Illatos kezelések

Finom borsmenta, gyümölcsös illatú sárgabarack, hangsúlyos levendula és érzéki csokoládé – hát nem nagyszerű ötlet a paraffinos kéz- és lábkezelések során az adott évszak hangulatát felidézni?

Bőrünk tulajdonképpen természeténél fogva viszonylag jól védekezik a káros hatásokkal szemben. A bőrt védő savköpeny semlegesíti az alkáli összetevőket, a bőrazonos lipidek pedig, csakúgy, mint a nedvességet megkötő összetevők, megvédik a bőrt a kiszáradástól. Ha azonban a bőr természetes savköpenye időről időre megsérül, és ezáltal felborul az egyensúlyi állapota, többé nem képes az önálló védekezésre. A következmény: száraz és érdes bőr. Ha pedig a bőr továbbra is túlzott igénybevételnek van kitéve, apró ráncok is megjelennek rajta. Ebben a már károsodott állapotban többé nem képes ellenállni a bőrbetegségek csíráival és az allergénekkel szemben. Az érdes és ráncos bőr pedig nem egyszerűen kozmetikai probléma – sokkal inkább egészségügyi gond.  Éppen a lábak, amik nap, mint nap komoly igénybevételnek vannak kitéve, igénylik a különleges bánásmódot.
Szakemberként Ön vendégei lábát egy alapkezelés keretében egészségesen tarthatja, speciális kezelésekkel (például rendszeres paraffinos lábfürdővel – pedig ápolhatja). A forró paraffinnal történő kezelésnek hála, a bőr felmelegszik és átnedvesedik. A vérkeringés felpezsdül, a pórusok megnyílnak, az ápoló hatóanyagok jobban fel tudnak szívódni.

Alapfelszerelés

A paraffinkezelések igazán egyszerűen – komoly beruházási költségek nélkül is végezhetők. Felszerelés gyanánt szüksége van:

 • egy paraffinfürdőre, amely magába foglalja a melegítőt és a legjobb, ha egy időkapcsolót is,
 • 5-8 kg paraffinra (beleértve az utántöltést is). E tekintetben döntsön az innovatív illatirányzatok mellett, például a borsmenta, a levendula vagy klasszikus, avagy fehér csokoládé mellett.

A vásárlásnál gondoljon a férfi célcsoportra is! A paraffingép legyen közepes méretű, hogy az urak akár 46-os lábbal is beleférjenek. Érdeklődjön a gyártóktól és a forgalmazóktól.
Lényeges a paraffinkészülék kezelése is. Amennyiben több különböző munkahelyen használja, érdemes egy gurulós kocsit is beszerezni, amellyel könnyen szállítani tudja. Ha emellett dönt, ügyeljen a rögzíthető kerekekre!

Kiegészítő felszerelés

Az alapfelszerelés mellé kiegészítésképpen az alábbi termékeket javasoljuk (ezek egy része szintén tartalmaz kezdő felszerelési tárgyakat):

 • Természetes illóolajok illatkoncentrációi. Ezeket egyszerűen a semleges illatú paraffinfürdőhöz kell hozzáadni (150 gramm elegendő 5 kg semleges paraffinhoz). A legmegkapóbb illatok mostanában a menta, a narancs, a sárgabarack, a citrom, a maracuja és még sokan mások.
 • Peeling-készítmények
 • Hatóanyagban gazdag maszkok a kéz és a láb előkészítéséhez
 • Műanyagkesztyűk és papucsok (egy csomagban kb. 100 darab)
 • Frottír zoknik és frottír kesztyűk
Paraffinos ápolás – permettel

A láb és a kéz klasszikus paraffinos kezelései mellett időközben már létezik paraffinos kezelés permettel is: ez egy higiénikus és kényelmes kezeléstípus. Ennél a speciális rendszernél a paraffint töltőhüvelyekbe töltik, amiket egy fűtőrendszer felmelegít. Végül a paraffint egyszerűen a kezekre vagy a lábakra spriccelik; ahogy kihűl, megmerevedik, megszilárdul a bőrön. A hatása ugyanaz, mint a klasszikus (belemerülős) módszeré. Ehhez a különleges paraffinos kezeléshez a következőkre van szüksége:

 • Fűtőkészülék a paraffin-töltőhüvelyek felmelegítéséhez (75, 100 ml paraffin).
 • Paraffinspray-töltőhüvelyek.
 • Melegen tartó kesztyűk, zoknik.
 • Cellofán védőtasakok.
 • Fertőtlenítő spray.
 • Gazdag ápolókrém a kezekre/a lábakra.
Kezelési ötletek

Még ha a paraffinkezelést elsősorban az átmeneti hónapokban használják is, szó sincs arról, hogy az év más időszakaiban ne állná meg a helyét. A különböző illatjegyekkel és színekkel a paraffingyártók megteremtették a lehetőségét, hogy személyre szabott és az adott évszakhoz igazított kezeléseket végezzünk vele. Azt, hogy levendula, őszibarack, narancs vagy csokoládé illatú paraffint alkalmazzunk-e, a vendég személyes igénye szerint döntheti el. Ez megkönnyíti a vendég megtartását. Alkalmazza a következő kezelési javaslatokat!

Csokoládés lábfürdő

Használja ki az értékes paraffinos lábfürdőt, hogy vendégének édes csokoládés wellness-élményt kínáljon! Ezt a kezelést speciális nyári programként is kínálhatja az alábbi szlogennel: Csokoládé – az érzékek ünnepe!
Hogy ráhangolódjon a vendég a kezelésre, kínálja meg jeges csokoládé itallal – a hosszabb élvezet okán hosszú szívószállal!
A lábakra helyezzen frissítő pakolást, majd utána merítse azokat az előre elkészített csokoládéfürdőbe. Ismételje meg a merülést egy-két alkalommal, amíg a bőrön ki nem alakul az összefüggő paraffinréteg. Ezután csomagolja a lábakat celofánba! A hatóidőre meleg frottír zoknit is tehet a lábakra. A relaxálás idejét „fekete zenével” édesítheti meg. Kb. húsz perc múltán távolítsa el a lábakról a paraffint. Végezetül krémezze be a lábakat és masszírozza át őket. Búcsúzóul ajándékozzon vendégének egy tábla keserű fekete csokoládét!

Ezzel az édes kezeléssel eléri, hogy vendége mindig emlékezzen rá, s további wellness-kezelések után kutasson a repertoárjában!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail