melyekkel közelebb hozhatja vendégeihez az egyes módszereket. Azért, hogy a módszer gyorsan közönséget kapjon, kiválóan alkalmasak az újsághirdetések és az akciós napok.

Milyen szolgáltatásokat kínál a cég?

A legtöbb csúcsminőségű gépnek hosszú az élettartama. Arra az esetre azonban, ha a gép mégis felmondaná a szolgálatot, fontos tudni, hogy az értékesítőnek van-e saját ügyfélszolgálata és hogy az milyen gyorsan reagál a hívására.
Önnek, mint felhasználónak azt is fontos tudnia, hogy a gép vásárlása után milyen sokáig lehet pótalkatrészeket kapni. Tájékozódjon arról is, mennyi ideig garanciálisak a pótalkatrészek. A csúcsminőségű gépek nagy befektetést jelentenek, ezért a legtöbb cég személyre szabott feltételekkel kínálja termékét. A gépeket meg is lehet vásárolni, de lízingelni is lehet. Az egyes eladó cégek biztosan szívesen küldenek megfelelő ajánlatot, sőt arra is készek, hogy különféle finanszírozási lehetőségeket kínáljanak fel.
Mindezen kérdések és megfontolandó tanácsok között két kérdést nem szabad figyelmen kívül hagynia: Milyen személyes koncepciót szeretnék a saját szalonomban megvalósítani? Milyen vendégeket szeretnék megszólítani? Egy gép vásárlásakor mindig tartsa fejben a válaszait, akkor biztosan könnyebb lesz a választás.

Egy gép – több módszer

A következőkben egy példán keresztül bemutatjuk, hogyan tudja a különféle, egymáshoz kapcsolódó módszereket egy géppel megvalósítani. A példában egy magas frekvenciájú, egy infravörös és egy vákuumos kezelést kombinálunk.

Magas frekvencia, infravörös és vákuum

A magas frekvenciájú áram, az infravörös fény és a vákuum nagyszerűen kiegészítik egymást, ezért szívesen alkalmazzák őket egymással kombinálva. Tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a narancsbőrt hatékonyan lehet kezelni ezeknek a módszereknek a kombinációjával. Az alapötlet az, hogy egyszerre intézzünk támadást a felületi problémák, mint pl. a csúnya narancsbőr, valamint a szövetek mélye, pl.  a károsodott zsíranyagcsere, a hiányos vérkeringés és a nyirokdugulás ellen. Összehasonlításképp az alkalmazott infravörös fény felületesen melegíti fel a szövetet, hiszen csak 5 mm mélyen hatol be. A MF áram ellenben mélyebbre, 10-15 mm-re hatol, így hőtermelés indul be a bőr alatti zsírszövetben, ami serkenti a zsíranyagcserét. A vákummal egyrészt felszívjuk a bőrt úgy, hogy lehetővé tegye a MF áram optimális bejutását a bőrbe. Másrészt megnő a kezelt terület vérbősége, illetve felgyorsul a víz és a nyirok elszállítása.

A magas frekvencia, az infravörös és a vákuum kombinációja ezen kívül jelentős és hosszan tartó bőrfeszességet és javuló bőrrugalmasságot okoz. Ezért testformáló kezelésekhez is alkalmazzák. A magas frekvencia, infravörös és vákuum kombinációjával végzett kezelések igen hatékonyak, ezért érdekes lehet a cellulit kezelések és szövetfeszesítés során.

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?