Kati és modellje a Make-up Magyar Kupa 2017-es eredményhirdetésén

A hónap kozmetikusa: Molnár Katalin

Új sorozatunkban egy-egy hazai szakember mindennapjaiba, munkájába, terveibe és álmaiba pillanthatunk bele e hasábokon. Ezúttal Molnár Katalinnal beszélgettünk.
MOLNÁR KATALIN
Hobbija: latintánc és úszás
Kedvenc könyve: Saroo Brierlay: Oroszlán
– Egy megtalált élet története
Kedvenc filmje: Bridget Jones 1.,2.,3…

Hogyan, mikor, miért lettél kozmetikus?
Általános iskolában imádtam a grafika rajzolás technikáit. A fények, az árnyékok és a vonalak játéka elvarázsolt. Ekkor már elkezdett érdekelni a sminkelés. A középiskola után nem tudtam eldönteni, hogy a fotózás művészi világa felé induljak-e el, vagy a szépségiparon belül tanuljak. A szüleimnek hála, a kozmetikát választottam. A két éves gyakorlati képzés után mester mellett tanulhattam ki a szakma számomra legszebb részét, a sminkelést. Fanatikusan bele szerettem és csodálattal tanultam az arcformázás minden területét. Így találtam rá Dudás Barbara, Európa- és világbajnok sminkmesterre, aki teljesen más szemszögből mutatta meg a művészien kialakított arcformázását. A mai napig nagyon hálás vagyok neki, hogy olyan sokat fejlődhettem általa.

Pillázol, tetoválsz, sminkelsz – ennyi mindent kell tudnia egy kozmetikusnak?
Imádom az aprólékosan kidolgozott, szép és precíz végeredményt. Úgy gondolom, hogy egy kozmetikusnak fel kell mérnie, miben érzi jól magát a szakmáján belül. Mindig Jó, ha egy szakember folyamatosan tovább fejleszti a tudását, minden megtanulható, csak alázatosnak, szorgalmasnak és kitartónak kell lenni. Magamon akkor látom igazán a fejlődést, amikor kilépek a saját komfortzónámból és kihívás elé állítom képességeimet.

Hogyan érzed, mit adott neked a szakma?
A szakmám rengeteg mindent adott nekem. Mi, kozmetikusoknak nem csak kívül szépítjük meg vendégeinket, a lelküket is ápoljuk. Korábban visszahúzódó, kicsit megközelíthetetlen voltam. Amióta kozmetikusként dolgozom a világ, az emberek teljesen megnyíltak számomra. Rájöttem milyen sokféle típusú ember vesz körül, és hogyan lehet hozzájuk idomulni, alkalmazkodni. A kézügyességem és látásmódom is rengeteget fejlődött ebben az időszakban.

Ki volt a mestered?
Legkedvesebb tanárom, és egyben mesterem, Solymár Csilla mesterkozmetikus (a Studios Makeup Hungary vezető sminkmestere) mellett tanulhattam éveken keresztül. Szakmai fanatizmusa hihetetlen módon hatott rám, s meghatározó a mai napig kozmetikusként.

Mi alapján választottál, választasz márkát?
Az Elit kozmetikusképző szakiskolában egy német termékkel dolgoztunk, amit már nyolc és fél éve használok, amivel problémás bőröket is kezelek, s amivel nagyon elégedett vagyok. Számomra fontos, hogy szabadalommal rendelkezzen az adott terméktípus. Szeretem, ha egy termék „önmagától dolgozik”, hozzá téve a szakmai tapasztalataimat – eddig minden kozmetikai bőrproblémán tudtam vele javítani vagy megszűntetni. Mindig bőrgyógyászok által tesztelt termékeket választok, amivel az orvosok is dolgoznak.

Össze tudod egyeztetni a munkáddal járó elfoglaltságot a családi teendőiddel?
Szerencsés vagyok a családommal és párommal, mert minden helyzetben mellém állnak, és türelmesen támogatnak. Ha látják, hogy boldogan, lelkesen járom az utamat, akkor ők mindenben segítenek, számíthatok rájuk.

Mivel töltöd a szabadidődet?
A tánc az, ami kitölti az életemet, kilenc éve táncolok (salsa,bachata). Mikor elkezdtem kozmetikában dolgozni, az első vendégeim között volt egy salsa tanárnő. Olyan lelkesen és ösztönzően mesélt erről a világról, hogy már abban a pillanatban beleszerettem a táncba. Számomra a tánc nem simán csak mozgás, hanem egy életforma, életstílus. Fantasztikus embereket, barátokat ismerhettem meg általa.

Bemutatkoznál te is? Javasolnál valakit? Írd meg a gabriella.marton@health-and-beauty e-mailcímre!

Kire és mire vagy büszke?
Nagyon büszke vagyok arra, amit egyedül felépítettem a szakmámban, hiszen vállalkozóként működöm az első perctől kezdve. Mindig a saját utamat jártam. Nagyon büszke vagyok a családomra, hogy mindig számíthatok rájuk, és még nincs vége. Arra még büszkébb vagyok, hogy ebben a kicsi országban mennyi tehetséges és kitartó, maximalista szakmabeli van, hogy nem külföldi szakemberektől, hanem magyar tehetségektől tanulhattam, tanulhatom a profizmust.

Milyen terveid vannak?
Szerencsés vagyok, hogy az életem a szépségipar felé orientálódott, és hogy továbbra is lelkesít. Mindig is voltak és vannak további céljaim, melyeket kitűzhetek magam elé. Jelenleg az az egyik nagy célom, hogy nyithassak egy saját szépségszalont a belvárosban, amely nem a hétköznapi szalon címet viselné, és a koncepciójában is egyedi lenne, mert szeretném, ha tetőtől talpig megszépülnének a vendégek.

Ha bármit kívánhatnál, mi lenne az?
Legyen mindig jó egészség. Legyen egymás iránti szeretet az emberek lelkében. Szeressék az emberek a munkájukat.

Mit jelent a hivatásod?
Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy megteremtsem a testi-lelki harmóniát. Az emberek kikapcsolódni jöjjenek el és feltöltődni. Ha pozitív energiát adok, azt meghálálják. Ez az adok-kapok rendszer jól működik, ha odafigyelünk rá. Kellő odaadás és figyelem, az egyensúly megteremtése nagyon fontos. Nekünk, szakembereknek az érintés alapelvére épül a munkánk. A mesterem mindig azt mondta: „szeresd odaadóan az embereket, mert téged is szeretni fognak ezáltal”.

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?