Fotó: Northfoto

Kerek, szomorú, mandulva vagy dülledt? Megmondjuk hogyan sminkeld a szemet!

Mindenki más, így mindenkinek a szemformája is más. Ha bizonytalan vagy, hogy kinek milyen szemfestés áll jól, vagy egyáltalán hogy kezdj neki, Larion Oscar segít!

Ha mandula ívű szemformája van valakinek, akkor igazából bármilyen színnel festheted a szemet, nincsenek korlátok. A legideálisabb szemfestési technika a mandula szemformánál, ha követed a szem ívét. Még előnyösebb, ha a szempillákat fent duplán fested – javasolja a life.hu – n megjelent cikkében Larion Oscar sminkmester.

A kerek szem esetében a szemfestést kifelé kell nyújtani íves satírozással. Ügyelj rá, hogy a szemöldököt is igazítsd hozzá, azaz kissé laposan húzd túl a szemöldök ívét, akkor lesz tökéletes a tekintet.

A szomorú, csüggedt szemformát matt földszínekkel lehet a legelőnyösebbé varázsolni. A szem és a szemöldök közé csontszínt satírozz, és a földszínekkel húzd felfelé az alsó szempillasornál a festést, majd kösd össze szép satírozással a felső szemhéj ívével, így eltűnik a szem külső sarkánál jelentkező szomorú, lefelé ívelő hatás. A szemöldököt is formázni kell, mégpedig úgy, hogy a szem és szemöldök között nagyobb távolság legyen.

Dülledt szemformánál csak matt színeket használj! Az egész szemhéjat be kell festeni matt, középbarna szemhéjpúderrel. Fekete szemceruzával alul-felül meg kell húzni a vízvonalat, így lesz optimális kinézete ennek a szemformának. Tust tilos használni!

Mélyen ülő szemformánál nincsenek színbeli korlátok, bármilyen színnel lehet festeni, lényeg, hogy a szemzugtól a szemhéj kétharmadáig világos, fényes színt tegyünk fel, és kifelé satírozzuk ívesen. A szempillák tövében alul is sötétebb színt használjunk, a szem külső széléhez érve felfelé a mélyítővonal irányába satírozzuk szép átmenettel.

Közel ülő szemformánál középbarna szemhéjpúderrel nyújtani kell a szemformát kifelé, a szemöldök ívéhez igazítva a satírozást. A szemfestésnél ügyelj rá, hogy a szemzughoz világosabb szín kerüljön, és kifelé satírozva legyen mélyebb a tónus. A szempillákkal is lehet csalni, ha fent, kifelé nyújtva és duplán fested ki.

Távol ülő szemformánál a két szem közötti rész szélesebb, mint a szem hossza, így az orrnyereg is szélesebb. A szemzughoz sötétebb szín kerüljön, ami kifelé világosodik, szép satírozással. A mélyítővonal közepét hangsúlyozni kell. Az orrnyereg két oldalára sötétebb alapozót teszünk, így keskenyítjük, amit alaposan összedolgozunk az alapozóval, hogy észrevétlen legyen, és a végén lefixáljuk púderrel.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?