Hogyan tartozhat a profi alakformálók közé?

A legtöbb szépségszalonban foglalkoznak alakformálással. A kuponos ajánlatok jelentős részét is az alakformáló kezelések teszik ki. Hogyan tud a szakember kiemelkedni ebből a tömegből?

Leginkább a profi szolgáltatással, a jó eredményekkel, vagyis azzal, hogy átgondolt metódussal valóban hatékony szolgáltatást nyújt a vendégeknek. De mitől lesz profi az alakformálás?

Kombináltan, személyre szabottan

A képlet viszonylag egyszerű: az alakformálás attól profi és eredményes, ha kombináltan, rendszerbe foglalva történik, a vendég problémájára specializáltan. Sok szalon azért nem tud valóban sikeres alakformáló kezelőhellyé válni és tovább fejlődni, mert megrekedt azon a gondolkodási szinten, hogy egyetlen kavitációs vagy másmilyen géppel próbál csodát tenni, vagy legalábbis a vendéggel elhitetni, hogy csoda fog történni.
Csodák azonban ritkán történnek. És erre a vendégek is rájönnek.

Több technológia szinergikus bevetése

Az alakkal kapcsolatos problémakör rendszerint nagyon összetett. Általában helyi zsírlerakódásról beszélünk, de ehhez a legtöbb esetben bőrproblémák és kötőszöveti problémák is tartoznak, amelyeket mind, egyenként kezelni kell, ha valóban jó eredményeket szeretnénk elérni. Ahhoz viszont, hogy a bőrre, a zsírra és a kötőszövetre is hatni tudjunk, eleve több technológia együtthatása, szinergiája szükséges.

Egyféle technológiával már csak azért sem lehet hatékonyan alakot formálni, mert minden egyes vendég eltérő kötőszövettel és adottságokkal rendelkezik. Ebből kifolyólag mindenkinek más-más kezelésre lesz szüksége, amennyiben valóban optimálisan akarjuk csinálni. Pontosan ennek a felmérése, a diagnózis felállítása miatt van szükség szakemberre.

»A profizmus azt jelenti, hogy tudjuk, mit miért csinálunk és a legjobb eszközöket választjuk a végrehajtáshoz«

Sokan megpróbálnak ugyan rendszert építeni, de horizontálisan. Vagyis többféle zsírbontó technológiával szerelkeznek fel, és itt megállnak. Nem gondolnak az előkészítésre, a kötőszövet kezelésére és a lezárásra. Egy olyan piacon, ahol százával nyílnak az alakformáló helyek és mindenkinek van egy zsírbontó gépe, ezzel biztosan nem lehet kiemelkedni a mezőnyből. Profi praxist kizárólag akkor lehet építeni, ha szakmaiságban, tudásban, az eszközpark minőségében és felépítettségében is a többiek fölé kerülünk. Ha van egy zsírbontó gépünk, akkor a vendégek 20%-át tudjuk valamennyire eredményesen kezelni. Ha van kettő, akkor már 40%-ot egész jó eredményekkel. De ha felépítünk egy rendszert, ami megfelelő előkészítésből, zsírbontásból, feszesítésből és kiürítésből áll, akkor már 90% fölé mehetünk, kiváló eredményességgel (100% sajnos sohasem lesz). Ez jelenti a profizmust.

■ Zsírbontásra alkalmas gépi technológia a rádiófrekvencia, a kavitáció, bizonyos korlátok mellett a cryo és a vákuum.
■ Bőrfeszesítésre és a kötőszövet kezelésére pedig választhat rádiófrekvenciát, vákuumot illetve a fény alapú technológiákat (infravörös fény, LED és lipolézer – egyes állításokkal szemben ez utóbbi nem zsírbontó technológia).

■ De ne csak gépekről beszéljünk, hanem olyan eljárásokról is, mint például a fáslizás! Egy fáslis eljárás az egyik leghatékonyabb, leggyorsabban megtérülő, és a lehető legtöbb vendégnél alkalmazható módszer zsírbontásra és feszesítésre egyaránt (de számos más problémára is). Nagyon is érdemes tehát megfontolni, hogy az alakformáló rendszerünk részévé tesszük.
■ A másik kötelező elem az alakformáló rendszerben a minden kezelést lezáró hullámmasszázs, de ezt már minden profi tudja.

Kombinált technológiás gépek

Szerencsére vannak már olyan kombinált technológiás kezelőfejjel rendelkező gépek is, amelyek egy ülésben egyszerre alkalmazzák a legjobb technológiákat. Nem azokról a kezelőtornyokról beszélünk, melyekben össze van hordva pár vagy működő, vagy nem működő kezelőfej (olyat is láttunk már, amiben RF helyett pl. sima fűtőszál volt). Azokról a modern, erős gépekről beszélünk, melyek kezelőfejében egyszerre együtt dolgozik a vákuum, az RF, a görgős technológia, és még valamilyen fényeljárás is. Ezek a technológiák egy kezelőfejben és egy időben használva abszolút segítik egymás működését, felerősítik a hatásfokot. A vákuum megemeli a bőrt annak érdekében, hogy az RF és a fény még mélyebbre hasson, a görgős megoldás pedig további mechanikus masszázzsal dolgozza meg a kötőszövetet.
Akkor jó, ha a kezelőfejek többféle méretben elérhetőek a különböző testtájak kezelésére. További fontos kritérium még, hogy az egyes technológiák erőssége, paraméterei egyedileg változtathatóak legyenek. Ezek optimális beállításai nagymértékben szabályozzák a kezelések sikerességét. És itt megint kell a szaktudás, mert az egészíti ki a jó gépet. Az ilyen kombinált technológiás kezelőgép igen jó és elegáns választás – bár általában nem olcsó, mert a komplett kezelés egyetlen géppel oldható meg. Hullámmasszázst természetesen ez után is érdemes használni.

A profizmus az alakformálásban több ponton mutatkozik meg. Egyrészt a pontos diagnózisban, azután az erre alapozott, jól átgondolt kezelési rendszerben, és olyan profi technológiák használatában, melyekkel valóban elérhető a kívánt hatást. Attól leszünk jobbak, ha szakmailag felkészültek vagyunk, és nem a legolcsóbb, hanem a legprofibb géppel dolgozunk. A profizmus azt jelenti, hogy tudjuk, mit miért csinálunk és a legjobb eszközöket választjuk a végrehajtáshoz. A profizmus azt jelenti, hogy ismerjük a célt, és el is érjük. A profizmus azt jelenti, hogy jobbak vagyunk az átlagnál.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail