Fotó: Northfoto

Hogyan sminkeljük a pattanásos bőrt?

Problémás bőrű a vendéged? A pattanásokat csak nehezen tudod eltüntetni sminkkel? Íme néhány jó tanács nem csupán a sminkeléshez, hanem a vendégeknek az otthoni ápoláshoz is!

A bőrproblémák esetén különösen fontos a körültekintő napi ápolás, erre érdemes felhívni a vendégek figyelmét is! Olyan kozmetikumot kell választani, ami gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású. Kerüljük az illatanyagokat, alkoholtartalmú, szárító hatású készítményeket. Ideális a gyengéd, vízbázisú arclemosó, mert mérsékli a bőr zsírosságát anélkül, hogy száraz vagy feszülő érzetet hagyna maga után. A tisztítás után könnyű szerkezetű vízbázisú krémmel hidratáljuk a bőrt, majd külön fényvédővel kenjük be az arcot – javasolja Larion Oscar sminkmester, a life.hu-n megjelent cikkében.

Nagyon ügyelj rá, hogy mindig makulátlanul tiszták legyenek az eszközeid, amelyekkel az archoz nyúlsz a sminkeléskor!

A pattanás színének semlegesítése az első lépés az alapozás előtt. Ehhez ideálisak a folyékony vagy krémes állagú korrektorok. Ezután tegyük fel a bőrszínnel megegyező árnyalatú alapozót. A problémás bőrre olajmentes, folyékony állagú, matt hatású változatot válassz. Az olajtartalmú alapozókat kerüld, mert zsírosabbá teszik a bőrt.

Az alapozót csak vékonyan tedd fel, mert ha vastagon kerül az arc problémásabb területeire, akkor nem elfedi, hanem kiemeli a pattanást. Ha az alapozó felvitele után maradnak pattanások, amik átütnek, akkor csak azokra tegyél egy kevés korrektort ecsettel. A fixálást érdemes puffnival végezni, mert így tartósabban fedi el a pattanásokat a porpúder, mindamellett felszívja a nem kívánt felesleges faggyút, és tökéletesen matt, üde, ragyogóan természetes hatású arcbőrt produkál.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail