Így készíts trendi, őszi, metál hatású sminket!

Bár a nyári forróságban a hosszú napozások és a verejtékezés miatt mindig népszerűek a természetes hatású no makeup makeupok, az idei évben ez a visszafogottság uralta az ősz beálltáig az egész divatvilágot is. A nemzetközi trendeket figyelve - bár ezek sem tűnnek el teljesen - a falevelek hullásával a megjelenések kiegészülnek egy kis változással. Mutatjuk!

Például vibráló vagy épp fényes, metálos csillogású szemsminkekkel, amelyeket erősen pigmentált anyagok uralnak olyan kiegészítő elemek társaságában, mint a sötétbarnás, bordós ajkak vagy az újra felbukkanó geometrikus formák. Következzen hát két gyors trükk Gali Renáta sminkmestertől, amelyekkel megkönnyítheted a munkád, és látványosabbá, egységesebbé, tartósabbá varázsolhatod a végeredményt!

Gyors, szemrevaló szemre való

Míg az év korábbi szakaszában egyeduralkodó természetes sminkeknél a hibák korrigálása, elkendőzése, és az előnyös vonások kiemelése jelentette a feladatot, ősztől a látvány is újra előtérbe kerül. Ha szeretnéd a trendi fémes króm / ezüst / arany hatást látványosan megvalósítani az arcon, kínálkozik egy egyszerű megoldás: használd a szemhéjpúdert benedvesített ecsettel vagy applikátorral. Ennek, a legtöbb termékkel megvalósítható kis trükknek az előnye, hogy a felvitellel nemcsak gyöngyházas, hanem intenzívebb metál hatást is kialakíthatsz a szemhéjon, ami a száradást követően is megmarad.

Ha szeretnéd megóvni szemhéjpúdereidet a nedvesség miatti esetleges bekövesedéstől, akkor a vizes felvitelhez a legideálisabb választást a szaténporok vagy pigmentek jelenthetik. A teljesen por állagú termékeket előre kiporciózhatod, így csak annyit használsz fel (egy külön tartóból), amennyi a munkádhoz szükséges.

Kényelmes és tartós őszi, ajakhangsúlyos sminkek

Az őszi időszakban mindig népszerűbbek a sötétebb árnyalatok, ami igaz a száj színezésére is. Burgundi, barnás, bordós színek, a bogyós gyümölcsök mélyvörös tónusai hódítanak az idén. Ha szeretnél erre épített ajakhangsúlyos sminket készíteni, két területre érdemes lesz figyelned. Az első a megfelelő előkészítés elegendő hidratálással, ha kell, ajakradírozással és egy jó ajakbázis kiválasztásával, ugyanis a sötét, tartós matt változatok rendkívül száríthatják szájat.

A másik dolog, hogy a sötét rúzsok látványosabban kophatnak, így érdemes kellő időt és figyelmet fordítanod a szájkontúrceruza használatára is. Ne csak a formát rajzold meg, érdemes teljesen beszínezni vele az ajkakat, így ha a rúzs kopik is valamennyit, a ceruzának hála ez észrevétlen marad.

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?